Horečka před výsevem neštovic

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3997
6.2.19 12:27

Dcera měla teplotu 2-3 dny před prvním pupinkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
6.2.19 12:30

může mít šestou nemoc..tam jsou tři až čtyři dny teploty, pak teploty zmizi a dítě se osype..

• Citovat
  • Upravit
1024
6.2.19 12:32

měli jsme to přesně jako vy -tři děti po sobě (14 dní inkubační doba u každého), první bez teplot jen pupínky, druhý se zvýšenými teplotami a třetí dítě veliké horečky, osypala se až po několika dnech,pupínky všude i na sliznicích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
6.2.19 12:39

@libo naše mladší měla horečku snad i 14 dní před pupínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3295
6.2.19 12:45

Děkuji za reakce. Vypadá to,že máme ještě naději a že si to tedy odbudou všichni naráz a budeme mít klid. Jen ta nejistota,jestli není jinak nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
6.2.19 13:25

Zkus kouknout do pusinky, někdy už jsou pupínky tam a jinde se vysypou až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30702
6.2.19 13:27

@libo Jen pozor - pokud jsou nestovice prodelany v prvnim roce zivota, nemusi se nutne vytvorit trvale protilatky. 10m bude tak na hrane, ale kamaradky maly mel ve 4 mesicich nestovice a ve skolce znovu. Imunitni system jeste neni uplne zraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24118
6.2.19 13:36

@libo syn měl cca dva dny horečku, pak dr. našel pár pupínků neštovic. Já si toho ani moc nevšimla, měl jich na celém těle tak 15. Horečku ale měl tak 4 až 5 dní, pak se k těm neštovicím ale osypal po celém těle červenou krupičkou. První náhled byla x-tá nemoc (už si nepamatuji číslo), ale také možné zarděnky. Dodnes nevím co to bylo, dr. mi to nebyla nikdy schopna říci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
6.2.19 13:38
@kadlina píše:
Zkus kouknout do pusinky, někdy už jsou pupínky tam a jinde se vysypou až později.

nam dr řekla že prvně se vysajou na hlavě..ve vlasech…že tak se to pozná :think:

• Citovat
  • Upravit
776
6.2.19 13:43
@Hobitka píše:
@libo Jen pozor - pokud jsou nestovice prodelany v prvnim roce zivota, nemusi se nutne vytvorit trvale protilatky. 10m bude tak na hrane, ale kamaradky maly mel ve 4 mesicich nestovice a ve skolce znovu. Imunitni system jeste neni uplne zraly.
Ty mě děsíš, nejmladší syn měl neštovice v 6 měsících, cca 50 pupínků a naše paní doktorka říkala, že je to ok a imunitu už proti nim mít bude.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
6.2.19 13:55

@Anny2148 syn je měl v 7 měsících a pokud si je neprodělal ještě jednou, budu pro jistotu nechávat před pubertou nabírat protilátky a případně očkovat. Jsem takto domluvená s dětskou doktorkou. Jinak dcera měla neštovice také dvakrát. Ve třech letech se slabým průběhem a ve čtyřech znova a se vší parádou, včetně vysokých horeček a puchýřků v puse, očích a asi i vnitřních, protože ji bolelo bříško…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
6.2.19 14:16

Syn měl neštovice teď na roce a půl - teplota mu vyskočila cca den před objevením 1. pupínku, měl ho na hrudníku, druhý den se objevilo dalších asi 5, na bříšku a na noze, na hlavě je měl až na konec, zvýšenou teplotu pak ještě asi týden. Na roce měl šestou nemoc - tam ale byly přímo horečky kolem 40, asi 4 dny, pak během pár hodin bylo úplně po horečce a souběžně se objevila vyrážka - ale spíš plošně, nebyly to jednotlivé pupínky jako u neštovic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.2.19 11:54
@smurfka píše:
nam dr řekla že prvně se vysajou na hlavě..ve vlasech…že tak se to pozná :think:

Nutně nemusí. Kamarádky s dvojčaty měla jedno dítě plně osypané, druhé bez ničeho, jen hůř jedlo. Myslela si, že to ten druhý nechytil a vyvedla jí z toho dr., že je má v pusince. Na ostatních místech se vysely až za několik dní.
Moje jedno dítě mělo první pupínek na tváři, druhé dítě na prsou (to nemělo v hlavě vlastně vůbec nic). Já prodělala neštovice v dospělosti a taky jsem v hlavě žádné neměla, jen na obličeji a tam mi myslím i začaly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.2.19 12:41

@kadlina hmm moje dvě děti to chytli naráz a jelikož jsem si nebyla jistá jestli to je ono na začátku, tak jsem volala pedi a ta řekla at se podívám do vlasů..jestli to má i tam, tak je to ono.. :nevim:
v puse to teda neměl ani jeden, tak záleží asi na intenzitě no.. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí