Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hormonální stimulaci začínáš podle toho, jestli máš dlouhý nebo krátký protokol. Někdo nemá vedlejší účinky žádné, jiná dost velké. Je to individuální. S tím alkoholem to snad nemyslíš vážně?
@Janli píše:
Hormonální stimulaci začínáš podle toho, jestli máš dlouhý nebo krátký protokol. Někdo nemá vedlejší účinky žádné, jiná dost velké. Je to individuální. S tím alkoholem to snad nemyslíš vážně?
to jsem přesně čekala od nějakého „rýpala“… s alkoholem jsem to myslela tak, jestli si za ten cyklus můžu dát například JEDNU skleničku vína k večeři, nebo je to zakázané jako u antb. např. že to ničí játra…
každopádně se znovu ptám: jaké vedlejší účinky?
že je někdo má a někdo ne je mi jasné…
Něco si přečti o hyperstimulacnim syndromu ten je asi nejčastější…
Také se stává že ukončí stimulací před odběrem že na něj žena nereaguje…
Ale více by ti měli říci v Caru kde proběhne IVF a pokud neřekne lékař můžeš zjistit i u sestřiček.
@MONINI83 píše:
Něco si přečti o hyperstimulacnim syndromu ten je asi nejčastější…
Také se stává že ukončí stimulací před odběrem že na něj žena nereaguje…
Ale více by ti měli říci v Caru kde proběhne IVF a pokud neřekne lékař můžeš zjistit i u sestřiček.
ok, ok, dekuji… zkusim procist
@Anonymní píše:
to jsem přesně čekala od nějakého „rýpala“… s alkoholem jsem to myslela tak, jestli si za ten cyklus můžu dát například JEDNU skleničku vína k večeři, nebo je to zakázané jako u antb. např. že to ničí játra…každopádně se znovu ptám: jaké vedlejší účinky?
že je někdo má a někdo ne je mi jasné…
Jaký rýpal? Tak snad víš, že alkohol ovlivňuje účinky léků a to prakticky všech. Urychluje metabolismus. Já fakt nechápu, jak tě napadne pít alkohol, když do sebe budeš píchat injekce, kde se přesně odměřuje množství a výsledek závisí na mnoha proměnných. Ne, neničí to játra, ale může to ovlivnit hladinu hormonů.
Tady máš příbalový leták nejčastěji podávaného hormonu.
https://pribalovy-letak.info/…ramu-0-75-ml
@Janli píše:
Jaký rýpal? Tak snad víš, že alkohol ovlivňuje účinky léků a to prakticky všech. Urychluje metabolismus. Já fakt nechápu, jak tě napadne pít alkohol, když do sebe budeš píchat injekce, kde se přesně odměřuje množství a výsledek závisí na mnoha proměnných. Ne, neničí to játra, ale může to ovlivnit hladinu hormonů.
Tady máš příbalový leták nejčastěji podávaného hormonu.
https://pribalovy-letak.info/…ramu-0-75-ml
bože už mi sem radši nic nepiš… stačí napsat normálně „ne nesmí“ - vím k tomu kulové, ještě ty léky ani nemám a dovolila jsem se tu normálně zeptat, zda si můžu dát jednoho loka vína během toho celého měsíce… oukej nemůžu, přestaň moralizovat
PS: v tom tvém letáku se o tom nic nepíše, tak si to nejdřív přečti, než to sem šoupneš
ciao ![]()
@Anonymní píše:
bože už mi sem radši nic nepiš… stačí napsat normálně „ne nesmí“ - vím k tomu kulové, ještě ty léky ani nemám a dovolila jsem se tu normálně zeptat, zda si můžu dát jednoho loka vína během toho celého měsíce… oukej nemůžu, přestaň moralizovat
PS: v tom tvém letáku se o tom nic nepíše, tak si to nejdřív přečti, než to sem šoupnešciao
Ty jsi ta miloučká osůbka… ![]()
Ten leták jsem ti dávala kvůli vedlejším účinkům a že se alkohol nekombinuje s žádnými léky, tak to je snad základní znalost…
Ahojky holky, tak já jsem včera zahájila píchaní hormonů. Mám teď rozpis na 6dnu, pak jedu na kontrolní ultrazvuk a uvidí se jak reagují a jak mě budou stimulovat dál.
Když si pichas hormony tak musíš zvýšit pitný režim na 2-3litry vody denně a zvýšit příjem bílkovin, jak už psaly holky nahoře, kvůli hyperstimulacnimu syndromu. Ten je nebezpečný, bolestivý atd, to prostě nechceš. Alkohol, cigarety já neužívám nikdy a vůbec, takže jsem v klidu, snažení se je pro mě stejně důležitá čast jako samotné těhotenství a nechci do sebe cpát tak nějak nic co není úplně good. Ale sem tam plechovka coly nebo 2-3kaficka za týden si dám. Až mi zavedou zpět embryo, tak si už nedám nic, než vodu, bylinky v čaji atd, ale to je samozřejmě každého svědomí, vědomí a přesvědčení.
Buďte na sebe hodný. Pa.
Ahoj holky, kdy vám začínali dělat hormonální stimulaci před IVF? Nebo obecně, kdy jste začaly brát podpůrné léky pro IVF? V tom stejném cyklu nebo už v tom předchozím?
Docela na to čtu nějaké názory, že je to zátěž pro tělo, že ne každá na to reaguje dobře… máte nějaké zkušenosti, mělo to nějaké vedlejší účinky? Jsou u toho nějaká omezení - co třeba lakohol?
Díky všem za jakékoliv info, můj pan doktor vždy tak spěchá, že mi toho půlku neřekne a musím dogooglovat…