Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdavím všechny maminky. Vypadá to, že můj syn prodělal šestou nemoc, podle příznaků, měl 3 dny horečky, ty ustoupily a 4. den ráno se osypal na bříšku, zádíčkách a krku. Ale k tomu všemu jsem mu za ušima nahmatala malé bouličky. Setkala se s tím některá z vás? Je to opravdu šestá nemoc? Děkuji za rady…
A je to úplně za ušima? Nemá třeba zduřelé uzliny???Malá měla šestou nemoc asi před měsícem. Pro jistotu jsem s ní byla u doktorky- nebyla jsem si jistá tou vyrážkou, zdálo se mi, že něco z toho je ekzém a bohužel jsem se nespletla. ![]()
Má je na obou stranách přímo za ouškama… Náš doktor byl dneska jen dopoledne, a to jsem nestihla, když do zítra nezmizí tak tam hold ráno zavolám a uvidíme…
@Nikitabohy to budou zvětšené uzliny, reagují na každé zatížení organismu.. malá je má s příchozí nemocí, během a po nemoci taky větší.. dr. říkal, že je to normální, že některé děti takhle reagují, ničeho se neboj
Příušnice bys poznala bezpečně, bolí u nich uši tak, že bys to nepřehlídla
![]()
@Nikitabohy - to budou uzliny. Mala mela šestou nemoc před měsícem a dr ji sahala za uši a říkala, ma zvětšení uzliny, to k tomu patří.
Malý to při šesté nemoci měl. Byly to takové malé bouličky velikosti hrášku. Pohyblivé. Za ušima, směrem trošku nahoru.