Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Proč začínáš slovo velkým písmenem?
Pokud máš pochyby o léčbě, objednej se na konzultaci k jinému lékaři. Jako psychika dělá hodně. Kolik je synovi?
Je nutne takhle psat? Neda se to cist.
@Anonymní píše:
Ahoj Syn Je Často Nemocný Má Astma Alergíí A Má Trošku Rozbouranou Psychiku A Chodíme Na Kardiologí A To Je Ten Problém Dle Mého Je Paní Doktorka Trošku Neprofesionální Dostal Holtera A Ten Ukázal Velice Často Zvýšený Puls Ale Prý To Není Na Léky Ale Mlády Mi Tu Málem Kolabuje Vždy A Už Dlouho Jenže Doktory To Nezajíma Jakmile Vyjde 10 Schodu Je Mu Zle A Motá Se Mu Hlava Muže Jen Sedět A Je Mu Zle Pořád Si Stěžuje Už Nevím Jak Dál Jsem Z Toho Na Prášky Chci Mu Pomoct Ale Fakt Už Nevím Jak![]()
Jakeho mel Holtera? U jakeho lekare byl? Nejak se mi nezda, ze by internista nebo kardiolog nepoznal, ze mu neco je ( pokud mu skutecne neco je). Co znamena, „ma trosku rozbouranou psychiku“ ?
Kolik mu je? Na tvém místě bych šla k jinému doktorovi, takový stav není normální.
Promiňte Za Styl Písma Ale Mám Naj****ou Klávesnici Synovi Je 12 Holtera Měl Na Tlak A Na Puls Klasickou Manžetu Má OCD (Obsedantně Kompulzivní Poruchu) Deprese
Byli Jsme U Kardioložky K Jinému Lekaři Jdeme Ale Tohle Mi Říkají Všichni Doktoři Jednou Jsme Na Pohotovost Šli A Oni Na To Že Máme Ihned Říct Doktorce Že Jsme Tam Byli A Že Doporučili Léky Na Puls Ale Doktorka Je Nechce Napsat Prý Je Moc Mladý
A Hlavně Jsem Myslel Nějaké Řešení Dokud Nebudeme Mít Nového Lékaře Obklady Nebo Tak By Nepomohly ? Aspoň Na Tu Bolest Hlavy No A Kdyžtak Budeme Muset Na Pohotovost Vždy Když Mu Bude Špatně Protože Léky Tam Napsat Nemužou ![]()
Po Námaze V Normě Ale Když Je V Klidu Tak Mu Je Blbě A Má Normálně Puls Např 130 Klidně I Víš Chápu Že Do Něj Nechce Cpát Léky To Já Taky Ne Ale Nechci Aby Mi Někde Skolaboval
Máš samozřejmě nárok změnit lékaře a vyžádat si jiný posudek.
Ale z toho, co píšeš, nevyplývá, že by byl lékař neprofesionální. Výkyvy v pulzu nejsou nic neobvyklého a jsou přirozenou reakcí těla, když třeba chlapec hraje náročnou hru na počítači, příliš rychle vyjde schody, rozčílí se apod. Když vyskočí pulz, opravdu to není samo o sobě na léky.
Spíše uveď, jaké jsou psychické problémy syna. Pokud je třeba úzkostný, pulz mu vyskočí při každé „blbosti“. Astma a alergii kardiolog neřeší. Kolapsy mnohem pravděpodobněji souvisí s psychickou odolností syna, než s nárazově vysokým pulzem (který vyvolá třeba právě to nezvládnuté vypětí nervů).
Ale to může způsobovat právě psychika. Jako na 12. ročního je toho dost. Jak se k tomu stavíte vy? Plašíte kolem něj? Můžete na něj přenášet svůj strach a nejistotu. Chodí pravidelně k psychologovi?
Já se nedivím, že mu nechtějí dát léky. Pokus se neukázala fyzická příčina, začněte pracovat na psychice. Musi to být pro kluka strašná zátěž. A proč by měl kolabovat? Nebo takhle-stát se může kdykoli cokoli komukoli. Ale zdá se mi, že to svým strachem když ne podporujete, tak určitě udržujete. Možná by vám psycholog také mohl pomoci.
I když je to těžké, měli bychom pro své děti zůstat silní a pevní. Jak se začne rodič hroutit, tak je to pro dítě kolikrát větší nálož než zdravotní problém.
On Už Se Jednou Zesypal Proto Jsme Šli Na Pohotovost Proto Mám Takový Strach
Na Psychiatríí Má Medikaci
Vstupte do rodinné psychoterapie - všichni, co žijete v jedné domácnosti. Ne proto, že byste byli blázni, ale proto, že zjevně prožíváte velmi náročné období a úplně se vám to nedaří zvládat svépomocí.
Rodinná psychoterapie pak je bezpečný prostor, kde se hledají cesty, jak fungovat tak, aby se všem ve vaší rodině žilo lépe a snáze, abyste společně zvládali problémy a úzkosti. Nehledá se viník, kdo za to může - hledá se cesta směrem k většímu klidu a spokojenosti.
Adresář rodiných psychoterapeutů zde
http://www.soft-zs.cz/…ce/terapeuti
A zejména pokud už syn má psychiatrickou diagnozu, tak mu rodinná psychoterapie může nesmírmě pomoci - do nějaký 15 let nebývá úplně účinné posílat dítě k psychologovi samotné - napoak práce s celou rodinou bývá velmi dobrá.
držím palce
Ahoj Syn Je Často Nemocný Má Astma Alergíí A Má Trošku Rozbouranou Psychiku A Chodíme Na Kardiologí A To Je Ten Problém Dle Mého Je Paní Doktorka Trošku Neprofesionální Dostal Holtera A Ten Ukázal Velice Často Zvýšený Puls Ale Prý To Není Na Léky Ale Mlády Mi Tu Málem Kolabuje Vždy A Už Dlouho Jenže Doktory To Nezajíma Jakmile Vyjde 10 Schodu Je Mu Zle A Motá Se Mu Hlava Muže Jen Sedět A Je Mu Zle Pořád Si Stěžuje Už Nevím Jak Dál Jsem Z Toho Na Prášky Chci Mu Pomoct Ale Fakt Už Nevím Jak