Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hormonální stimulaci začínáš podle toho, jestli máš dlouhý nebo krátký protokol. Někdo nemá vedlejší účinky žádné, jiná dost velké. Je to individuální. S tím alkoholem to snad nemyslíš vážně?
@Janli píše:
Hormonální stimulaci začínáš podle toho, jestli máš dlouhý nebo krátký protokol. Někdo nemá vedlejší účinky žádné, jiná dost velké. Je to individuální. S tím alkoholem to snad nemyslíš vážně?
to jsem přesně čekala od nějakého „rýpala“… s alkoholem jsem to myslela tak, jestli si za ten cyklus můžu dát například JEDNU skleničku vína k večeři, nebo je to zakázané jako u antb. např. že to ničí játra…
každopádně se znovu ptám: jaké vedlejší účinky?
že je někdo má a někdo ne je mi jasné…
Něco si přečti o hyperstimulacnim syndromu ten je asi nejčastější…
Také se stává že ukončí stimulací před odběrem že na něj žena nereaguje…
Ale více by ti měli říci v Caru kde proběhne IVF a pokud neřekne lékař můžeš zjistit i u sestřiček.
@MONINI83 píše:
Něco si přečti o hyperstimulacnim syndromu ten je asi nejčastější…
Také se stává že ukončí stimulací před odběrem že na něj žena nereaguje…
Ale více by ti měli říci v Caru kde proběhne IVF a pokud neřekne lékař můžeš zjistit i u sestřiček.
ok, ok, dekuji… zkusim procist
@Anonymní píše:
to jsem přesně čekala od nějakého „rýpala“… s alkoholem jsem to myslela tak, jestli si za ten cyklus můžu dát například JEDNU skleničku vína k večeři, nebo je to zakázané jako u antb. např. že to ničí játra…každopádně se znovu ptám: jaké vedlejší účinky?
že je někdo má a někdo ne je mi jasné…
Jaký rýpal? Tak snad víš, že alkohol ovlivňuje účinky léků a to prakticky všech. Urychluje metabolismus. Já fakt nechápu, jak tě napadne pít alkohol, když do sebe budeš píchat injekce, kde se přesně odměřuje množství a výsledek závisí na mnoha proměnných. Ne, neničí to játra, ale může to ovlivnit hladinu hormonů.
Tady máš příbalový leták nejčastěji podávaného hormonu.
https://pribalovy-letak.info/…ramu-0-75-ml
@Janli píše:
Jaký rýpal? Tak snad víš, že alkohol ovlivňuje účinky léků a to prakticky všech. Urychluje metabolismus. Já fakt nechápu, jak tě napadne pít alkohol, když do sebe budeš píchat injekce, kde se přesně odměřuje množství a výsledek závisí na mnoha proměnných. Ne, neničí to játra, ale může to ovlivnit hladinu hormonů.
Tady máš příbalový leták nejčastěji podávaného hormonu.
https://pribalovy-letak.info/…ramu-0-75-ml
bože už mi sem radši nic nepiš… stačí napsat normálně „ne nesmí“ - vím k tomu kulové, ještě ty léky ani nemám a dovolila jsem se tu normálně zeptat, zda si můžu dát jednoho loka vína během toho celého měsíce… oukej nemůžu, přestaň moralizovat
PS: v tom tvém letáku se o tom nic nepíše, tak si to nejdřív přečti, než to sem šoupneš
ciao ![]()
@Anonymní píše:
bože už mi sem radši nic nepiš… stačí napsat normálně „ne nesmí“ - vím k tomu kulové, ještě ty léky ani nemám a dovolila jsem se tu normálně zeptat, zda si můžu dát jednoho loka vína během toho celého měsíce… oukej nemůžu, přestaň moralizovat
PS: v tom tvém letáku se o tom nic nepíše, tak si to nejdřív přečti, než to sem šoupnešciao
Ty jsi ta miloučká osůbka… ![]()
Ten leták jsem ti dávala kvůli vedlejším účinkům a že se alkohol nekombinuje s žádnými léky, tak to je snad základní znalost…
Ahojky holky, tak já jsem včera zahájila píchaní hormonů. Mám teď rozpis na 6dnu, pak jedu na kontrolní ultrazvuk a uvidí se jak reagují a jak mě budou stimulovat dál.
Když si pichas hormony tak musíš zvýšit pitný režim na 2-3litry vody denně a zvýšit příjem bílkovin, jak už psaly holky nahoře, kvůli hyperstimulacnimu syndromu. Ten je nebezpečný, bolestivý atd, to prostě nechceš. Alkohol, cigarety já neužívám nikdy a vůbec, takže jsem v klidu, snažení se je pro mě stejně důležitá čast jako samotné těhotenství a nechci do sebe cpát tak nějak nic co není úplně good. Ale sem tam plechovka coly nebo 2-3kaficka za týden si dám. Až mi zavedou zpět embryo, tak si už nedám nic, než vodu, bylinky v čaji atd, ale to je samozřejmě každého svědomí, vědomí a přesvědčení.
Buďte na sebe hodný. Pa.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj holky, kdy vám začínali dělat hormonální stimulaci před IVF? Nebo obecně, kdy jste začaly brát podpůrné léky pro IVF? V tom stejném cyklu nebo už v tom předchozím?
Docela na to čtu nějaké názory, že je to zátěž pro tělo, že ne každá na to reaguje dobře… máte nějaké zkušenosti, mělo to nějaké vedlejší účinky? Jsou u toho nějaká omezení - co třeba lakohol?
Díky všem za jakékoliv info, můj pan doktor vždy tak spěchá, že mi toho půlku neřekne a musím dogooglovat…