Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sedmileté dítě klidně muže dostat půlku Paralenu 500 mg. Pro větší děti se děla Nurofen, gumové bonbóny.
sirupy nedávám, už klasicky tablety. Ibalgin 200mg-ten nejslabší (případně se dělá Nurofen v cucacích tabletách), půl Paralenu. Myslím, že teplota nemusí po léku úplně zmizet, snížit ano, ale má svůj účel-pokud nezůstává nějak moc vysoká tedy.
@babice nurofen active nebo ty gumové tekuté, případně používám čípek nurofen 125mg. Ještě existuje i sirup pro starší děti 6-12 let.
Osobně dávám přednost čípkům nebo potom už tablety.
@hofka
Tablety nepolkne. Rozpuštěné taky problém.
Teplota u dcery kolem 40 běžně. To už by chtělo něco, co ji sníží a nejen udržuje … ![]()
@tezi
Sirup pro starší děti je taky Nurofen, nebo se jmenuje jinak? Díky.
@babice píše:
@hofka
Tablety nepolkne. Rozpuštěné taky problém.
Teplota u dcery kolem 40 běžně. To už by chtělo něco, co ji sníží a nejen udržuje …
Ani ten Nurofen Active co se nechá rozpustit v puse nebo žvýkací by nedala? Já jsem to nezkoušela, ale děti proti němu neprotestují, chutná jim.
@babice a co rozdrtit a do trošky sťávy či čaje na lžičce? Já takto dávala synovi v 7 letech antibiotika. Na léky v sirupové formě jsou tyto děti už velké a moc jim nezabírají. A to nemluvím o zátěži pro žaludek…
Paralen rozdrtím půlku lžičkou, naleju na to šťávu a má sirup a střídám paralen a ibalgin sirup, když je potřeba. Teď máme nějakou nechutnou chřipku všichni a teploty už 3 dny a spíš zabírá ten ibalgin.
@babice taky nurofen pro děti, jenom je na krabičce napsané 6-12 let a nebo toho pro malé děti dát víc. A zkusila bych ten nurofen active, který se cucá.
Sirup Nurofen je i koncentrovanejsi verze pro vetsi deti. Pak se dela Nurofen Active rychlerozpustne tablety v ustech nebo zvykaci s pomerancovou prichut, oboji obsahuji100mg ibuprofenu. Dalsi varianta jsou cipky 125 mg. Paralen se muze dat 250 mg po 6 hodinach, takze bud nadrtit na lzicce pulku tablety pro dospele nebo dva detske.
@Hrozina můžu se zeptat, jak dávkujete ten Nurofen Activ? Syn má už 22kg a do teď jsem dávala čípky, sirup nepozře. Na letáčku je napsané 2 tablety jako první dávka najednou a potom po jednom po 6 hodinách. kombinovala jste jej s Panadolem, když teplota nekesala nebo po 4 hodinách začala opět stoupat?
@lucie.edgar Na 22 kg 1-2 tablety, podle výše teploty. Většinou dávám jednu, ale pokud má 39-40 stupňů vě.
Ahoj. Holky a to se musi nechat rozpustit v puse? Syn 6 let prasek nepolkne a tohle jsem jeste nezkousela. Jak dlouho trva nez se rozpusti? Aby se mu z toho zas nezvedl zaludek. Dala bych mu klidne cipek ale ma skoro 22 kg nevim jestli by zabral ![]()