Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme v plánu pořídit si horký sud, už trošku lepší, hranatý s integrovanými kamínky a termopoklopem.
Máte někdo rady a doporučení, na co se zaměřit a na co si dát pozor při výběru? Přece jen cena není zrovna malá. ![]()
Děkuji ![]()
Netuším. Ale taky se mi to moc líbí. Jen momentálně finančně mimo.
@cecetka píše: Více
počítat s tím, že dítka vycejbraj dost vody okolo a jak pak budou vylézat, tak aby neuklouzli - tedy volit vhodný povrch. Máte v plánu i sprchu vedle? nějaké vrchní zastřešení? ideál možnost mít hned vedle pověšené župánky…
@Keyllah Dítko už je dospělé, vnoučata ještě nemáme ![]()
Jde mi spíše o vnější materiál. Zda dřevo, píšou skandidávská jedle, nebo skandidávský thermowood z borovicového dřeva, nebo spa lamely (to bude asi dřevoplast).
Pak jestli kamínka obyč. nerez nebo s povrchovou úpravou. Zda je lepší komín o metr vyšší než běžně dodávaný.
Zkrátka jaké kdo má zkušenosti. Kdo by třeba teď vybral jinak. ![]()
My ho máme rok a kus a je to nejlepší investice co jsme mohli udělat. Potřebuješ pevný podklad. To nám dělala firma. Vybrali hlínu, nasypali štěrk, zadusali, na to kacirek a na to dlažbu. Obrubníky, jasný. Sud máme kulatý, pro dva je to luxus, s návštěvou ve 4 v pohodě. Vnitřek akrylat, ne sklolaminat. Obložení termowood, plast neee. Nechtěli jsme původně filtraci, ale příprava tam byla, takže stejně jsme jí připojili. Protože bez ní ta voda vydrží fakt 3 dny a už to není ono. S filtraci klidně měsíc. Dokupovali jsme kryt na filtraci a taky ještě ochranu kominku, protože jsme potřebovali prodloužit tu vodorovnou část, tak aby se někdo nespalil. Termoviko určitě. Jednak izolace a druhak ta laminátová poklice je těžká a jeden to dolů ani nahoru nedá, aniž by poškrábal vrch sudu. A později jsme tedy koupili ještě takový altán, protože když prší, tak je to blbý. Takhle nás počasí téměř neomezuje. Máme trysky plus vzduch. Je to luxus. Až budu doma v denní dobu, klidně nafotím. Miluju náš sud 😁 😸.
Jo, ještě se ptáš na komín- no záleží aby kouř nikoho neobtěžoval. Volila bych vyšší až ve chvíli, kdy to bude potřeba. A kamna určitě nerez, myslím že ani jiná se nedávají. My jsme kupovali u Amrelax. Vyhodnotila jsem je jako spolehlivé a s rozumnou cenou. Vše proběhlo super, včetně dopravy. A vloni v září jsme si od nich koupili ještě sudovou saunu. Na dvoře máme welnes 💝 🤗 ![]()