Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malé jsou dva měsíce a má prý bacil na průduškách. Nejdřív chrčela dostala sirup po kterém kašlala, poté antibiotika kašel sice ustoupil ale stále sípala doktorce se to stále nelíbí nyní inhalujem, léky, sirup
chce nás taky poslat do nemocnice
může to být astma, alergie?
nebo to bude zánět průdušek??mám žádat krevní testy, rengen??
Pokud sipala, tak bych to viděla spis na laringitidu, tam jsou důležité ty inhalace a s tak malym miminkem bych se při laryngitide nemocnici nebránila ![]()
U nás to začala ve třech měsících. Nejprve ventolin v sirupu, pak foukačka (inhalátor), při záchvatech rectodelt čípek, strčit na studený vzduch, ať se nadechne. U nás se jedná o astma. Chodíme do penumologické ordinace.
Laringitida to zřejmě nebude, ta má sice podobný průběh, ale přichází nečekaně v noci, kdy dítě, kterému nic nebylo, se najednou dusí.
V nemocnici ti nic jiného nedají, čípky a inhalovat.
Tohle počasí je pro astmatiky bohužel hrůza, u nás je to už druhý týden noc co noc v záchvatech. Min. týden už jsem myslela, že budu volat rychlou, nakonec čípek zabral a byl klid.
@eseta u nás přišla laringitida z ničeho nic odpoledne, proto mě napadla ![]()
@Ivaneska to je možný, přichází, když je dítě v klidu, proto nejčastěji v noci, ale právě, že nečekaně - dítěti do té doby jakoby nic není.
Zakladatelky malá měla nejprve jakoby nachlazení a z toho se to usadilo na průduškách…neumím to přesně popsat, ale chci tím říct, že už jakoby jevila známky nemoci, při poslechu je slyšet chrčení i když by ještě ani nekašlala, kdežto u laringitidy by ani dopoledne doktor nic nenašel.
@eseta u nás to pravé začalo takhle blbě, nejdřív jen teplota, kasel a ryma, tak hurá k pediatrovi. Na poslech lehké zahleneni, jen nějaká viróza, druhý den jsem s klukem letěla na pohotovost, byla to první laringitida cco jsem zažila, pokud možno už nikdy víc.
Mě chrčela už když jsme přišli z porodnice, prý to byla plodová voda
když jsem řekla v poradně že se mi to vůbec nelíbí tak začal tento kolotoč! jinak teplota, rýma, kašel nic takového neměla jen ten poslech
proto už mě napadá cokoli do nemocnice se mi s ní moc nechce ![]()
@Ivaneska tak to je celkem malo, ze ma nejake priznaky predem, ale nic neni nemozne ![]()
No a predstav si, ze ty zachvaty, co uz nechces nikdy vic, ja mam doma porad ![]()
@kellík dle me to bude to stejne, co ma moje.
Kasel prichazi pozdeji, nebyva to jako prvotni problem. U nas to ted naposledy bylo tak, ze mela horecky a nic k tomi. Proste jen horecky. Do dvou dnu ryma a kasel. Bohuzel u astmatika se vetsinou kazda ryma ihned slozi na prudusky a zacne to delat neplechu. Nastalo sipani, chropteni a uz to jelo…