Horečka u 18měsíčního

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
58
28.4.13 19:20

horečka u 18ti měsíčního

Ahoj,
potřebuju poradit, mam 18ti měsíčního syna a od soboty od rána má vysoké teploty, v noci i teď věčer dosáhly čtyřicítky. Zkusila jsem i zábaly, dávám Nurofen a pořád se to nelepší. Nevím jestli nemáme radši zajet na pohotovost, nebo tam aspoň zavolat, zase abych zbytečně neplašila.
Nechápu z čeho je může mít, když mu odpoledne klesly na 38 stupňů byl jak zdravý dítě, nic mu není jen ty horečky.
Je to sice mí druhý dítko, ale z takovýma horečka nemám vůbec zkušenosti, tak jsem z toho dost vyplašená!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
28.4.13 19:29

Ahoj. Pokud mu to po čípku (sirupu) klesá, tak bych počkala do 3. dne. Mohla by to být šestá nemoc, to by se pak osypal, horečky by opadly a byl by OK. Pokud by horečky neklesaly ani po čípku (sirupu), volala bych na dětskou pohotovost a zeptala se, jestli přijet (nemyslím volat 155, ale tam, kde je dětská pohotovost, pravděpodobně nejbližší nemocnice).

Pokud dáváš jen Nurofen, tak můžeš střídat s Panadolem. U každého z nich si hlídej maximální denní doporučenou dávku (je to podle hmotnosti) a můžeš je střídat po 4h. Já mám třeba vyzkoušeno, že našim holkám líp zabírá Panadol (a čípky spíš než sirup). Panadol i Nurofen mají různou účinnou látku, proto se můžou střídat, ale ani jedna z těch účinných látek nesmí překročit doporučenou denní dávku.

Ať je brzy líp :kytka:. Já u každé horečky plaším, zvlášť, když hned neklesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
28.4.13 19:44

Já bych s neklesající 40 jela určitě na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie