Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, mate prosím někdo zkušenost s chřipkou u ani ne ročního (10mesicniho) dítěte? Jak to probíhalo? Jak dlouho trvala? Děkuji
Skutečně je to chřipka nebo jen nachlazení? Kojíš?
A co je na dotazu tak citlivého, že musí jít o anonym?
Přesně, pokud kojíš, tak jen houšť. U mých dětí se vždy při kojení výrazně zrychlilo uzdravení. Neb protilátky z mléka.
Chřipka prave byla testy nakonec vyvrácena. I když ne na 100%, protože testy byly dělané brzy. Ale měla i 40 horečky. Začala kaslat, lehká rýma, nicméně stále jsou divné ty vysoké horečky. Totální vyčerpání, ale ne a ne zabrat. Bude to pravděpodobně jiný vir nez chřipka. Kojim a teď jsem teda samozřejmě přidala o sto šest @unuděná myslím, ze zdravotní stav je každého věc, proto jsou zdravotní záznamy neveřejné. Asi to každý vnímá jinak, ale pokud jde o me děti, jsem na internetu velice opatrná. Jednou se tu budou pohybovat i oni a nemusí jim byt příjemné, ze jsem veřejné diskutovala každou jejich vyrazku a rýmu. Děkuji za pochopení
I tak bych poprosila o zkušenosti s trvanim a průběhem viroz. Jak dlouho to muže trvat. Moc děkuji. Snad nikoho neurazi anonym, klidně také odpovidejte anonymně ![]()
@Anonymní píše:
I tak bych poprosila o zkušenosti s trvanim a průběhem viroz. Jak dlouho to muže trvat. Moc děkuji. Snad nikoho neurazi anonym, klidně také odpovidejte anonymně
A dělali vám crp? Jestli horečka nelze srazit, tak bych hledala problém jinde, než v chřipce ![]()
@unuděná Mate pravdu, ta chřipka to asi opravdu nebude. Crp dělali a vše v pořádku. Poslechem také vše dobře. Na doporučení MUDr (!!) jsem teď naposled dala větší dávku nurofenu nez je na krabičce a od te doby se teplota dobře sráží. Mala je ale hodně unavená, občas zakasle, ale spis výjimečně a občas má jakoby zaschlou nudli zelenou, ale nic ji neteče.
@Anonymní píše:
@unuděná Mate pravdu, ta chřipka to asi opravdu nebude. Crp dělali a vše v pořádku. Poslechem také vše dobře. Na doporučení MUDr (!!) jsem teď naposled dala větší dávku nurofenu nez je na krabičce a od te doby se teplota dobře sráží. Mala je ale hodně unavená, občas zakasle, ale spis výjimečně a občas má jakoby zaschlou nudli zelenou, ale nic ji neteče.
O nurofenu je známo, že je hodně poddávkovaný. Zkusila bych spíš kombinovat s Paralenem (Panadolem)-to se může s odstupem 4 hodin od Nurofenu. Únava je normální, děti tak bojují s horečkami nejlépe- když spinkají. Tak jí nech, jak je libo. A pozor na příjem tekutin - koj častěji, klidně do ní cpi vodu nebo čajík pokud si vezme. Ať není kvůli horečce dehydrovaná. Malé děti se většinou rychle oklepou, ať je brzy lépe!
Dobrý den, mate prosím někdo zkušenost s chřipkou u ani ne ročního (10mesicniho) dítěte? Jak to probíhalo? Jak dlouho trvala? Děkuji