Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobry den,
Chtela bych se zeptat meli jsme 3 dny horecky pak horecky ustoupili a mala se osypala cela byla jsem u dr a ta, ze mame 6 nemoc pry ma i za usima zvetseny uzliny coz k tomu patri vse do 3 dnu odezni jenze maly se uzlinky udelali i pod uchem ( nahmatala jsem 3 bulky) a vyrazka i po 7 dnech se nas drzi. Nevin zda plasit nebo je normalni, ze vyraska nezmizela i po tydnu a ty bulky k tomu patri nemeli jste nektera zvas podobny prubeh? Dekuji za odpovedi[/cit
Myslím, že se to dá lehce zaměnit se spálou. Určitě bych šla znovu za doktorkou nebo do nemocnice se ukázat na dětské oddělení.
@adamura male je necely rok horecky nema a normalne si hraje jak zdrave batole. Ta vyrzka me znepokojuje kdyz uz se ji drzi tyden a za
usima a pod nimi ma ty bulky. Jinak je mala cila mozna o neco vic spi nez jindy.
Syn kdyz mel sestou nemoc, mel tri dny vydoke horecky, ktere nesly srazit, ale jinak mu jakoby nic nebylo. Pak se osypal, teploty odeznely a druhy den uz nebyla ani ta vyrazka. Uzliny mozna trochu…jestli vyrazka pretrvava, je to divne. Jinak syn mel zvetsene uzliny pri nestovicich a mel to snad nekolik tydnu, nez to splasklo. Pry to muze trvat. Mel je tedy za usima a na tylu. Zitra urcite zajdi znovu k doktorce.
Jinak syn ma prave ted asi patou nemoc pro zmenu. Tri dny kaslal, zahleneny, hruza a dnes vyrazka a kasel nikde…tyhle detske nemoci jsou o nervy ![]()
Ja uz prave se bojim co to muze byt mala mi ani moc nepapa ale bojujem s jidlem od narozeni tak nevim zda je to i ktomu. Zavolam hned rano dr take my je divne ze vyrazka pretrvava i ty zvetsene uzliny i s horeckama uz stim bojujem 10 dni ani nevim jestli muzem ven dr rekla az zmizi vyrazka takze sme zavreny doma a zachvilku my stoho uz hrabne. Tak to vam drzim palce at se rychle vylecite u tech deti clovek nevi a jak pisete je to o nervy.
no opravdu dle toho všeho, co píšeš, to na šestou nemoc nesedí
Tak pokud má už deset dní horečky, tak to není šestá nemoc. Tam teplota odezní ještě předtím, než se vyrážka objeví.
Dcerka je jeste miminko, tim tuplem bych sla…10dni je moc, neni to typicky prubeh nebo je toneco jineho. Ani tam nevolej a rovnou tam zajdi, sestra ti stejne rekne, at prijede…Hodne stesti a dej pak vedet, jak jste dopadly. Tim, ze syn se taky osypal, tak me to zajima ![]()
Horeck byli 3 dny nato dehydratace malem hospitalizace nakonec po 1 dni nuceni hodne pit sme to zvladli doma 4 den se osypala na cele pak pod krkem a postupovalo se osypala na celem tele horecky uz 4 den nemela ani name. Ale vyrazka stale pretrvava a uzliny jsou stale zvetseny za usima i podnimi to ma 7 dni. Dr rekla ze po 3 dnech vyrazka odezni jinak ma suchou pokozku a skrabe se davam ji na noc fenistil a pres den mazu niveou at neni tak vysusena.
@Anonymní píše:
Horeck byli 3 dny nato dehydratace malem hospitalizace nakonec po 1 dni nuceni hodne pit sme to zvladli doma 4 den se osypala na cele pak pod krkem a postupovalo se osypala na celem tele horecky uz 4 den nemela ani name. Ale vyrazka stale pretrvava a uzliny jsou stale zvetseny za usima i podnimi to ma 7 dni. Dr rekla ze po 3 dnech vyrazka odezni jinak ma suchou pokozku a skrabe se davam ji na noc fenistil a pres den mazu niveou at neni tak vysusena.
A neloupe se jí ta kůže?
A není to jen ekzem? ![]()
Jako nezlob se na mě, ale volat doktorce, že máte vyrážku, a po telefonu řešit co s tím, je úsměvné. Vyrážku po telefonu nikdo nediagnostikuje, to je třeba vidět. Takže nikam nevolej a běž na kontrolu.
To je pravda urcite rovnou k ni pujdem. Ano ta kuze mi prijde supinata kdyby to byl exem proc by mela ty zvetsene uzliny za usima a pod nimi ![]()
Ty jo, podle popisu vysypani vyrážky mi to zní jako spalnicky, nevím, ale řešila bych to a na noc ať se nedrbe Fenistil.
Tak pry je to stale 6 nemoc u nekterych deti to trva pry dyl pry do tydne zmizi uzliny i vyrazka. Tak budem cekat.
Dobry den,
Chtela bych se zeptat meli jsme 3 dny horecky pak horecky ustoupili a mala se osypala cela byla jsem u dr a ta, ze mame 6 nemoc pry ma i za usima zvetseny uzliny coz k tomu patri vse do 3 dnu odezni jenze maly se uzlinky udelali i pod uchem ( nahmatala jsem 3 bulky) a vyrazka i po 7 dnech se nas drzi. Nevin zda plasit nebo je normalni, ze vyraska nezmizela i po tydnu a ty bulky k tomu patri nemeli jste nektera zvas podobny prubeh? Dekuji za odpovedi