Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu, malá měla před týdnem střevní virózu zvracela 1 den a asi 4 dny nechtěla jíst. Teď jsem se radivaka již 2 dny hezký vše sní tak jedeme k babičce a dnes večer horečka 39.!! Rýmu nemá nekašle!Dala jsem jí nurofen asi v 20 00 ale nezdá se mi že by zabíral nějak moc. Kdy jí prosím mohu dát čípek? Ten mohu vystřídat?
Máte také zkušenosti s horečkou a k tomu žádné jiné projey jen to zvracení minulý týden?
Pokud jsi dala Nurofen, čípek můžeš dát po 4 hodinách a po dalších 4 opět Nurofen a tak pořád dokola. Pokud by měla horečku více jak 39 je dobré dát ještě Diazepan, aby nedostávala křeče.
můžeš střidat po třech hodinach Nurofen(Ibalgin) a třeba Panadol(Paracetamol)
Má 3 roky za týden.....má jít poprvé do školky a já to práce!!
Jsou normální takové teploty a k tomu nic jiného?
Ahojda nám se osvědčil proti horečce Panadol Baby jsou buď čípky nebo suspenze.
Před týdnem malá měla horečky až 40,7C taky bez jiných příznaků. Ten Nurofen můžeš dávat na střídačku s čípky v 4h odstupech, a při horečce od 40C se ten odstup může ještě zkrátit na 3h.
Díky za rady, v noci jsem to střídala Nurofen a čípek, dnes přes den už nemá teplotu vůbec a včera večer 39,2.Nechápu. Jen nevím, mám ji ještě dát např. ten Nurofen na noc když teplotu nemá?Jinak žádné jiné příznaky nic. ![]()
Takže celý den nic a večer opět 38!!! Žádná týma, kašl nic. Je to normální? Že po celém dni kdy teplotu neměla vůbec má zase večer? Jak dloho to může trvat? Existuje viróza jen s teplotou?
Je to normální, moje holky to teď měly obě, nějakou virózu bez dalších příznaků. Malá už je dobra ale starší měla horečku minulou sobotu a od té doby jí přetrvávají zvýšené teploty a taky někdy má dobrou a pak zas zvýšenou. Jinak to že celý den je mnohem nižší teplota než večer je taky normální tedy u nemocných. Jak dlouho to může trvat asi nikdo vědět nebude… Ale pokud už horečky nad 38C trvají déle než 3 dny i když se je daří srážet zajdi k MUDr.
Ahoj, tak to jsou prý typické příznaky letošních viroz a chřipek. Teploty bez ničeho. Malá měla teploty 6 dnů (je jí 2 a půl). Dr. po 3 dnech teplot řekla, že to může trvat i 10 dnů. Střídala jsem Nurofen a Panadol baby, ale až nad 38 stupňů.
Když jsou teploty nad 39 dávat zábaly, nebo mokré ponožky na ruce a nohy. Nebo dítě rovnou vysprchovat a honem zabalit. Fakt to pomůže.
Ať jste brzo fit.
Zuzka
Ahoj, prosím potřebuji ujasnit kombinaci Nurofen a Panadol sirupu. Když teplota nad 39st. neklesne po Panadolu je možné ho vystřídat s Nurofenem po 4 hodinách ? Děkuju všem zkušenějším… Malé je 10 měsíců…
Innit píše:
Ahoj, prosím potřebuji ujasnit kombinaci Nurofen a Panadol sirupu. Když teplota nad 39st. neklesne po Panadolu je možné ho vystřídat s Nurofenem po 4 hodinách ? Děkuju všem zkušenějším… Malé je 10 měsíců…
mně to doporučovali na pohotovosti-střídat po 4h panadol s ibalginem.....a pokud není nachlazená tak ještě chladit třísla a ručky,nožky studeným hadrem a moc neoblékat a netopit,být ve vyvětrané místnosti