Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@beata123 samozrejne,jinak bych nepoznala ze fakt meri blbe.Koupila jsem jeste jinej digital a jeste mame rtutovej.Ten jinej digital a rtutovej se shodujou.A ten z odkazu ukazuju o 0,5-1 min.
@beata123 aha, já strkám tak na 3- 4 cm. Několik lékařů mi i řeklo, že se to tam má strčit hodně.
Ahoj, já mám Thermoval rapid flex a měří spolehlivě. Dcera už je větší, tak měřím v podpaždí…
Mám dojem,že tento teploměr jsem kupovala dědovi, když chtěl nový a digitální (a měl doma rtuťové), nakonec jsem ho zdědila a následně vyhodila.
Digitální jsem používala jen po nezbytně nutnou dobu, kdy jsem dětem měřila teplotu v konečníku.
Mladšímu dítěti jsem v podobném věku měřila teplotu v podpaží rtuťovým.
Koupila jsem poradny digital za cca 2tis a nedam na nej dopustit. Tyhle teplomery jsou k nicemu, bohuzel rtutovy uz nemam.
@Hadumi určitě se mají strkat víc než po ten kovový hrot. Alespoň jsem byla čerstvě poučená před 2 týdny v porodnici.
A kdomá doma rtuťový teploměr, tak samozřejmě, ten je nejlepší - ale malému dítěti bych ho nedávala ani pod dozorem. Ty novější jsou lihové. A u dospělých samozřejmě měříme těma. Spíš by mě zajímal nějaký digitální co odečítá z čela/ucha. A který by byl spolehlivý. Jestli takový existuje. ![]()
tak ono záleží na více faktorech,např na stavu baterie v digi teploěru, jestli byl teploměr v rektu dostatečně hluboko, za jak dlouho jsi měřila v podpaží, jestli u toho dcera plakala a bránila se.
@Hadumi píše:
@beata123 aha, já strkám tak na 3- 4 cm. Několik lékařů mi i řeklo, že se to tam má strčit hodně.
@králíkovna
baterie bude ok.hluboko dá ám po ten kovový hrot je psáno 1,5-2cm .vpodpaží jsem měřila záhy potom a malá byla v klidu neplakala koukala u toho na medvídka pů ![]()
@beata123 můj hrot má 1 cm. Zkus dát hlouběji a uvidíš. Mně lékaři říkali strčit, co to jde, ale tak ty 4 cm mi přijdou až až.
ten hrot má míň než 1 cm, klidně si vem pravítko a na teploměr čmrkni tužkou 4 cm.Hloubka zavedení má na výsledek měření veliký vliv. A baterka nemusí být ani moc používaná, aby byla jetá, stačí, že je prostě stará. TO je prostě vyzkoušený.
Rtuťový teloměry se dají v pohodě koupit mimo země EU, třeba na Ukrajině jsou v přepočtu cca za 35 Kč. Myslím brzo poradím dělníkům, jak si nadno přivydělat ![]()
Na lihový teploměry se dá koupit setřepávátko. Vypadá jako obal na teploměr s křidýlkama a ohebnou špičkou.
@králíkovna jo a setřepávátko je nutné dobře uzavřít, aby nesjelo a teploměrem se nepraštilo. Což se stalo mně a ohodila jsem si celou kuchyň a z našich světlých lesklých kuchyňských dvířek to šlo dolů fakt suprově ![]()
@králíkovna píše:
Na lihový teploměry se dá koupit setřepávátko. Vypadá jako obal na teploměr s křidýlkama a ohebnou špičkou.
v práci dáváme lihové teploměry do gumové rukavice (doma do čisté ponožky) a zatočíme
hrot s lihem musí být směrem dolů, tedy při točení dál od ruky. většinou stačí pár otoček.