Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nee paralen a panadol!!! Panadol NEBO paralen muzes stridat s nurofenem…kdyz cipky, tak je to asi hodne male dite, takze po 4 hodinach, pokud je to nutne
Aha.. Mě v lekarne rekli, že můžu tyto dva léky střídat.. 🤷♀️
@Melodie91 děkuji, ještě že jsem se zeptala.. Koukám na to a máte pravdu je to to samé.. Mám ještě vibrucol, ale to je.. Tak aspoň to, odpoledne jedu do města, tak lékárna to jistý.. Moc děkuji. Nechápu, jak mi v lékárně mohla říct, že tyto dva léky mohu střídat při horečce..
Oba leky obsahuji paracetamol…jo, ono je stridat muzes, ale po 6ti hodinach…pokud horecka stoupa rychleji a potrebujes dat cipek driv, nez za 6 hodin, musis to vystridat s jinym lekem, ktere neni s paracetamolem, treba ten nurofen…jinak dite predavkujes paracetamolem..
@Anonymní píše:
@Melodie91 děkuji, ještě že jsem se zeptala.. Koukám na to a máte pravdu je to to samé.. Mám ještě vibrucol, ale to je.. Tak aspoň to, odpoledne jedu do města, tak lékárna to jistý.. Moc děkuji. Nechápu, jak mi v lékárně mohla říct, že tyto dva léky mohu střídat při horečce..
No ze ti tohle poradi lekarnice je dost blby
…at je miminku brzy lip
Horečku srazim, až když se blíží k 39, dítě začíná být apatické nebo přestává jíst a pít.
Horečka je uzdravující proces, jak přišla, tak sama odejde i bez antipyretika. Většinou stačí vydržet jeden dva dny. Pokud už antipyretika podám, tak jen na poloviční dávku, aby se ulevilo k těm 38. Aby se dítě trochu najedlo, napilo.
Horečka je přirozená obrana, kde tělo samo dokáže zlikvidovat viry a bakterie.
@Anais Brno ano, to souhlasím, dávam i léky na noc, aby se mu ulevilo, právě dnes v noci horečka začala.. Myslím si, že to jsou zuby..
@Melodie91 proto mi to bylo zvláštní, ptz jsem potřebovala léky. Které mohu střídat dřív.. A ona mi dala tyhle.. Ptz jiné neměli.. 🤷♀️.. Ještě že dneska jedu do města, zásoba to jistí..
Neeeeee. Strida se paralen/Panadol X Ibalgin/nurofen, prostě dvě různý látky po třech hodinách nejdřív. Je jedno jestli to dáš v sirupu nebo čípku, na tom nezáleží.
@Anonymní píše:
@Anais Brno v noci měl 39,5..
A po podání antipyretika mu to kleslo nakolik.
39,5 měřeno v podpaží nebo konečníku? V konečníku se myslím 1 stupeň odečítá.
Ja nesrazim ani nad 39, kdyz dite “vypada normalne”. Ted jsem teda na noc davala cipek, kdyz 18mesicni mela 39,2, ale nemohla usnout. Jinak kdyz mi pri 39,8 tanci a behaji po obyvaku, tak nevidim duvod snizovat horecku.
@Anais Brno píše:
A po podání antipyretika mu to kleslo nakolik.
39,5 měřeno v podpaží nebo konečníku? V konečníku se myslím 1 stupeň odečítá.
Pul stupne.
@Janča6 taky nedávám.. Ale synovi bude 11 měsíců.. A v noci plakal, trochu měl i zimnici a nespinkal.. Teď měl 37,8 a je mrzutý a pláče.. Když ho Teda nechovám.. Snad to budou zoubky..
Paralen a panadol čípky na horečku, je lepší podávat po třech hodinách-střídavě? Nebo až po čtyřech? Děkuji 🙂