Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moc neporadím, jen potvrdím, že když měla dcera studené ruce, tak teplota pak vždycky ještě rostla. Čtyři dny už je fakt dlouho a teploty jsou vysoké-určítě bych někam šla!
Prosím o radu k tématu. Mala nesní ibalgin ani brufen, takže dávám na teplotu jen panadol čípek po šesti hodinách. ted jí ho mám dát až v šest, teplota 39,6, ruce a nohy studené, takže zábal ne. je jí 1 rok. Nevím, co mám dělat…
Ráno jsme byli u mudr, dostala i atb, prý ale spíše viroza, nic nenašla…
Pokud nesmí nurofen, tak bych se snažila po telefonu poradit s doktorem. To je už dost vysoká horečka. A nejsem si jistá, že třeba ponožky namočené v octu, jdou použít v případě, že jsou studené končetiny.
Nurofen ma taky čípky tak střídat ty a panadol po 3 hodinách. My máme tohle taky už 3 den bojujeme s horečkou pokud do zítra neprejdou nasazujeme ospen.
No to je dilema, teplota je i na mě-nesrážecí- u tak malého mimi vysoká. Studené končetiny znamenají, že je teplota na vzestupu a volala bych na pohotovost. Neznám jiný prostředek, jak dítěti ulevit bez podání léku nebo fyzického ochlazení/není možné.