Oboustranný zánět středního ucha u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Verun83
4.2.19 14:18

Nikdy jsem jim nenechala usi pichat!! I kdyz meli usi plne hnisu. Atb vzdy rychle zaberou. Pichani se leci dlouho a boli vic.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17221
4.2.19 14:23

Ne, po píchnutí přichází okamžitá úleva. Nejhorší bolest je samotné píchnutí ucha. Nicméně může ho bolet něco jiného (třeba hlava), nebo se potřebuje chovat (protože se cítí mizerně - smrkat neumí a kašlat taky ne, v leže na zádech se dýchá s ucpaným nosem blbě). Mně doktorka řekla, doslova „hodně ho chovejte“, když byl syn „plačtivý“. Přeji ať se z toho brzy dostanete. :hug:

Edit - šoupla jsem tam nesprávného smajlíka. :oops:

Příspěvek upraven 04.02.19 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
4.2.19 14:26
@alifie píše:
Ne, po píchnutí přichází okamžitá úleva. Nejhorší bolest je samotné píchnutí ucha. Nicméně může ho bolet něco jiného (třeba hlava), nebo se potřebuje chovat (protože se cítí mizerně - smrkat neumí a kašlat taky ne, v leže na zádech se dýchá s ucpaným nosem blbě). Mně doktorka řekla, doslova „hodně ho chovejte“, když byl syn „plačtivý“. Přeji ať se z toho brzy dostanete. :zed:

A to ti rekl kdo? Mne dr primo na orl rikal, ze pokud dite nerve bolesti, je nesmysl usi pichat. Protoze je to mnohem bolestivejsi.

• Citovat
  • Upravit
17221
4.2.19 14:31
@Verun83 píše:
A to ti rekl kdo? Mne dr primo na orl rikal, ze pokud dite nerve bolesti, je nesmysl usi pichat. Protoze je to mnohem bolestivejsi.

Zakladatelka se neptala, jestli má nechat píchnout uši, ale jestli ho po píchnutí mohou ještě uši bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
4.2.19 14:36
@alifie píše:
Zakladatelka se neptala, jestli má nechat píchnout uši, ale jestli ho po píchnutí mohou ještě uši bolet.

Jiste, usi po pichnuti samozrejme boli. Je tam otevrena rana. A boli vic nez kdyby je pichnout nenechala. A po kazdem pichnuti se udela na bubinku jizva :roll:

• Citovat
  • Upravit
9016
4.2.19 14:44
@Verun83 píše:
Jiste, usi po pichnuti samozrejme boli. Je tam otevrena rana. A boli vic nez kdyby je pichnout nenechala. A po kazdem pichnuti se udela na bubinku jizva :roll:

To je názor. :roll: Mám jedno ucho píchnute 25 a druhé 18. Jako dítě. V 18 při nástupu na vojenskou VŠ mi prohlížel uši ORL a řekl mi, že nemám jizvy. Protože mi to nikdy neprasklo samo. Že menší zlo u hodně malých dětí je píchnout a nenechat prasknout. Někdo má bubínek hodně silný. Kamaradky holčičce ucho pořád Dr nechávala, že to bude ok. Nakonec ji v krajské nemocnic museli sekat kost za uchem. A pěkně jí vynadali, proč včas nejela jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
4.2.19 14:48
@alisekR píše:
To je názor. :roll: Mám jedno ucho píchnute 25 a druhé 18. Jako dítě. V 18 při nástupu na vojenskou VŠ mi prohlížel uši ORL a řekl mi, že nemám jizvy. Protože mi to nikdy neprasklo samo. Že menší zlo u hodně malých dětí je píchnout a nenechat prasknout. Někdo má bubínek hodně silný. Kamaradky holčičce ucho pořád Dr nechávala, že to bude ok. Nakonec ji v krajské nemocnic museli sekat kost za uchem. A pěkně jí vynadali, proč včas nejela jinam.

Nj, nazor doktora. Aspon je videt, jak je nase zdravotnictvi jednotne a na urovni.

• Citovat
  • Upravit
1089
4.2.19 15:10
@Verun83 píše:
Nikdy jsem jim nenechala usi pichat!! I kdyz meli usi plne hnisu. Atb vzdy rychle zaberou. Pichani se leci dlouho a boli vic.

Nechápu proč tolik vykřičníků, není zánět jako zánět. Něco jde rozehnat kapkama nebo ATB. Ale pokud bubínek praskne, je to horší než píchnutí. Pokud se tak stane víckrát, může být bubínek zjizvený a sluch poškozený. Při píchnutí vznikne malinký otvor, kterým může hnis vytéct ven, čímž povolí tlak na bubinek, který je bolestivý. Při prasknutí bývá otvor nepravidelný a větší, bubínek se hojí hůř. Pokud nedojde k prasknutí, tak mít delší dobu zánět v uchu není moc dobré, zánět se může usadit v kosti a to je pak velmi bolestivá záležitost .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
4.2.19 15:20
@Verun83 píše:
Jiste, usi po pichnuti samozrejme boli. Je tam otevrena rana. A boli vic nez kdyby je pichnout nenechala. A po kazdem pichnuti se udela na bubinku jizva :roll:

Nevíme v jakém stavu byly uši, o které v diskusi jde. Předpokládám, že byly zralé na prasknutí a bolely jako prase. :nevim: Nicméně deset minut po píchnutí už ta bolest uší není taková, aby kvůli ní dítě brečelo. (Je to podobné, jako když se řízneš - taky po pár minutách ránu nevnímáš, přestože tam tu ránu máš.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
4.2.19 16:22
@alifie píše:
Nevíme v jakém stavu byly uši, o které v diskusi jde. Předpokládám, že byly zralé na prasknutí a bolely jako prase. :nevim: Nicméně deset minut po píchnutí už ta bolest uší není taková, aby kvůli ní dítě brečelo. (Je to podobné, jako když se řízneš - taky po pár minutách ránu nevnímáš, přestože tam tu ránu máš.)

Doktor se mě ptal, jestli může píchnout, že to určitě doporučuje, že mu to pomůže. A já Teda, když se řiznu, tak o tom vím i dva dny, bolí mě to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
4.2.19 16:52

Tak já sama mám uši píchnuté mockrát, trpěla jsem na záněty celé dětství a můžu říct, že po píchnutí přišla okamžitě úleva, rozhodně to bolení po píchnutí je mnohem menší bolest než ten tlak hnisu na bubínek. Já si tu příšernou bolest dodnes pamatuju. A to mi bude 39. Syn mé kamarádky-bude mít 4 roky na to trpí taky od malinka, už mu píchali uši taky několikrát, tam šli vždy s řevem a minutu po píchnutí jako mávnutím proutkem veselé dítě. V některých případech si myslím, že je to rychlé řešení a atb by třeba zabraly až za pár dní, pro dítě zbytečné trápení. Píchnutí bolí, ale je to chvilička a ten tlak hned poleví. Jo a žádné jizvy taky nemám. Na ORL jsem byla v červnu, takže celkem čerstvá zkušenost. Jizvy vzniknou, když to samo praskne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
4.2.19 17:19
@Verun83 píše:
Nj, nazor doktora. Aspon je videt, jak je nase zdravotnictvi jednotne a na urovni.

A zeptám se takhle, tys měla zánět středoušní kolikrát? A popravdě prosím! Ta bolest je opravdu šílená, je mi 38 a dodnes si ji vybavím, nepomůže na ní nic. Žádné anestetikum. Takže tyhle výkřiky jsou jako o ničem. A fakt bych ucho prasknout sama nenechala, je to čekání o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
4.2.19 18:01
@alisekR píše:
A zeptám se takhle, tys měla zánět středoušní kolikrát? A popravdě prosím! Ta bolest je opravdu šílená, je mi 38 a dodnes si ji vybavím, nepomůže na ní nic. Žádné anestetikum. Takže tyhle výkřiky jsou jako o ničem. A fakt bych ucho prasknout sama nenechala, je to čekání o ničem.

já nikdy. muž měl zánět minulý rok. bolestí nemohl spát, bylo mu zle, bolelo ho to dost. na orl mu dr řekl, že je lepší nepíchat, počkat, až zaberou atd. protože cituji,, atb zaberou rychle a píchnuté ucho bolí delší dobu,,. dcera co měla minulý rok akutní zánět. probudila se v noci s brekem, že jí bolí ucho - po nurofenu úleva - dr sama říkala, že by nepíchala. že tam hnis je, ale prostě by nepíchala - na pohotovosti. ulevilo se jí po první dávce atb. děti měly zánět každý rok cca 2× v tom zimním období. nikdy jsem je nenechala píchnout. vždy jim zabral nurofem a atb rychle. a to dcera měla jednou oboustranný a uši plné hnisu.
prostě dle dr, pokud dítě neřve bolestí, není to akutní a je možné vyčkat až zaberou atb. :nevim: podle toho se řídím.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
4.2.19 18:02

a atb jim zabraly vždycky hned. nebylo to žádné čekání několik dní.

• Citovat
  • Upravit
9016
4.2.19 18:20
@Verun83 píše:
já nikdy. muž měl zánět minulý rok. bolestí nemohl spát, bylo mu zle, bolelo ho to dost. na orl mu dr řekl, že je lepší nepíchat, počkat, až zaberou atd. protože cituji,, atb zaberou rychle a píchnuté ucho bolí delší dobu,,. dcera co měla minulý rok akutní zánět. probudila se v noci s brekem, že jí bolí ucho - po nurofenu úleva - dr sama říkala, že by nepíchala. že tam hnis je, ale prostě by nepíchala - na pohotovosti. ulevilo se jí po první dávce atb. děti měly zánět každý rok cca 2× v tom zimním období. nikdy jsem je nenechala píchnout. vždy jim zabral nurofem a atb rychle. a to dcera měla jednou oboustranný a uši plné hnisu.
prostě dle dr, pokud dítě neřve bolestí, není to akutní a je možné vyčkat až zaberou atb. :nevim: podle toho se řídím.

Tak podívej se. Mě díky podobným hokus pokusům v dětství, rozjeli doktoři super problém. Nesmím penicilin. Takže i u mých dětí je penicilín riziko. A správně si podotkla, že záleží, na názoru doktora a stavu ucha. Proto nechápu tvoje výkřiky o tom, jak je špatně ucho píchnout. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí