Horečka při nemoci u chlapečka

16.4.23 13:28

Horečka při nemoci u chlapečka

Hezkou neděli děvčata.
Mám syna 21m, v pátek byl u tchýně na hlídání. Když jsme tam přijeli tak si sním hrála přítelkyně od manželova bratra. Která má silnou chřipku. :pocitac:, což mi nikdo neřekl.
A v noci začal byt uplakaný, skoro nespal, byl nevrlý prostě hrůza
Ráno začal být unavený, kašel, trochu rýma. Nechce jíst ani pít. Než šel spinkat měl 38.2° po odečtu.
Teď jsem ho šla pochovat a má úplně rudé líčka a dost teplou hlavičku, horečka mu určitě vyletěla nahoru.
Mohu střídat nurofen s panadolem cipkama? Jaký rozestup.
Jak jste Vy strazely horečku? Nějaké rady?
Jak dlouho může trvat horečka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4123
16.4.23 13:33

U nás horečka většinou trvá tak dva dny. Mně doktorka doporučila střídat Nurofen a Panadol čípky, ale ještě jsem neměla odvahu ty čípky zkusit :D, zatím naštěstí stačil vždy jen sirup.
Jinak horečku srážíme i pomocí zábalů. Namočím látkovou plenu, utěrku nebo ručník do vlažné vody (aby ten ručník měl tak jako normální tělesná teplota), omotám to dítěti kolem (nahého) trupu a pak teda ještě zakryju peřinou. U nás pomáhá rychle srazit horečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.4.23 13:36

Nechala bych ho spat.
Leky nedavam, nad 39 delam zabal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
16.4.23 13:37

Střídat to můžeš. Záleží na váze dítěte.

Srážet horečku můžeš i vlažnou sprchou. Nebo obkladem.

Hlavně ať hodně pije. Jíst nutně nemusí. U nás doma při horečce nejí nikdo.

Tos mu při těch 38 stupních nedala čípek hned? Že mu teplota ještě víc stoupla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
16.4.23 13:39

Léky nad 39, pokud to bude víc jak 3 dny tak k lékaři. Nebo kdyby to bylo nějak extra špatný. Ale hned ráno bych tam nešla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
16.4.23 14:05

Pokus víc než 3 dny, tak k dr, ale počítá se to jako 3×24 hodin.
Střídat ibuprofen a paracetamol co 4 hodiny, čípky nebo sirup to je jedno, třeba se z čípků tak zkadí, že budeš dávat jen sirup :D
Dávkování na krabičce je poddavkovane, buď si to spočítej sama na kg, nebo najdi tabulku na netu
A nebudila bych, až jak se vzbudí, dala bych lék
Pokud má ledové ruce nebo mramorovou kůži, tak nedávat žádný zábal
A super je kůži na kůži v nositku, to u nás teplotu vždycky stáhne
Jo a nesnaž se srazit teplotu až na normální, stačí o 1-2 stupně
Jo a já dávám léky buď od cca 38,5 když je v pohodě, nebo když vidím že je na tom bídně, tak klidně už pod 38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
16.4.23 15:21

Střídat můžeš nejdřív po 3 hodinách, ale pokud nemá přes 38,5 tak bych ani nesrazela, zbytečné ho cpát lekama. Ať hodně pije a je v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
16.4.23 15:34

Do cca 38 nesrazim, pokud dite neni extra protivne, nad 38 vetsinou jo, ale taky zalezi. Neresila bych hned stridani, treba ti bude zabirat jeden z nich v pohode, ja nikdy stridat treba nepotrebovala, stacil Nutofen dle davkovani na krabicce :nevim:
Horecka 3 dny je naprosto normalni.
Bacha na tekutiny, pises, ze nechce pit, davaj klidne ze strikacky, tekutiny potrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
16.4.23 17:22

Střídání není nutné, to bych používala při 40 trvajicich několik hodin. Takže má třeba 39.5 dáš nurofen, do hodiny spadne na 38. A sleduješ, jak se to bude vyvíjet dál. K doktorce po 3 dnech, lék na chřipku ti stejně nedá. Kdyby se náhodou dusil nebo upadl do bezvědomí, zavoláš sanitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí