Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mám skoro 13měsíčního chlapečka a už od narození má na dotek úplně horké čelíčko, hlavičku a dlaně. Přitom tvářičky a tělíčko mají normální teplotu. Horečku nemá (měřena v zadečku i podpaží). Máte to někdo také tak? Když byl ještě malý, tak jsem někde četla, že miminka odvádí přes hlavičku teplo, tak proto je teplejší. Ale teď, když už je mu 13 měsíců, se mi to zdá divné, že to tak má pořád…
Tak o tom jsem ještě neslyšela. Zmínila bych se jen dr…
A nebude to spíš jen Tvůj osobní pocit?
Zkoušela ses ptát třeba rodičů, kamarádky… A mají stejný pocit?
Zdravím, my jsme na tom stejně - právě máme 13 měsíců a zdá se mi, že od té doby, kdy měl salmonelu - od 6. do 9. měs., to tak náš drobeček má, teplotu nenaměřím. 2× jsme od té doby měli 24hod. horečku - ale to se prý dodatečně neřeší, když přijdu k lékařce se zdravým dítětem… Že bych ho sledovala více než ostatní své děti? Možná.. Zdá se mi celkově horkokrevnější než ostatní - musím jej oblékat méně, než jsem já - možná tím, jak je baculín.. že by to bylo spojeno s tímto? Trochu mě horké čelo zneklidňuje. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Ahoj taky mame horké celicko a to uz od narozeni ale nejak to neresim. Kasel, teplotu ani nic podobneho nema takze to nechavam byt
Díky, aspoň někdo, kdo se mě nebere, jako bych spadla z višně
. Tak asi to taky přestanu řešit.