Horečka u dětí a léky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.8.22 08:25

Horečka u dětí a léky

Paralen a panadol čípky na horečku, je lepší podávat po třech hodinách-střídavě? Nebo až po čtyřech? Děkuji 🙂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
20.8.22 08:30

Nee paralen a panadol!!! Panadol NEBO paralen muzes stridat s nurofenem…kdyz cipky, tak je to asi hodne male dite, takze po 4 hodinach, pokud je to nutne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 08:39

Aha.. Mě v lekarne rekli, že můžu tyto dva léky střídat.. 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.22 08:46

@Melodie91 děkuji, ještě že jsem se zeptala.. Koukám na to a máte pravdu je to to samé.. Mám ještě vibrucol, ale to je.. Tak aspoň to, odpoledne jedu do města, tak lékárna to jistý.. Moc děkuji. Nechápu, jak mi v lékárně mohla říct, že tyto dva léky mohu střídat při horečce..

• Citovat
  • Upravit
4731
20.8.22 08:46

Oba leky obsahuji paracetamol…jo, ono je stridat muzes, ale po 6ti hodinach…pokud horecka stoupa rychleji a potrebujes dat cipek driv, nez za 6 hodin, musis to vystridat s jinym lekem, ktere neni s paracetamolem, treba ten nurofen…jinak dite predavkujes paracetamolem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
20.8.22 08:48
@Anonymní píše:
@Melodie91 děkuji, ještě že jsem se zeptala.. Koukám na to a máte pravdu je to to samé.. Mám ještě vibrucol, ale to je.. Tak aspoň to, odpoledne jedu do města, tak lékárna to jistý.. Moc děkuji. Nechápu, jak mi v lékárně mohla říct, že tyto dva léky mohu střídat při horečce..

No ze ti tohle poradi lekarnice je dost blby :?…at je miminku brzy lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.8.22 08:49

Horečku srazim, až když se blíží k 39, dítě začíná být apatické nebo přestává jíst a pít.
Horečka je uzdravující proces, jak přišla, tak sama odejde i bez antipyretika. Většinou stačí vydržet jeden dva dny. Pokud už antipyretika podám, tak jen na poloviční dávku, aby se ulevilo k těm 38. Aby se dítě trochu najedlo, napilo.
Horečka je přirozená obrana, kde tělo samo dokáže zlikvidovat viry a bakterie.

• Citovat
  • Upravit
101510
20.8.22 09:03

@Anais Brno Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 09:03

@Anais Brno ano, to souhlasím, dávam i léky na noc, aby se mu ulevilo, právě dnes v noci horečka začala.. Myslím si, že to jsou zuby..

@Melodie91 proto mi to bylo zvláštní, ptz jsem potřebovala léky. Které mohu střídat dřív.. A ona mi dala tyhle.. Ptz jiné neměli.. 🤷‍♀️.. Ještě že dneska jedu do města, zásoba to jistí..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.22 09:04

@Anais Brno v noci měl 39,5..

• Citovat
  • Upravit
mackA159
20.8.22 09:05

Neeeeee. Strida se paralen/Panadol X Ibalgin/nurofen, prostě dvě různý látky po třech hodinách nejdřív. Je jedno jestli to dáš v sirupu nebo čípku, na tom nezáleží.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
20.8.22 09:20
@Anonymní píše:
@Anais Brno v noci měl 39,5..

A po podání antipyretika mu to kleslo nakolik.
39,5 měřeno v podpaží nebo konečníku? V konečníku se myslím 1 stupeň odečítá.

• Citovat
  • Upravit
14684
20.8.22 09:23

Ja nesrazim ani nad 39, kdyz dite “vypada normalne”. Ted jsem teda na noc davala cipek, kdyz 18mesicni mela 39,2, ale nemohla usnout. Jinak kdyz mi pri 39,8 tanci a behaji po obyvaku, tak nevidim duvod snizovat horecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
20.8.22 09:24
@Anais Brno píše:
A po podání antipyretika mu to kleslo nakolik.
39,5 měřeno v podpaží nebo konečníku? V konečníku se myslím 1 stupeň odečítá.

Pul stupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 09:31

@Janča6 taky nedávám.. Ale synovi bude 11 měsíců.. A v noci plakal, trochu měl i zimnici a nespinkal.. Teď měl 37,8 a je mrzutý a pláče.. Když ho Teda nechovám.. Snad to budou zoubky..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA