Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, prosím o zkušenosti a rady. Našeho Tobiáše (3,5 let) čeká příští týden operace tříselné kýly v Motole, radši jsme to neodkládali i přesto, že mám 4 týdny do porodu, ale byla jsem tak nervozní, že jsem registrovala jen, že je to banální operace a děti to většinou dobře zvládají. Spíš mě štve, že na pobyt s matkami tam nejsou moc zařízeni, můžu tam být celý den - sedět na křesle, ale ne v noci-to mám být na ubytovně. Je tam nějaká herna a jaké jsou postele pro děti? syn totiž ještě spí v postýlce. Budu vděčná za jakoukoliv informaci. Klára
Ahoj!
Neboj, to zvládnete. Postele jsou různé, většinou takové ty komunistické kovové se zvedací bočnicí, takže v tom by neměl být problém (akorát to dost často vrže, když se s tím manipuluje a mého synka to dost budilo). Oni tam jsou zařízení na děti i na mámy, ale je tam málo místa, takže ke klasické hospitalizaci s matkou většinou berou jen plně kojící. My jsme byli na tříselné kýle v synových 10 měsících, syn byl kojený, ale už ne plně, takže jsem měla spát taky na ubytovně. Nenechala bych ho tam, tak jsem řekal, že tam budu s ním, sestřička říkala, že klidně můžu, ať si teda vezmu aspoň čalouněné křeslo z chodby, tak jsem v něm tu noc strávila. Dneska bych si prostě vzala karimatku a spacák a lehla si k postýlce na zem, aspoň by mě ráno tolik nebolel celej člověk.
Jinak nejhorší je na tom to předcházející hladovění, ale tvůj kluk už je velkej, tomu to vysvětlíš, my tam byli v červnu v 30stupňových vedrech a Pepíno mi neustále šel po prsu a poslední hodinu a půl už prořval, protože měl strašnou žízeň. Trvalo to asi 20 minut, do druhýho dne ráno měl kanylu, kdyby něco, ale ráno nás pustili domů. Normálně lezl, stoupal si všechno, ptala jsem se, jestli ho mám zkoušet nějak omezovat v pohybu, ale říkali, že to stejně nejde a že si vyhoví, že nebude dělat nic, co by ho bolelo nebo tak. Za 14 dní jsme šli na kontrolu a šmitec. Má tam sotva viditelnou centimetrovou jizvu. Přeju hodně štěstí!
Zuzi, díky za informaci. Snad to nějak zvládnem a personál přihlídne k tomu, že jsem skoro před porodem a nebude mě vyhánět - já se tak dobrovolně nedám. Klára
Pomoc…jsme po operací triselne kýly..5lety syn…zítra jedeme na kontrolu a ona se mu udělala na druhé straně…stalo se to někomu? Je toto normální?
![]()
Obnovuji diskusi. Prosím, maminky, čeká nás operace triselne kýly (holčička 1,5 let), můžeme si vybrat Olomouc nebo Brno. Prosím ty, které maji zkušenost, jak to probíhá? Malá beze mne neudělá ani krok. Nedovedu si to vůbec představit. Děkuji. Anonym kvůli zdravotnímu stavu.