Horečka a teploměr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
541
24.10.18 12:02

@Ivana 85
A čím nakonec měříte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
24.10.18 12:10

@beata123 samozrejne,jinak bych nepoznala ze fakt meri blbe.Koupila jsem jeste jinej digital a jeste mame rtutovej.Ten jinej digital a rtutovej se shodujou.A ten z odkazu ukazuju o 0,5-1 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.10.18 12:20

@beata123 aha, já strkám tak na 3- 4 cm. Několik lékařů mi i řeklo, že se to tam má strčit hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6697
24.10.18 12:27

Ahoj, já mám Thermoval rapid flex a měří spolehlivě. Dcera už je větší, tak měřím v podpaždí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
24.10.18 12:30

Mám dojem,že tento teploměr jsem kupovala dědovi, když chtěl nový a digitální (a měl doma rtuťové), nakonec jsem ho zdědila a následně vyhodila.
Digitální jsem používala jen po nezbytně nutnou dobu, kdy jsem dětem měřila teplotu v konečníku.
Mladšímu dítěti jsem v podobném věku měřila teplotu v podpaží rtuťovým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.10.18 12:42

Koupila jsem poradny digital za cca 2tis a nedam na nej dopustit. Tyhle teplomery jsou k nicemu, bohuzel rtutovy uz nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
24.10.18 14:06

@Hadumi určitě se mají strkat víc než po ten kovový hrot. Alespoň jsem byla čerstvě poučená před 2 týdny v porodnici.

A kdomá doma rtuťový teploměr, tak samozřejmě, ten je nejlepší - ale malému dítěti bych ho nedávala ani pod dozorem. Ty novější jsou lihové. A u dospělých samozřejmě měříme těma. Spíš by mě zajímal nějaký digitální co odečítá z čela/ucha. A který by byl spolehlivý. Jestli takový existuje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
24.10.18 14:07

tak ono záleží na více faktorech,např na stavu baterie v digi teploěru, jestli byl teploměr v rektu dostatečně hluboko, za jak dlouho jsi měřila v podpaží, jestli u toho dcera plakala a bránila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
24.10.18 14:11
@Hadumi píše:
@beata123 aha, já strkám tak na 3- 4 cm. Několik lékařů mi i řeklo, že se to tam má strčit hodně.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
24.10.18 14:22

@králíkovna
baterie bude ok.hluboko dá ám po ten kovový hrot je psáno 1,5-2cm .vpodpaží jsem měřila záhy potom a malá byla v klidu neplakala koukala u toho na medvídka pů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.10.18 14:30

@beata123 můj hrot má 1 cm. Zkus dát hlouběji a uvidíš. Mně lékaři říkali strčit, co to jde, ale tak ty 4 cm mi přijdou až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
24.10.18 14:45

ten hrot má míň než 1 cm, klidně si vem pravítko a na teploměr čmrkni tužkou 4 cm.Hloubka zavedení má na výsledek měření veliký vliv. A baterka nemusí být ani moc používaná, aby byla jetá, stačí, že je prostě stará. TO je prostě vyzkoušený.

Rtuťový teloměry se dají v pohodě koupit mimo země EU, třeba na Ukrajině jsou v přepočtu cca za 35 Kč. Myslím brzo poradím dělníkům, jak si nadno přivydělat :mrgreen:

Na lihový teploměry se dá koupit setřepávátko. Vypadá jako obal na teploměr s křidýlkama a ohebnou špičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.10.18 14:59

@králíkovna jo a setřepávátko je nutné dobře uzavřít, aby nesjelo a teploměrem se nepraštilo. Což se stalo mně a ohodila jsem si celou kuchyň a z našich světlých lesklých kuchyňských dvířek to šlo dolů fakt suprově :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.10.18 15:15
@králíkovna píše:
Na lihový teploměry se dá koupit setřepávátko. Vypadá jako obal na teploměr s křidýlkama a ohebnou špičkou.

v práci dáváme lihové teploměry do gumové rukavice (doma do čisté ponožky) a zatočíme :-) hrot s lihem musí být směrem dolů, tedy při točení dál od ruky. většinou stačí pár otoček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí