Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cervarix je jen zakladni ockovani, ktere nechrani proti bradavicim ![]()
Plně hrazená je bivalentní vakcína Cervarix, která chrání proti 2 typům HPV (16 a 18). Při snaze ochránit jedince i před genitálními bradavicemi a respirační papilomatózou je nutno zvolit minimálně kvadrivalentní vakcínu Gardasil (dříve Silgard), která chrání proti typům 16 a 18 a také proti typům HPV 6 a 11. Doplatek za tuto vakcínu je zhruba 1500 Kč za dávku.
A kdo chce své děti chránit proti 7 vysoce rizikovým typům HPV i proti HPV 16 a 11, má k dispozici nejmodernější vakcínu nonavalentní, která chrání proti 9 typům HPV. Doplatí si sice 2× 2500 Kč, ale získá ochranu před 90 % všech nádorových změn spojených s HPV (to je u hrdla děložního o 20 % více než při bivalentní či kvadrivalentní vakcíně).
Hele, mně ji doktorka nabízela před 12 lety a tehdy už Sylgard existoval… Ale k tvému dotazu. Nakazit jsi se mohla už před lety, třeba od bývalého. Virus si v těle spokojeně spinká a čeká na snížení tvé imunity.
@Aduš8 tak počkej, mě je 30v 16 mě očko. Tj 14let😉ale tj vlastně jedno, teď musím vyřešit tohle
doufám, ze chirurgie pomůže, popř. si nechám střelit ještě íčko. nic jinýho stejně neudělám asi plus třeba blogu, tu beru vcelku často.
Očkování tě ale proti viru, který máš v těle, už neochrání. Může kdykoliv dojít k návratu i po odstranění, s tím počítej.
Dobrý den, bude mi 30 a měla jsem dva sexuální partnery. S tím druhým jsem stále ve vztahu a máme kojence. Nevím proč ale po porodu jsem začala víc řešit své zdraví apod…Ten první sexuální partner byl dost promiskuitní nebo spíš jeho přítelkyně predemnou a vím že kondomy moc nefrceli u nich..byla jsem blbá bylo mi 16 a po několika aktech s kondomem mi ukecal bez..byli jsme spolu 2 roky. Jsem hloupá vím… V těhotenství se mi udělalo dole,,co si" možná bradavice? Po proudu to zmizelo..na gyndu chodím na klasickou cytologii a doposud vše ok..teď se tam chystám zas a zvažují jestli ji tohle mám říct? S tím prvním přítelem už nejsem 10 let ale furt ve mě hlodat možné HPV…moc nerozumím pojmů cytologie a pojmů test na HPV..co se teda vlastně zjišťuje z obyč cytologie? Taky HPV ne? Protože případně změny dělá to HPV ne? Prosím co byste si nechali na mém místě udělat za testy nebo případně nechali byste se ještě očkovat? Gynekolozka dělá za peníze obyč cytologie, nějaké lepší cytologie a i testy na HPV a i na konkrétní druh..ale já tomu vůbec nerozumím a gynekoložka nerada vysvětluje..radši bych se poradila od vás co doprucjete udělat…pokud by se HPV prokázalo tak záleží jaký typ to je? Nebo z HPV může vzniknout po celý život nějaký jiný druh. Moc děkuji a omlouvám se za hloupý dotaz.
A ještě by mě zajímala asi taky blbost..ale když máte přítele třeba 4 roky tak předpokládám že od kondomů ustoupite…to ho posíláte na testy HPV..?nebo prostě doufáte??
Hrozí i chlapům nějaké nebezpečí pokud to mají? A když jde někdo na konizaci tak je pak čistý? Nebo se to u nich po čase může zase probudit?
Dekuju
Ahoj, přenašečem můžete být každý, kdo měl pohlavní styk. A nemusí o tom vůbec vědět.
Projeví se až při snížené imunitě. Já jsem šla na test jako samoplátce, přišla jsem partnerovi na milenku. A chtěla jsem mít jistotu, že jsem od té k**vy nic nechytila. ![]()
Ahojky,
okamžitě jsem se zděsila, nechala se objednat na kliniku, pěkná pecka mě teda čeká, na to, ze jsem samozivitelka a i proto nechápu, kde jsem k tomuto prisla
už jsem nokoho měla, ani nepamatuju 🙆
docela mě to fakt stve 
Našla jsem si bradavice na pysků, šla jsem k Dr. Ta mě zjistila výsev i ve vnitr, všude snad
Holky, otázka zní, jsem očkovaná asi od 17,cervarixem, jak je to možné! jiný typ?
Nebo špatná imunita, kdo si tím prošel, jak dlouho léčil, jakým způsobem a vůbec, co čípek?