Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zuxu Moje dítě atb ještě nemělo, ale pokud se cítí dobře, není teplota, klidně bych na procházku třeba na 30 minut šla..
Probiotika se nasazují společně s atb, jen je tam časový rozestup, neberou se ve stejný čas.
Osobně bych ven nechodila, brala jsem max. v kočárku, ale ťapkat ne. Deset dnů je dlouhá doba, ale dámské vydržet.
A ke školce… bere je na spálu? Tam to bývá těch 10 dnů a poté je organismus opravdu oslaben a je dobré hned do kolektivu nechodit, jenže když musí rodiče do práce, nedá se svítit.
Probiotika zaroven s atb a ven bych ho klidne na chvilku vzala. Nenechala bych ho nekde litat, ale normalni prochazku kratkou, proc ne. Do skolky po dobrani atb s klidem ![]()
Ven leda v kočárku, zejména pokud chceš aby pak šel do školky.
Ten klidový režim je pro doléčení docela důležitej. Právě proto aby se to nevracelo furt dokolečka.
Tak probiotika už s atb léčbou,tuším,že se doporučuje alespoň malý rozestup tedy nedávat je hned s atb,ale to si nejsem jistá,ale určitě je dávat už v pruběhu léčby.Jinak pokud má atb na 10 dní,já už bych ho dala po 14 dnech do školky,ale asi taky záleží,co měl za dg.Pokud třeba zápal plic nebo jen ouško,to taky hraje roli…Taky jestli měl horečky a tak…Já malýho s ouškem, bez horeček, už vzala po týdnu na chvíli ven,samozřejmě čepice a tak…Jak říkám,záleží na celkovém stavu a dg…Jinak samozřejmě dr asi ví,co říká…
Holky má nějakého streptokoka v zadní části nosohltanu. Není to angína. Ale měl na začátku vysoký horečky a bolesti krku
@Zuxu Tak to by mel jit do skolky, az budes mit ze steru potvrzene, ze uz tam neni…
@Zuxu píše:
Holky má nějakého streptokoka v zadní části nosohltanu. Není to angína. Ale měl na začátku vysoký horečky a bolesti krku
Tak to ven vůbec a do školky po potvrzené bezinfekčnosti.
@Janli a jak se to zjistí o té bezinfekčnosti? Máme doma taky 6m miminko ![]()
@Zuxu ven určitě ne a na kontrole asi doktorka udělá kontrolní stěr, zda je streptokok pryc. Tyhle potvory bývají dost urputné. Je potřeba je pořádně zalecit, jinak se vrací a jsou rezistentní na antibiotika .
@nozu
to jsou vyhlídky. Díky holky. malej fňuká každejden, že chce ven. Ty dny jsou extrémně dlouhý
@Zuxu
Probiotika hlavně ne dohromady, ideálně je dávat uprostřed intervalu mezi ATB ![]()
Jestli se cítí dobře, ven bych šla. Hodně bych sledovala, jak se chová, určitě bych nešla do únavy, na to pozor.