Hormonální antikoncepce + kondom

71
24.3.12 14:55

Hormonální antikoncepce + kondom

Ahoj holky, je tady někdo z Vás, která užívá antikoncepční pilulky a zároveň i kondom? :) Trošku jste mne nalomily s diskuzí o selhávání hormon. antikoncepce, i když se bere pravidelně.. proto ta otázka :) díky za reakce :) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.3.12 15:08

Tuhle kombinaci používáme vždycky, když mám nějaké zdrav problémy, např zvracení, průjem atd, protože se bojím, aby antiko neselhala..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.12 15:11

Ne,já užívám vysokohormonální antikoncepci,řídím se podle pokynů lékaře a příbalového letáku,nejsem v tom lehkomyslná a ještě jsem z antikoncepce neotěhotněla.100% nejsou ty nízkohormonální u těch fakt nesmíš zapomnět pilulku.Pokud bych brala nízkohormonální,nepřečetla příbalový leták a na gyndě mě nepoučili což musí tak bych se raději chránila ještě kondomem. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.12 15:14

Jo,třeba.Když je zvracení,průjem tak může asi selhat i ta vysokohormonální,viz.leták.Nebo když bereš antibiotika tak pro jistotu ten kondom.

• Citovat
  • Upravit
3412
24.3.12 16:07

Tak mě k tomu napadá - proč si ničit tělo hormonama a ještě používat kondom??
Prostě antiko se většinou bere kvůli neotěhotnění. Nějaké riziko nese, to ano, ale při pravidelném a poctivém braní je to riziko děsně minimální a pravděpodobnost otěhotnění mizivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
24.3.12 16:17

Viz diskuse Selhání HA! Právě proto to řeším.. jestli riskovat, že i když beru pravidelně prášky otěhotnět.. a nebo mít dvojitou jistotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.12 16:31

Kdyby mi selhala antiko i přes poslechnutí pokynů lékaře a příbalového letáku tak už bych nikdy asi antiko nebrala,už bych tomu nevěřila,že se mi to nestane znovu.Nebo pokud by mi selhala při pravidelném a poctivém braní nebo při vynechání 2 pilulek.Nevim,asi už bych se k pilulkám nevrátila.Takové lentilky by si výrobci mohli jest sami.

• Citovat
  • Upravit
3412
24.3.12 16:32

Ano, stane se případ, že někdo bral opravdu poctivě a selhala, ale troufnu si říct, že za 80 % tzv. selhání může uživitalka ;-)
Já brala léta HA a nikdy by mne nenapadlo jí nedůvěřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8268
24.3.12 16:35

já brala antiko přes 6 let, občas jsem zapoměla klidně i dva prášky za sebou! ničím jiným jsme se nechránili a přesto jsem otěhtoněla až když jsem prášky vysadila úplně a miminko jsme chtěli. za mě klidně antikoncepci důvěřuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.12 16:37

@Miarei taky HA 100% nedůvěřuju.Jen co mi lékařka řekla tak ty vysokohormonální oslabují dělohu těma učinkama,proto vzniká i z toho důvodu samovolný potrat že je děloha oslabená a ten plod nepřijme.Asi to na každou působí jinak. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.12 17:27

My jsme takovou kombinaci dlouho používali, a to od doby, kdy jsem se navzdory vší pečlivosti popletla a někdy uprostřed studia VŠ zapomněla pilulku vzít (neotěhotněla jsem).
Dnes už bych HA nebrala.

• Citovat
  • Upravit
7323
24.3.12 17:36

K tomu selhání při HA :D Stát se může všechno, ale pozorně čti diskuze - ne v jedné jsem se dozvěděla (přestože souviselo s jiným tématem), kdy uživatelka řekla, že bere HA, ale zapomíná…docela často, nebo zapomene i dva dny… většinou se tomu holky zasmály. Takže dle mého asi takovéto „selhání“ ;) Brala jsem 12 let, občas jsem vzala až druhý den ráno, měla jsem antibiotika atd. a nikdy jsem neotěhotněla. Takže já bych to tak nezveličovala, jak se to mnohdy dělá. Pokud bych měla používat ještě kondom, tak se na HA vyprdnu :) Jinak neříkám, že se nemůže stát, ale to je tááák minimální riziko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
24.3.12 17:47

A já bych Ti poradila přesně pravý opak co většina. Jestli se bojíš těhotenství jak čert kříže (což se očividně bojíš), tak klidně užívej i HA i kondom. Je pěkné, že Ti někdo napíše, že riziko je minimální, ovšem není nulové. Žádná antiko není stoprocentní..Když jí budeš užívat jak máš je riziko opravdu minimální, ale nulové riziko Ti zaručit nikdo nemůže :) . Takže jestli se toho opravdu obáváš, tak klidně kombinuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.12 17:52

Někdy je mi otázkou,když holka napíše že jí antikoncepce selhala že se pak po těhotenství k pilulkám znovu vrátí,že jim ještě důvěřuje,když už se jí to tedy stalo po zapomění či vynechání.Jako u těch nízkohormonálních to možné je,že antiko selže,ale u těch vysokohormonálních nevim,mě se to nestalo a zapomínala jsem nebo jsem brala opožděně.A když nechci otěhotnět tak si určitě nekupuju nízkohormonální a když už musím tak na to budu varovat partnera.

• Citovat
  • Upravit
7323
24.3.12 17:55

Já měla celý roky jen nízkohormonální a taky jsem zapomněla (i když bych to zapomenutí spočítala na prstech jedné ruky) a nic se nestalo. Tím neříkám, že nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí