Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@daliborka
Ještě mě napadlo, nevím jestli už jsi nezkoušela nahřívat záda v místě bolesti nějakými polštářky co se nahřejí apod.? To by třeba mohlo pomoct.
Ale jinak jsem na tom stejně jako holky, já miluju jednou za čas horkou vanu. Asi do 10tt jsem si dávala vodu trošku studenější než běžně a teď už opět úplně horkou, ale zase se snažím v ní nebýt třeba hodinu ![]()
Já jsem se při obou dětech válela v teplejší vaně. Nevím zda horké, každý to vnímá trochu jinak. Ale když mi teď vleze syn nebo dcera do vany, tak jsou zarudlejší. Jinak si ve vaně neodpočinu. Tohle těhotenství mě strašně bere pánev a tak se mi tam trošku prokrví a uvolní. Ani jedno dítě nebylo narozené předčasně a tak doufám, že do třetice tomu nebude jinak.
Taky jsme se celé těhotenství pařila v horký sprše dočervena, a děti mám ok, neboj ![]()
I ja se pridavam
Ve vsech tehotenstvich jsem si davala horke koupele i sprchu a pokazde rodila v pohode v terminu, nikdy zadne komplikace ![]()
Mamcin bratranec je gynekolog. ptala jsem se ho na to u prvniho tehu a rekl mi, ze se bat koupani nebo sprchovani v horke vane bat nemusim.pry se muzu tak maximalne spalit. takze bych se az tak nebala.ja se i ted sprchuji hodne horkou vodou a jsem 29.tt a stale 2v1 ![]()
@daliborka horkou si nedavam, ale hodne teplou klidne 3× denne. Dela mi to dobre na zada. Tu sprchu nemirim na bricho. Jinak si myslim, ze tak brzo muzes zajit na fyzioterapii, treba Ti tam poradi nejake cviky nebo masaze. Jeste Ti to muze zmizet. Ja mela blokle krize cely prosinec a nemohla chodit, sedet, lezet a pak to najednou ze dne na den povolilo. Do te doby jsem se sprchovala porad
Sprchuju se horkou vodou, ale do vany nelezu
Toho se trochu bojím, protože se ráda rochňám hodinu, takže si dávám horkou vodu. Byla jsem i na těhu wellness v sauně a zvládla jsem to, dokonce mi v ní bylo moc dobře ![]()
Ahoj,
já osobně horkou vanu miluju. Teď když jsem těhotná tak si dávám ale jen teplou, nechci zbytečně nic riskovat. Pokud mi lékařka řekne že něco nesmím, je to pro mě svaté. Plísňové sýry, horkou vanou a podobné věci či činnosti co by mohly miminku uškodit uplně vynechávám. Příjde mi že některé ženy berou miminko jako samozřejmost a zbytečně hazardují, mám v okolí spoustu kamarádek co nemohou mít děti a tak mi příjde bezohledné že některé které mají štěstí jsou sobecké. Chci mít čisté svědomí pokud by se něco stalo a ne si vyčítat že jsem něco zbytečně podcenila. Na mimi se moc těším ![]()