Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
potřebuju poradit, mam 18ti měsíčního syna a od soboty od rána má vysoké teploty, v noci i teď věčer dosáhly čtyřicítky. Zkusila jsem i zábaly, dávám Nurofen a pořád se to nelepší. Nevím jestli nemáme radši zajet na pohotovost, nebo tam aspoň zavolat, zase abych zbytečně neplašila.
Nechápu z čeho je může mít, když mu odpoledne klesly na 38 stupňů byl jak zdravý dítě, nic mu není jen ty horečky.
Je to sice mí druhý dítko, ale z takovýma horečka nemám vůbec zkušenosti, tak jsem z toho dost vyplašená!
Ahoj. Pokud mu to po čípku (sirupu) klesá, tak bych počkala do 3. dne. Mohla by to být šestá nemoc, to by se pak osypal, horečky by opadly a byl by OK. Pokud by horečky neklesaly ani po čípku (sirupu), volala bych na dětskou pohotovost a zeptala se, jestli přijet (nemyslím volat 155, ale tam, kde je dětská pohotovost, pravděpodobně nejbližší nemocnice).
Pokud dáváš jen Nurofen, tak můžeš střídat s Panadolem. U každého z nich si hlídej maximální denní doporučenou dávku (je to podle hmotnosti) a můžeš je střídat po 4h. Já mám třeba vyzkoušeno, že našim holkám líp zabírá Panadol (a čípky spíš než sirup). Panadol i Nurofen mají různou účinnou látku, proto se můžou střídat, ale ani jedna z těch účinných látek nesmí překročit doporučenou denní dávku.
Ať je brzy líp
. Já u každé horečky plaším, zvlášť, když hned neklesne.