Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ono taky děti tyhle horečky snáší mnohem líp než mi dospělí. Mě male běhal po bytě jak kdyby vypil redbu a čirou náhodou když sem na něj sáhla hořel..taky přez 39.
Já sem sice zdravotní sestra ale co si budem povídat
když jde o naše zlatíčka občas zahysterčíme snad všechny
i když tohle fakt nebylo hysterčení!
Ahoj, kombinování léků atb a něco proti teplotě bych se nebála. Jednou jsem se na to ptala doktorky, dcera měla atb kapky do nosu, atb sirup, sirup na kašel a sirup na teplotu a prý nevadí, i kdyby se to dalo najednou ![]()
Naše lékárnice mi taky říkala, že pro malá miminka je lepší Paralen a pro starší děti Nurofen, ale už jsem zapomněla proč
Třeba to tu bude někdo vědět ![]()
@maxak píše:
Ahoj, kombinování léků atb a něco proti teplotě bych se nebála. Jednou jsem se na to ptala doktorky, dcera měla atb kapky do nosu, atb sirup, sirup na kašel a sirup na teplotu a prý nevadí, i kdyby se to dalo najednouNaše lékárnice mi taky říkala, že pro malá miminka je lepší Paralen a pro starší děti Nurofen, ale už jsem zapomněla proč
Třeba to tu bude někdo vědět
tak to se přiznam že nevim, ale taky si myslim že na každý dítko zabere něco jinýho. Mladšímu synovi 18měs. zabírá třeba jen panadol, nurofen vůbec ![]()
Nooo dal si ještě chlebíček s tatínkem, vypil celej hrnek čaje a teď už leží…
a ta šestá nemoc je jako o těch horečkách? nebo jak vypukne vyrážka, tak odezní horečky nebo pokračují? ![]()
nooo hysterčení se snažím potlačit…po tom co jsem si jednou vyslechla na pohotovosti, že jsem hysterická matka… ![]()
@hanca12 píše:
tak to se přiznam že nevim, ale taky si myslim že na každý dítko zabere něco jinýho. Mladšímu synovi 18měs. zabírá třeba jen panadol, nurofen vůbec
to je přesně u nás..malé dám nurofen…a vím prostě že zabere…ale na malýho to nějak nefunguje…jen čípky…jiný sirupek jsem zatím nezkusila…ještě takové horečky neměl
Tak už jsem si něco o šesté nemoci našla…no uvidíme co z toho bude…
já si jdu chvíli odpočinout, malý už spinká
moc Vám děkuji
![]()
@fontea píše:
Nooo dal si ještě chlebíček s tatínkem, vypil celej hrnek čaje a teď už leží…
a ta šestá nemoc je jako o těch horečkách? nebo jak vypukne vyrážka, tak odezní horečky nebo pokračují?
nooo hysterčení se snažím potlačit…po tom co jsem si jednou vyslechla na pohotovosti, že jsem hysterická matka…
To pak už horečky nebudou…
Noa přidávám se k ostatním, pokud má studené nohy, ruce a přitom horečku, tak ho v první řadě prohřát a pak až třeba odsvlíkat…
Ahoj, snad uz je lip. takova horecka a jeste stoupa, ja bych teda byla na prasek sama. Urcite bych leky davala pri teplote nad 38 i kdyxby teplota klesala, natoz takovahle - kdyby kolem 40 melo moje dite dele a nereagovalo by to na leky, urcite bych nekam jela.
Zazila jsem to jen jednou, sesta nemoc - lekama to slo splacnout jen na 38,5, dite mrtvy, ja mrtva - jela bych na pohotovost, kdybych zrovna nebyla na vicedenni navsteve se svagrovkou, ktera me uklidnovala, uz jako trojmatka zazila horsi veci ![]()
Tak noc byla docela klidná…ráno měl tedy 38,7…a teď má 37.7…a lítá tu jak šus.....tak uvidíme ![]()
Zatím ne…ale včera měl horečky pořád…dnes už musím zaklepat má od rána ukázkových 37,tak uvidíme… ![]()
Ahoj,
tak horečky už jsou pryč, ale je zase takovej protivnej a uřvanej a nechce moc jíst…nejspíš zuby ![]()
dneska jdeme na kontrolu.....tak uvidíme, snad už dobrý ![]()
pro změnu mi zase onemocněla ta starší…kašel a rýma…mě z toho už picne… ![]()
Mile maminky, rada bych ozivila prispevek, nebot si delam starosti. mam 5mesicniho synka a ma horecky uz treti den ted jsem mu naposledy namerila 39,8 ma take studene ruce i nohy, vlastne neni horky, pouze jeho hlavicka hori a to tak ze si ho nemohu skoro polozit na ruku. ted jsem mu dala cipek, spi a teplota mu klesla na 38.2. Cetla jsem tu ale ze pokud ma studene rucky i nozky tak je mozne ze teplota jeste poroste, co myslite mam jit k doktorovi, pred tydnem mel ockovani, nejdrive jsem myslela, ze by to mohlo byt s toho, ale dnes je to uz 4 den a teploty zatim neklesaji.
Ziji v cizine a navstevy u doktora jsou jedine na odednani, myslite ze bych se mela s malym nechat obednat? kasel a rymu nema.