Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, bojujeme již od pátku s vysokými teplotami u 4.syna. převážně jsme s horečkou mezi 38-39,4 i když srážíme na střídačku nurofen a paralen. Syn více čůrá, ale mám doma testovací papírky a moč vypadá v pořádku doufám. V puse nic nemá, vyrážka žádná. Nic.ho prý neboli, jen schvácenost z horečky, zarazilo mně dnes, že má syn studené jen plosky nohou a prsty.na rukou, zbytek těla je vařící. Je to normální? Syn si stěžuje, že je mu zima, takže horečka asi ještě bude stoupat, zábaly jsme dělali do včera, to mu nebyla zima. K lékaři jdeme zítra ráno. Ach jo, mám strach, co to zase může být.
Mel uz šestou nemoc?
Dcera měla loni v říjnu skoro 5 dnu teploty 39,ale od ctrlvrteho dne se prodlužovaly časy mezi poklesem po nurifenu a nástupem horečky. Pak začala kašlat a byl z toho zánět průdušek. mam vypozorováno, že po 3 dnech vysokých teplot se to láme a přichází další příznak typu kašel či rýma. Uvidíte sama, že zítra se třeba intervaly mezi nástupem horečky postupně prodlouží. Dcera má víc jak 4,5 roku. Syn necelé 2r funguje podobně, taky do 3 dnů nejvýše horečky a pak přichází změna.
Nemá covid? Taky se s tím teď pereme a synům (3 a 7 let) se projevuje jen tou teplotou, jiné příznaky nemají.
Dcera má teď to samo - 3 a půl. Ona je ke všemu taková kapku hystero-herečka, těžko poznám, kdy v tomhle ohledu mluví pravdu. Od pátku chodí po špičkách, protože prý moc bolí nožičky. Po půl hodině jsem z ní vytáhla, že je to kvůli mikroskopickému dva týdny starému škrábanci, který už ani neví kde je, ale babičky ji litovaly, tak to zkouší
Pak zase bolí zoubek, kolínko, bříško, ouško - no nechci z ní zas dělat simulanta, chápu, že ji z horečky bolí celé tělo. Ráno už jsem začala mírně panikařit, protože už třetí den v podstatě nejí, a udělala jí domácí antigen - jasně pozitivní. Rýmu ani kašel nemá, jen je prostě ultraumrčená a rozbolavělá….Tím testem jsem se aspoň uklidnila, já už jsem si představovala všechno z řad nepovinných očkování
Držím palce ![]()
@Anonymní píše:
Neměl
Tak to klidne muze byt, uvidis. To by se v pondělí nebo utery osypal
@Anonymní píše:
Dobrý den, bojujeme již od pátku s vysokými teplotami u 4.syna. převážně jsme s horečkou mezi 38-39,4 i když srážíme na střídačku nurofen a paralen. Syn více čůrá, ale mám doma testovací papírky a moč vypadá v pořádku doufám. V puse nic nemá, vyrážka žádná. Nic.ho prý neboli, jen schvácenost z horečky, zarazilo mně dnes, že má syn studené jen plosky nohou a prsty.na rukou, zbytek těla je vařící. Je to normální? Syn si stěžuje, že je mu zima, takže horečka asi ještě bude stoupat, zábaly jsme dělali do včera, to mu nebyla zima. K lékaři jdeme zítra ráno. Ach jo, mám strach, co to zase může být.
Zabaly se mohou delat pouze kdyz ma teple i koncetiny jinak mu skodite
Tohle je mirna horecka nic se nedeje a ani bych nesrazela, otupujete imunitu
Nesrazim ani 40