Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jahru píše:
Předpokládám, že zánět ucha by dítě nepřehlédlo. Horší bolest jsem v životě nezažila, zlatý porod a trhání osmiček
Kamarádky kluk jen hůř na ucho slyšel a měl slusne rozjetý zánět fo nebolel
@Sunlight515 rtf nedělala, dítě ani nekašle
poslechla si ho a poslech úplně čistý
@Doctus Nenakoukla, ale zánět ucha známe a to bolí jak čert.
Tohle jsme letos měli asi 2× přesně jak popisujete. Jednou nás odvezla i rychlá, jelikož horečka byla 40,5 a nešla nijak srazit. Vždy to bylo dle testů virové a přešla horečka do 4 dnů.
@Jahru píše:
Předpokládám, že zánět ucha by dítě nepřehlédlo. Horší bolest jsem v životě nezažila, zlatý porod a trhání osmiček
Zánět středního ucha u dětí je v tomto zrádný. Někdy totiž nemusí bolet vůbec a může se projevit jen vysokými horečkami bez zdánlivě dalších příznaků.
@Doctus píše:
Zánět středního ucha u dětí je v tomto zrádný. Někdy totiž nemusí bolet vůbec a může se projevit jen vysokými horečkami bez zdánlivě dalších příznaků.
No vidíš to, zase jsem chytřejší. U mně ani dětí se to přehlédnout nedalo.
@Jahru píše:
5leta dcera mela 5 dni vysoke horecky a nic k tomu, ani bolest, ani unavu. Jen zpetne jsem si uvedomila, ze na jedno ucho spatne slysela. Pak ji praskl bubinek. Doktorka na ORL uvazovala i o hospitalizaci, dcerin stav se ji nelibil. Dcera se lecila 7 tydnu.
A muj manzel byl ve 2 letech hospitalizovan kvuli vysokym horeckam a nic k tomu. Kdyz si s nim nevedeli rady, prevezli ho do vetsi nemocnice. Ani tam na nic neprisli. A pak mu tam praskly oba bubinky.
Tak jen pro info, kdyby někdo do budoucna řešil - včera ještě horečka, na dnešek propotil pyzamo i s dekou, v noci jsem ho koupala a dnes - jak rybička. Jen v puse se mu udělaly cervene pupinky s bílou tečkou, asi z horečky. Dnes jsem dělala znovu test na covid a chřipku - ten kombi a chřipka byla pozitivní. Zbytek rodiny se ale zatím drží
@Tichošlápek možná nějaký afty?
Ale je dobre, ze se to nějak vyvrbilo a už je lip, tak at se da brzy do kupy
Holky, tak teď vyletela horečka mladšímu
je vůbec možné, aby to dostal po takové době od staršího nebo pritahnul domu nějakou novou breberu?
Já mam na víkend wellness jen pro sebe, nemůžu lehnout taky ![]()