Horečka tělo na tělo

Anonymní
15.1.20 10:00

Horečka tělo na tělo

Dobrý den, malý má horečky, slyšela jsem o srážení tělo na tělo. Maly má 4 roky jde to, nebo je to jen u kojenců?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
15.1.20 10:20

To slysim poprve. A prijde mi to minimalne zvlastni.Telo na telo, tim se zahriva. Nevim, o jak velke dite se jedna, ale volila bych standartni postupy chlazeni, primerene veku, povaze a stupni teploty/horecky ditete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.20 10:23

Mě tohle praktikuje dcera v noci odjakživa (nyní už skoro 5 let), když má horečky-přijde ke mě a chladí si ty horké ručky a nožičky o moje tělo (které v noci zřejmě má docela nízkou teplotu). Ale že je to nějaká metoda, to jsem ani nevěděla. Každopádně mi to není moc příjemné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
15.1.20 10:34

@wildcherry právě, že nezahřívá. Srazí se tím hodně vysoká horečka, kde nejdou použít zábaly. Tvoje tělo má kolem 36,5 °C, nemůžeš ho zahřát na víc stupňů, naopak ho trochu a nenásilně zchladíš. Nejlepší je to opravdu tělo na tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.20 11:08

Já myslím, jestli to má nějaký účinek u 4leteho a jestli to není divný aby si lehl na me

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.20 11:14
@Anonymní píše:
Já myslím, jestli to má nějaký účinek u 4leteho a jestli to není divný aby si lehl na me

To je přece jedno, jestli je mu rok, čtyři nebo třicet, ne? Funguje to pořád stejně. A nemusí si lehat na tebe, stačí vedle tebe, oba tričko dolů a je to. Ale jestli není kontaktní typ, tak se obávám, že mu to bude vadit. Můj syn by to nedal ani ve třech letech, naopak dcera je mazlina a pořád na mě visí, takže tam to jde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.20 11:36

Nemam s tím zkušenost vůbec,, nevadí když budu mít podprsenku ne?

• Citovat
  • Upravit
24379
15.1.20 11:41

@Aduš8 Zase jsem o neco chytrejsi :mrgreen:,vubec jsem o te metode neslysela.Ale porad si myslim, ze to neni nic moc efektivniho, ale to muj nazor :oops:,preci jen se u tuleni kuze na kuzi, obzvlast, ma-li dite horecku, dochazi k salani. Z fyzikalniho hlediska vymenu tepla chapu, o tom zadna. Dite s horeckou je potreba schladit v kratke dobe. Ctyrletakovi bych napustila vlaznou vanu, at si chvilu pohraje s hrackama, nad 38 dala nurofen.Ne, hodinu aspon, ho k sobe mackat :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
15.1.20 11:45
@Anonymní píše:
Nemam s tím zkušenost vůbec,, nevadí když budu mít podprsenku ne?

No, ale cim vetsi plocha kuze, tim kdyz uz teda, tak lepsi vymena. A to je jediny zpusob, ktery chces pouzit? Nebo se jedna o doplnek srazeni? Jako na druhou stranu, lehnout si takto k pohadce, kdyz malej vydrzi v takovem kontaktu, rozhodne to nemuze uskodit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.20 11:46

@wildcherry No ono právě není žádoucí tu horečku srážet rychle, zvlášť u malých dětí. Tohle je zřejmě taková nenásilná metoda snižování teploty, asi jako když dítě otíráš vlhkou žínkou a dochází k odpařování a tím chlazení kůže. Jasně, že takhle neklesne teplota z 39 na normál za půl hodinky, ale spíš je to taková podpůrná metoda. Mě třeba děti s horečkou do vany nevlezou, ani za zlatý prase. Když je horečka na vzestupu, mají zimnici a chlazení je přímo zakázáno. V momentě, kdy je horečka na maximu, jsou vláčné a je jim většinou blbě, to na koupel fakt není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.20 12:27

No jestli to spíš není blbý mít 4 leté dítě na holých prsou.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.20 12:32
@Anonymní píše:
No jestli to spíš není blbý mít 4 leté dítě na holých prsou.

Hele, ty jsi snad troll, ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
15.1.20 12:46
@unuděná píše:
@wildcherry No ono právě není žádoucí tu horečku srážet rychle, zvlášť u malých dětí. Tohle je zřejmě taková nenásilná metoda snižování teploty, asi jako když dítě otíráš vlhkou žínkou a dochází k odpařování a tím chlazení kůže. Jasně, že takhle neklesne teplota z 39 na normál za půl hodinky, ale spíš je to taková podpůrná metoda. Mě třeba děti s horečkou do vany nevlezou, ani za zlatý prase. Když je horečka na vzestupu, mají zimnici a chlazení je přímo zakázáno. V momentě, kdy je horečka na maximu, jsou vláčné a je jim většinou blbě, to na koupel fakt není :nevim:

Prave, kazdy dite je jine a kazda horecka ma jiny prubeh a i kazda nemoc je individualni, rodim se hodne pocitem :palec:…Jako doplnujici metoda, proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
15.1.20 12:52
@Anonymní píše:
No jestli to spíš není blbý mít 4 leté dítě na holých prsou.

Tak…kdyz si vezmu kolil matek do ctyr let i koji :lol:.Zuzlani bradavek a pohopsavani kozkou pro zabavu, protoze decku to nedava nic vic, mne blby prijde, ale privinout si dite k hrudniku? To vazne ne.Do vany taky s ditetem nelezes v plavkach :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí