Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den chtěla jsem se zeptat dcera ma 1 tok byli sme v utery na ockovani a dneska ma od rana teploty 39,5 a lezou nam i zoubky myslite ze to muze byt jen tim pckovanim nebo zoubkama? nikd ymse take teploty nemely
jinka jí, pije hraje se jako normalne. Děkuji
Myslím, že je to těžko říct. Hlídej ať hodně pije. Jinak jsou dva tábory - srážecí a nesrážecí. Obojí má něco do sebe. Pokud to má od rána, už bych se jí snažila ulevit.
Jo to pije furt dala sem ji rano cipek a tepota klesla a byla dobra a tet uz ji zase leze na horu…
Jakmile je nad 38 (po odečtu), tak určitě srážet. Pokud byla včera dobrá tak to budou spíš ty zuby.
@Michaela90 píše:
Jo to pije furt dala sem ji rano cipek a tepota klesla a byla dobra a tet uz ji zase leze na horu…
Dala bych znovu před spaním. Pokud jsou to zuby, uleví jí to i od bolesti. Pokud je to z očkování, netrvá to většinou dlouho a zítra už by mohl být klid. Pak je ještě třetí možnost, že bude nemocná…
Může to být obojí dohromady…
Taky může být po očkování oslabená a chytnout do toho nějakou virózu.
Já jsem z oddílu nesrážecích
, takže bych nechala tělo pracovat podle sebe a nad 39,5 chladila hlavičku a lýtka vlažnými obklady.
Teplota začne klesat sama.
@Zizalka Jinak já jsem taky nesrážecí, malá od úterý fakt hnusně kašle, včera měla 38.5 po odečtu, v noci se blížila ke čtyřicítce, intuitivně vypila v noci dvě láhve šťávy a ráno se vzbudila úplně mokrá i postel, všechno, ovšem bez horečky a i bez kašle a rýmy co měla. Ráno jedla, pak si hrála a teď už proti svým zvyklostem přes tři hodiny spí. Takže buď je to klid před bouří, ale já spíš doufám, že je to konec. Ale protože znám víkendové zákony schválnosti, navíc pak svátky, nechám jí zítra poslechnout ![]()
@Sibyla0 píše:
@Zizalka Jinak já jsem taky nesrážecí, malá od úterý fakt hnusně kašle, včera měla 38.5 po odečtu, v noci se blížila ke čtyřicítce, intuitivně vypila v noci dvě láhve šťávy a ráno se vzbudila úplně mokrá i postel, všechno, ovšem bez horečky a i bez kašle a rýmy co měla. Ráno jedla, pak si hrála a teď už proti svým zvyklostem přes tři hodiny spí. Takže buď je to klid před bouří, ale já spíš doufám, že je to konec. Ale protože znám víkendové zákony schválnosti, navíc pak svátky, nechám jí zítra poslechnout
Jsem čekala, že mě zase někdo zdrbne. ![]()
I já mám s nesrážením jen dobrou zkušenost.
Tipovala bych, že pokud tělo opravdu takhle zabojovalo, tak to bude dobré. Max. bude smrkat a kašlat… Ale pokud ještě bude mít někde nějaký „problém“ v sobě, tak se teplota klidně objevit může. U nás to obvykle odezní úplně samo velmi rychle. (pokud už je tak vysoká horečka)
@Zizalka no tak já věřím, že horečka je správná a žádoucí obranná reakce organismu. Ale samozřejmě jen pokud to dítě snáší, pokud je apatická a mimo, tak jí klidně srazím i jen teplotu - stalo se u obyčejné virozy.
Synovi lezou 3 pětky zuby. Od neděle horečky v rozmezí 39-39,7. Do včerejška jsem čekala co se z toho vyvrbi, horečku srazela jen před spaním. Včera už jsem s ním zajela k dr. ta nic extra nenašla, je pouze lehce zahleneny a lezou mu ty zuby. Pro jistotou mu napsala sirokospektralni atb. poslal nás na ušní a kdyby horečky nezmizely ani po brani atb. tak ještě máme přivézt moc. Včera dostal první dávku atb a od té doby je bez horeček, takže i kdyz dítě vypada celkem o. k. tak kdo ví co se mu v těle děje
Fakt je ten, že syn byl už v úterý lehce apaticky, porad sedel u mě, nesmela jsem na krok, pokud jsem šla na záchod, tak si ho musel vzít chlap, jinak by byl hysterák.
Může to být obojí, uvidíš, co se vyvine. Já na nesrážení nemám nervy, malá to fakt blbě nese. Nesrážím přes den, ale na noc jo. Teď měla teploty k angině, takže ji to ulevovalo i od bolení v krku… V noci se budila, plakala, že ji to bolí…
Chtela bych se zeptat, jestli mam nejak srazet teplotu ted v noci, kdyz mi broucek spinka. Nebudi se, ale ma uplne horke ruce. Po poledni mel 39,1 (po odecteni), dala jsem 2,5ml sirup Nurofen, horecka klesla na 38,3. A ted uz z nej zase sala horko. Nerostou mu zuby, ockovany byl pred 6 dny. Odpoledne byl vesely, chtel si hrat. I hezky bastil. Nechci hystercit, ale je to moje prvni dite a jeho prvni zdravotni potiz.
Určitě teplotu srážet i v noci. Pokud by byla příliš vysoká můžou se u takto malého dítěte dostavit křeče. Pokud nestačí nurofen tak po čtyřech hodinách lze kombinovat s Panadol čípky či zábaly (sprchou, vanou) apod.