Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
tak nad tímto jsem nikdy nepřemýšlela
…pamycon kapky do nosu měli oba kluci několikrát, ale brala jsem to tak, že je to lokální atb., takže žádné laktobacily jsem jim k tomu nedávala…
Ahoj, dcerka je dostala, taky mám zelenou rýmu. Budou stačit pro obě?
![]()
@Genovesa píše:
Ahoj, dcerka je dostala, taky mám zelenou rýmu. Budou stačit pro obě?![]()
ono se to smí kapat max týden, ale stačí do vymizení rýmy, což u nás bylo třeba jen dva dny a já je vždycky vyhazovala skoro celé, takže určitě budou
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo užíval kapky Pamycon v těhotenství. Měla jsem je předepsané kvůli zánětu dutin a bakteriální rýmě a pak zjistila, že obsahují látky, které jsou v těhotenství nevhodné a ototoxické (ikdyž v příbalovém letáku je psáno že by neměly mít vliv na plod). Přiznám se, že mě to dost vyděsilo
Prosím maminky, které je užívaly, o info, zda měly nějaký vliv na plod nebo bylo vše v pořádku, a jak dlouho jste je užívaly. Moc děkuji.
@Balancis Ahoj, já brala tyto kapky v těhotenství, je to místní antibiotikum, neublíží. Může se brát jen týden (takovou má trvanlivost).
@Balancis ano jsem 38 týden a tak 3 měsíce zpět jsem je brala při zánětu dutin
Ahoj holky, děkuji vám za reakce. Překvapilo mě že jiná lokální antibiotika s podobným složením (Polygynax) se v těhotenství nesmí. A když si vezmu, že ty nosní kapky kolikrát stečou do krku a člověk se napolyká… Ale snad to bude v pohodě, říkám si že lepší než mít v těle infekci ![]()
@Balancis vidíš a zrovna doktorka mi doporučila že je mám nechat stéct i do krku. Já myslím že je to úplně v pohodě ![]()
Dobry den, ale zeptam se asi blbe, ale jdou pamycon atb kapky do tela, jako ostatni atb? Ptam se, zda mam davat laktobacily jako u ostatnich atb kvuli strevni mikloflore? Zda to nici ve strevech dobre bakterie. Dekuji