Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky
Muj maly 9.mesicni syn ma od vcerejsi noci horecku 38 stupnu a vic srazim mu ji nurofenem. A ted otazka, nevite co mu muze byt? Jine priznaky nemoci nebo rust zubu nema. Omlouvam se za chyby pisu z mobilu.
Dekuji
Klidně to můžou být ty zoubky, aniž by byly viditelné nějaké další příznaky. A nebo ještě přehřátí ze sluníčka.
No snad budeme brzy fit. V nedeli odjizdime na dovolenou a malinkej je nomocny ach jo ![]()
Těžko říct, může to být nějaký viróza a příznaky se teprve rozjedou, pak při horečkách bez jiných příznaků může jít třeba o zánět močáku, takže pokud by se ti podařilo chytit moč, tak by to bylo fajn a běžela bych s ní na pohotovost, ať do ní strčí papírek, ten hodně napoví.
Taky třeba šestá nemoc, tam jsou horečky tři dny a pak se osypou.
Jinak já srážím u vyšších teplot, u takto „nízkých“ nechávám horečku spíš pracovat, aby vykonala svoji funkci, hlavně teda záleží, jak se tváří dítě, jestli je třeba jen unavené, nebo kňučí a je vidět, že mu je blbě, tak dám čípek dřív.
A těch 38st. je po odečtění a nebo před. Jestli před, nechala bych horečku horečkou a nesnižovala. Pokud po odečtení - můžou to být zoubky, zánět (močák, ucho - to měla naše malá zrovna teď, dnes jsem potřetí píchali ucho). Záleží, jestli k tomu má ještě něco a nebo jen tu horečku
Moje rocni ma ted totez. Jen teplota kolem 38 - 38,5 a ufnukana. Udajne ted radi neco takoveho, ze tri dny teploty a unava a nic vic. Nevim, ja jsem zkoumala i moc, papirky mam doma a ta je ok.
@janciii A léky zabírají? No na dovolenou bych asi nejela. Nebo bych zajela na pohotovost s močí a ať mu vezmou krev na CRP
Šestá nemoc? Náš ji prodělal v 10 měsících. 3-4 dny horečky až ke 40°C, pak klesly, objevila se vyrážka a dobrý.