Hotelová škola - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hotelová škola
Dobrý den,
dcera je na osmiletém gymnáziu a neví zda by ten vyšší gympl zvládala. Peče dorty a velmi hezké, tak přemýšl, že by chtěla na hotelovku nebo ekonomku. Já se vtom nevznnám a nevím co by bylo pro ni lepší ráda by měla restauraci nebo takovou tu práci, jak se chodí a říka lidem ta vonavka je nejlepší a bez ní nemůžou být
a taky by ji asi bavilo dělat v bance
Máte někdo hotelovou nebo ekonomickou školu? Jaké to tam bylo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neví podle toho, jak to bude zvládat, ale asi by to bylo fajn, kdyby šla:-) a taky ještě jak je to s přímačkama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na hotelovku z gymnázia určitě ne! Zbytečně se degraduje. Udělají z ní lepšího číšníka. Chodila jsem na hotelovku, spíš bych jí doporučila nějakou ekonomickou školu, to se jí do podnikání bude více hodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám hotelovku
tu,,prestižní" v ML
a je mi vlasně nanic
i když je pravda, že lepší jít na některou střední školu se zaměřením, protože pokud člověk nejde z gymplu na VŠ tak nená nic…jí třeba pracuju v cestovním ruchu a tam bylo lepší když jsem v životopisu uváděla střední školu se zaměřením na cestovní ruch…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi zalezi na konkretni skole - ja hotelovku mam a nemyslim si, ze by ta skola byla spatna - spousta spoluzaku v oboru zustala, maji cukrarny, hotely, ale je to temer 20 let, co jsem maturovala
tak netusim jaka je uroven techto skol v soucasne dobe
ja v oboru nezustala, vystudovala jsem pote FF UK a delam uplne neco jineho, ale vzdycky na ruznych brigadach se mi hodilo, ze mam hotelovku - pri vyberovem rizeni na moji soucasnou pozici jsme sefovou zrovna timto zaujala, taky jsem diky tomu poznala sveho manzela
- Citovat
- Upravit
@luc2ka píše:
Mám hotelovku a je mi na prd![]()
![]()
![]()
Myslím si, že je to skvělá škola a studenti mají obrovské uplatnění. Pokud není někdo studijní typ,(tím myslím, že by chtěl pokračovat dál na VŠ) tak je to ideální volba. Ekonomek a jejich absolventů je tolik, že se s nimi dá dláždit. Je to taky dobrá škola, ale není nad to, umět se uživit i manuálně a to hotelovka umí. Jazyky, vaření, obsluha u stolu, recepce, ekonomika, cestovní ruch - to se dá uplatnit i všude ve světě. Co tam s ekonomkou a naším účetnictvím?
A co ty děláš za práci, že je ti hotelovka na prd?
- Citovat
- Upravit
A jak je to s příjímačkama? A jak probhá výuka na hotelové škole?:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kobliha51 obsluha, vaření, recepce,… v dnešní době může dělat každý a bez hotelovky
dělala jsem všechno možný a školu jsem na to nikdy nepotřebovala a to i když jsem dělala v oboru.
Hotelovka je dobrá maximálně, když se člověk pak chce věnovat cestovnímu ruchu například
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam hotelovku. Moc mych spoluzaku v oboru nezustalo, ale mame z te skoly veliky rozhled. Byla jsem na oboru hotelnictvi a turismus, ale samozrejme jsme se ucili i neco z ekonomie, ucetnictvi, dva povinne jazyky atd. Praci jsem nasla snadno. Prave se s tim da i do banky, pojistovny atd. Jinak vyuka u nas probihala tak, ze jsme byli par dni v roce na praxi, a meli jsme i vareni a obsluhu kazdy tyden. Delali jsme ruzne podnikatelske zamery atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luc2ka píše:
@Kobliha51 obsluha, vaření, recepce,… v dnešní době může dělat každý a bez hotelovkydělala jsem všechno možný a školu jsem na to nikdy nepotřebovala a to i když jsem dělala v oboru.
Hotelovka je dobrá maximálně, když se člověk pak chce věnovat cestovnímu ruchu například
Jasně. Každý může dělat všechno a proto to u nás tak vypadá. Když budu mít hotel, tak si určitě vyberu zaměstnance s hotelovou školou, než prsatou kadeřnici. To může udělat jen ten, kdo má místo hotelu ubytovnu. Neříkej mi, že v dobrém hotelu se nekouká na vzdělání, jazyky a praxi v oboru. Když někdo dělá celý život podřadné práce, nechce to nikam dosáhnout, pochází z rodiny, kde na vzdělání nikomu nezáleželo, tak dělá primitivní práci a je spokojen. Každá práce je důležitá, to bez debat. Ale vrcholná manažerka může klidně na přechodnou dobu dělat třeba uklízečku, nebo jinou činnost, kde je vzdělání jedno. Holka bez vzdělání ovšem tu vrcholnou manažerku dělat nemůže, protože to nezvládne. Vzdělání bylo důležité vždy. O tom, že na vzdělání nezáleží mluví ti, kteří ho většinou nemají.
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 prsatou kadeřnici
spíš záleží, kam se v budoucnu chce člověk zaobírat. Já když šla na školu, tak jsem nevěděla, co chci dělat, tak jsem zkusila prostě hotelovku. Teď bych vybírala jinak, ale jen z toho důvodu, protože vím, co chci dělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja osobne mam hotelovku - gasto ( kuchar- cisnik). SkoLa fajn ( zelezi kde a jaky obor… jestl primo hotelnictvi nebo kucharka cukrarka apod.) Da se pak i navazat na vysokou. Vim ze ta moznost tam byla. Ikdyz ja tam sla na truc takze ted uz bych volila jinak a budu delat skolu kterou chci. ![]()
- Citovat
- Upravit
@luc2ka píše:
@Kobliha51 prsatou kadeřnici![]()
![]()
![]()
![]()
spíš záleží, kam se v budoucnu chce člověk zaobírat. Já když šla na školu, tak jsem nevěděla, co chci dělat, tak jsem zkusila prostě hotelovku. Teď bych vybírala jinak, ale jen z toho důvodu, protože vím, co chci dělat
To je další problém. Děti si vybírají školu a ani v tom věku ještě nemohou vědět, o co vlastně mají zájem a co by chtěly v životě dělat. Na to by měli dohlédnout rodiče a své děti nasměrovat. Jenže ti rodiče mají co dělat se sebou, neznají, jaké jsou možnosti a jak dítěti pomoci. Pak jde dítě na školu, která je vedle baráku (například) a teprve za pět let bude vědět, že mělo jít studovat úplně něco jiného. A přitom je to opravdu zásadní rozhodnutí na celý život.
- Citovat
- Upravit