Preindukce - co čekat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7512
11.1.15 20:20

@mejbilinka Malá se moc nechtěla hýbat, ani když s ní opravdu hodně mlely. Měla odhad 4,5kg, trefily se. Měla i šňůru kolem krku nakonec, ale to se mohla zamotat vyloženě při porodu. Hamilton byl chvilinka. Nepříjemný, bolestivý, ale bylo to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
11.1.15 20:21

Já jsem nastoupila přesně v 40+0 tt, porod mi vyvolávali čtyři dny, pak mi sama praskla voda a po dvanácti hodinách byl porod ukončen akutním císařským řezem. Malý byl bez kyslíku. Pokud bych nezačala rodit ten čtvrtý den, tak bych šla stejně následující den už na císaře. Porod se může vyvolávat jen po určitou dobu. Než mi praskla voda, byla jsem celou dobu na pokoji s ostatními. Byla jsem tam skoro za raritku, protože všechny, co tam přišly na vyvolání porodu, porodily ten den nejpozději na druhý den. Přenášet dlouho bych určitě nechtěla, protože v okruhu známých byl pak problém, že placenta už skoro nefungovala, zkažená plodová voda a u jedné dokonce nedokázali doktoři říct, zda malá bude v pořádku. Vše má své pro a proti. S největší pravděpodobnosti mě čeká opět porod nejpozději v termínu, tak se vyvolávanému porodu asi nevyhnu. Nebyla to žádná sranda, ale člověk zapomene s miminkem na tu bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
11.1.15 20:21

@Doubi Já jsem to poprvé tolik neřešila, ale že tam budu až takové páté kolo u vozu, které není potřeba o ničem informovat, to jsem trochu nečekala, no. Příště holt budu prudit s porodním plánem, bohužel to jinak nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
11.1.15 20:25

Já jsem nastoupila na vyvolání týden před termínem kvůli odhadu váhy, porodní cesty nepřipravené, prý mi dají první den tabletu jen do pochvy a další den, až se hrdlo pootevře, druhou tabletu do dělohy, ovšem první tableta zabrala natolik, že jsem v noci v 1 hodinu porodila, ale jak už psala Fenny, pokud bude ta možnost, tak bych byla neskutečně ráda, kdyby se porod rozběhl sám přirozeně, snad to podruhé vyjde :nevim:

Příspěvek upraven 11.01.15 v 20:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
11.1.15 20:26
@mejbilinka píše:
@Hermina.p a epidurál si neměla?

Rodila jsem ve vyskove a tam se rodi prirozene, takze bez epiduralu (i kdyz jsem o nej skemrala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
11.1.15 20:36

@mejbilinka ..nee to si vůbec neříkej, bude to dobry uvidis :hug:…jo a jak je se ptala, na pokoji jsem byla nejdříve sama, ale pak nebylo místo a dali mi tam jednu a pak druhou maminku, taky na indukci a obě porodili dřív než ja :lol: :lol:…takže neboj, jde to i rychle :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
11.1.15 20:37

@Hermina.p To je Eim taková sketa?
@mejbilinka Zapomněla jsem ti napsat, proč bych se příště epiduralu (ostatně jako jakékoliv chemii) ráda vyhnula:
1. je to svinstvo
2. jeho napichování do oblasti páteře je značně riziková a nebezpečná věc
3. ve spoustě případů vůbec nezabere tak, jak by měl
4. rodila jsem v sobotu a tu pitomou kanylu jsem v zádech měla zapíchnutou ještě 24h potom, protože jaksi anesteziolog neměl čas mi to přijít vyndat a nikdo jiný to udělat nesmí… v noci mi sama vypadla, jenže jak byla přilepená náplastí, tak držela a škrábala mě do těch zad a sestřičky jenom bezradně krčily rameny, že s tím nic nemůžou :zed:

Jo a ještě z jedné věci podezírám vyvolávaný porod (ačkoliv to není jednoznačné, že to bylo tím, respektive jenom tím) - dost dlouho mi nabíhala laktace a za dva dny po porodu mi miminko brečelo hlady, protože mlíko prostě ještě nebylo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
11.1.15 20:39

@fenny on Eim umi vse sikovne odargumentovat a rozmluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
11.1.15 20:42

@Hermina.p Zrovna s ním bych si poradila (trochu protekce), ale ve Vyškově jsem nerodila a ani se nechystám, takže mám smůličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
11.1.15 20:54

Asi budu trochu OT, ale mě druhý porod vyvolávali ve 38 plus 2 - ze zdravotních důvodů..Dostala jsem zavedení čtvrt tablety čehosi(původně bylo v plánu víc, že prý je to málo),hned nastoupily kontrakce a za necelé 4 hodiny bylo bez komplikací po všem..Prý jsem ale byla připravená, porodní cesty zralé..Důvody byly hlavně ty, že mám zdravotní problém, chystala jsem se rodit ve vzdálené porodnici(tenkrát mě přesvědčili, že je to pro mě to nejlepší),abych někde na cestě neporodila(v malé místní porodnici mě nechtěli).
Takže žádná hrůza, proč bych se měla bát vyvolávání porodu.

Při třetím těhotenství jsem si našla bližší perinatologické cetrum a rozhodla jsem se - po domluvě s nimi a konzultaci svého zdravotního stavu nesouvisejícího s těhotenstvím ještě s jejich lékaři, že porod nechám doběhnout přirozeně. I tak to byly nebe a dudy. Přirozený porod byl ještě rychlejší a ještě větší „pohoda“,taky bolel, ale vše bylo rychle za mnou.

Teď budu za chvíli rodit po čtvrté a rozhoduju se, kterou možnost zvolit. Můžu do toho „kecat“,tento týden to budu řešit s primářem..Vše má pro a proti, samozřejmě bych chtěla nechat porod rozeběhnout přirozeně, pokud přijde do termínu - potom mě nechtějí nechat přenášet(i k vůli váze miminka a celkové zátěži na organismus) a ani já nechci(přece jen, má to svá rizika)..Ale děsí mě to, že tam nedojedu(vzhledem k rychlosti třetího porodu)..Tenkrát bylo léto, stačilo naskočit do auta a jet, teď může být náledí, vyskytnout se jiné komplikace a vše by mohlo dopadnout i porodem na cestě(což se někdy stává a nikdo se netají tím, že ne..Jak jsem byla naposledy na ozvách, tak tam přivezla RZ jeden podobný neplánovaný domácí porod).

Tím jsem chtěla říct, že každé tělo na vyvolání reaguje jinak. Není potřeba si dopředu vytvářet strachy a eventuality všech možných komplikací. Mám spoustu známých, které si domluvily programovaný porod den po termínu, protože nechtěly přenášet..Vše proběhlo poměrně rychle a dobře..A taky mám známé, které se rozrodily samy, před termínem a stejně jejich porod skončil z nějakého důvodu akutním císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
11.1.15 21:05
@fenny píše:
@Hermina.p Zrovna s ním bych si poradila (trochu protekce), ale ve Vyškově jsem nerodila a ani se nechystám, takže mám smůličku.

Já tam ležela i na rizikovém těhu dost dlouho a v podstatě jsem byla s vyškovem moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
11.1.15 21:09

@Hermina.p Já teda zkušenost nemám (vlastně mám - narodila jsem se tam já :D ), teď už ho mám trochu z ruky, ale stejně nevím, kde budu rodit. Ráda bych porodnici, kde mě nechají porodit přirozeně (jakože bez urychlování, píchání vody, oxytocinu a ideálně v jaké poloze budu chtít a bez nástřihu. Času mám sice ještě dost, ale už teď z toho mám hrůzu, jak se budou tvářit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
11.1.15 21:21
@mejbilinka píše:
@scentini tak to sis užila do poslední chvíle :zed:

To jo, ono toho bylo víc ale nechci te desit. Jinak já byla na porodnim boxu od těch 8 ráno. A měla jsem u sebe až do konce mamku. Moc mi pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
11.1.15 21:27

@fenny Tak to škoda že máš Vyškov z ruky, oni přesně na toto jsou. Já ležela na porodních sálech 4 dny s odteklou vodou a zrovna tam jedna paní rodila přirozeně, že nechtěla např. píchnout vodu a slyšela jsem hudbu apod., vše respektovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
11.1.15 21:31

@Hermina.p Fakt? A ještě známý primář, no já si to snad rozmyslím :-) Respektive, možná o tom budu uvažovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí