Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
prosím v neděli jsme jeli na pohotovost, že malá z ničeho nic si držela ouško a plakala, dr. řekl začínající zánět, předepsal nám kapky.
Máme dost velkou rýmu a kašle, takže do toho ještě šplíchám do nosu a kapky na kašel. Jsou to sice zatím dva dny ale žádné zlepšení nevidím krom toho že ouška už zřejmě tolik nebolí, nechá si na ně sáhnout. Co mě zaráží tak jsou vysoké teploty, cca po 5-6 hodinách vždy vyleze nahoru, dokonce ted jsem jí naměřila i 39,5. Na kontrolu máme jít za 4 dny.
Nechci být zase plašoun, ale nedá mi to. Mám ještě den počkat a nebo bych měla volat dr.?
Děkuji za odpověď.
Jela bych dřív. Buď na ušní a nebo k pediatrovi, ať ji vyšetří celkově, když už si nestěžuje na uši.
@nikita3121 šla bych teď k pediatrovi, může mit vysoké crp a nasadi ATB.
Kdyz jsou u zanet ucha horecky, tak bych sla k lekari driv. Idealne dnes, pokud to stihate.
Všem děkuji. Dostali jsme antibiotika. Tak snad už vše bude cajk.
Pokud má malá stále vysoké horečky, může to být známka, že zánět postupuje nebo že se přidala jiná infekce. Vysoké teploty nad 39 °C jsou důvod k tomu, aby ses obrátila na doktora dříve, než máte plánovanou kontrolu. Raději zavolej a poraď se, může být potřeba úprava léčby.