Horečka a vyrážka u kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1398
20.6.14 19:32

Horečka a vyrážka u kojence

Ahojte, náš 9ti měsíční syn byl v pondšlí poprvé na očkování (Pediacelem) a včera ráni začal mít horečku většinou kolem 39st., hodně brečel, občas až hystericky, v noci prakticky nespal. Přikládala jsem to zubům, neboť hodně slintá atd. Co mě ovšem zarazil, že se před chvilkou osypal, po celém těle má drobné pupínky. Jako naschvál je pátek večer a k doktorce se dostanem až v pondělí. Nemáte s tímhle někdo zkušenost, co by to mohlo být? :think: Jinak ohledně horečky, ta mu během dneška dost klesla, oproti včerejšku je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
20.6.14 19:34

Šestá nemoc? Nebo takhle nějak se projevuje, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
20.6.14 19:36

Já právě vůbec nevím, nemám s tím žádnou zkušenost, jen jsem občas slyšela, že něco takovýho je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.6.14 19:37

Taky tipuju šestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
20.6.14 19:40

Teď jsem si to našla na netu a tam píšou, že u této nemoci jsou horečky 3 až 5 dní a ve chvíli, kdy zmizí, tak nastoupí vyrážka. U nás je to ale celé nějaké rychlejší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
20.6.14 19:58
@Majkelka píše:
Ahojte, náš 9ti měsíční syn byl v pondšlí poprvé na očkování (Pediacelem) a včera ráni začal mít horečku většinou kolem 39st., hodně brečel, občas až hystericky, v noci prakticky nespal. Přikládala jsem to zubům, neboť hodně slintá atd. Co mě ovšem zarazil, že se před chvilkou osypal, po celém těle má drobné pupínky. Jako naschvál je pátek večer a k doktorce se dostanem až v pondělí. Nemáte s tímhle někdo zkušenost, co by to mohlo být? :think: Jinak ohledně horečky, ta mu během dneška dost klesla, oproti včerejšku je to lepší.

Klid, je to zřejmě normální reakce na očkování, horečka je známka toho, že tělo bojuje s viry, pokud klesá je to ok a večer může ale zase vyskočit měla by do třech dnů ustupovat a to ty pupínky není to třeba tím, že je moc ustrojený, když má horkost :think: namazala bych Weledou a v případě nutnosti srážela horečku, nenutila bych k jídlu hlavně pít. Když se ti něco nebude zdát tak si můžeš zavolat na pohot. a poradit se s lékařkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
20.6.14 20:02

Já si ale říkám, jestli reakce na očkování by se neprojevila dřív a ne až po 3 dnech :nevim: a ty pupínky - právě že ho nijak moc nenabaluju, jsme od včera doma, tak je jen v body a teplákách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
20.6.14 20:08

@Majkelka Podle mě se horečka po očkování u každého projeví jinak a říká to i naše fakt stará doktorka, u někoho hned ten den u jiného třetí a u dalšího třeba i týden. Můžeš jet na pohotovost a nebo být doma, kontrolovat stav dítěte a pokud se nebude radikálně zhoršovat tak vydržet do pondělí. Ty pupínky můžou být taky reakcí na očkování uvidíš zítra, pokud se ti cokoliv nebude zdát tak můžeš zavolat na pohotovost, určitě ti poradí co máš sledovat a nebo zda máš radši přijet ;) Jak mu je teď? Spí? Má horečku nebo jen zvýšenou teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.6.14 21:08

Naše malá v té době 6 měsíců měla u 6 nemoci horečku pouze den a pul, při osypání horečka okamžitě zmyzela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
21.6.14 08:58

Tak dnešní noc byla opět katastrofa, vůbec jsme nespali, skoro pořád brečel, občas až hystericky. Teplotu už téměř ani nemá jen je osypaný, blbě spí a skoro pořád brečí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
21.6.14 20:46

@Majkelka Já bych si zavolala na pohotovost, popíšeš situaci a uvidíš co ti řeknou, pátou ani šestou nemoc neznám, za mé dcery nic takového nebylo a syn nic takového zatím neměl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
25.1.15 16:19

Horečka u devítiměsíčního

Ahoj, prosím můžete mi poradit? Můj syn má od včerejška horečky - nejvíc jsme naměřili 39,1, včera jsme jeli na pohotovost a tam nám akorát dali paralen čípky. Dnes se mu teplota pohybuje okolo 38. Má hleny ve stolici, nechce pít, ale jí normálně. Teď odpoledne se mu udělaly červené fleky na čele - uprostřed toho červeného fleku je bílý flíček. co to může být? zítra jdeme hned ráno k doktorce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
25.1.15 16:43

@Veverkaaa pokud mu teplota po paralenu neklesá pod 38, zkuste mu dát i nurofen, má jinou účinnou látku, tak se mohou užívat zároveň. Horečky a následná vyrážka - to by mohla být šestá nemoc (herpesový virus). Zkuste mu ubrat oblečení, ať se nepřehřívá a případně i ten nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
25.1.15 17:15

Pro šestou nemoc jsou typické vysoké horečky cca 3 dny, pak horečka ustane úplně a dítě se osype.

Teplotu 38 bych určitě nesrážela, i horečka má svůj význam, je to v podstatě základní obranná reakce těla.

Nevím, jak moc velké fleky to jsou, ale nemůžou to být neštovice?

Hlavně se snažte dávat pít aspoň po lžičkách. Pokud je kojený, tak klidně dávat častěji po trochách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí