Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych znát Vaše zkušenosti s preindukcí, zítra mám nástup, budu 40+6, otevřená jsem na špičku prstu, prý nemám připravené por. cesty. Mám nastoupit do 10h. Zajímalo by mě jak to u Vás probíhalo
. Jsem nervozní, nevím co čekat a jak dlouho mě budou trápit. Jestli je tu někdo kdo 2 dnů od příjmu třeba porodil. Děkuji za každou odpověď
![]()
@mejbilinka Ahoj, já měla nástup v pátek asi v 11:00, porodila jsem v sobotu po 14:00. K průběhu ti řeknu asi tolik: fakt doufám, že příště se tomu vyhnu.
Já porodila do 24hodin. 16h od zavedení tablety, ale…znovu bych do toho nesla. Je nějaký důvod k vyvolání?
Ahoj. Muzu se zeptat, kdyz to bylo tak hrozne a mely byste na vyber i cisare, zda byste cisare volily radeji?
Příspěvek upraven 11.01.15 v 18:28
Nástup v devět ráno, ten den jen oxytocinový zátěžák, ultrazvuk a pak příjemné kecání s maminou kterou ráno čekal císař. Druhý den ráno čtvrtka tabletky, pak nic, ale otevírala jsem se, takže ve 12 na sál, příprava, ve 13 prdli vodu, v 16 odrozeno. Takže to bylo rychlý.
Já jsem dostala první tabletku v pondělí ráno, porodní cesty zcela nepřipravené, takže preindukce. porodila jsem druhý den ráno, další tabletka už nebyla potřeba. Doufám, že tentokrát se vyvolávání vyhnu. Do termínu by zbývají 3 týdny, podle všeho by to mělo být ale dřív. Císaře jsem si zvolit nemohla, nebyl k němu žádný důvod.
Mrkni na muj denicek Tri porody, tam je prubeh meho indukovaneho porodu. 32 hod, velke bolesti tak dve hodiny, ale tak hrozne, že ani popsat nejdou. Porod probehl ve 40+6,zacaly mi játra vypoustet jed k miminku. Držela jsem se zuby nehty, ale vyvolání uz bylo nutné. Ještě, že tak, mel 4850 g, za dalsi tyden by mel pres 5 kg..
Ja osobne bych si císaře nikdy v zivote dobrovolne nevybrala, pokud by to nebylo nezbytne nutné.. ![]()
@Babus88 I kdybych měla na výběr, tak císaře v žádném případě (pokud by nebyl nutný, samozřejmě). Průběh vyvolávaného porodu mám taky v deníčku.
Holky v pátek jsem byla na kontrole a právě mě doktor šokoval, že když do dneška neporodim, tak v pondělí nástup na příjem, ještě jsem se přeptala jestli opravdu a odpověď byla, no kdyť budete už 40+6 v pondělí. Krom toho, že porodní cesty nejsou připravené důvod není
@mejbilinka mas teda aspon 4 dny jeste cas, vyvolava se az 10 dni po terminu, vubec nedavaji miminku cas. Nebo k tomu maji duvod?
@mejbilinka tak to bych se s nimi domluvila, ze chces jeste pockat, je brzo.
Mě doporučily vyvolání, protože malá byla hodně veliká a nelíbily se jim monitory. Nález stejný jako u tebe. Ráno ještě mudr. zkusila Hamiltona, během dne se mi různě měnily intervaly kontrakcí (jako už celý týden), v deset večer tableta na otevření. V 6 jsem už byla na sále na monitoru, v půl 8 otevřená na 7, ruply vodu a čekalo se jen na dootevření a dorotování hlavičky. V 9 byla malá venku. Další tablety už ani nedávaly. Oproti prvnímu porodu to bylo opravdu rychlé, když nepočítám těch několik dní příprav s bolestma a hospitalizací. Takže sice jsem se toho vyvolávání strašně bála, ale nakonec to bylo v pohodě. Taky jsem rodila 40+6.