HPV procentuální šance?

Anonymní
20.2.24 09:08

HPV procentuální sance ?

Dobrý den, jdu s dotazem na HPV ( děložního cipek - rakovina)

Je mi 25, sexuálních partnerů bylo asi 4-5 jsem očkovaná na HPV z dětství

Je zde vysoké riziko na rakovinu děložního čípku?
Nebo spise menší?

Byla jsem poprvé na sterech, a jsem nervózní z výsledků jaké přijdou..

Priznaky mam akorát nepravidelnou menstruaci.

Budu moc rada za každou odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2287
20.2.24 10:09
@Anonymní píše:

Nebo spise menší?

Očkování chrání poměrně úspěšně proti nejčastějším 4 variantám viru. Pokud jste byla na stěru, zřejmě měl Dr. nějaké podezření. Nálezy mají celkem 3 fáze, tedy nemusí jít o žádný problém. Po stěru je dobré nemít 4 týdny nechráněný styk, sperma obsahuje látky potlačující imunitní reakci a tedy zastaví i hojení rány po stěru a může dojít právě díky stěru k problematickému bujení.
Jako prevence problémů s HPV je účinný indol-3-karbinol, je to látka obsažená v brukvovité zelenině, dá se koupit jako doplněk stravy.

Pokud máte nepravidelnou menstruaci, nechte si udělat hormonální profil, můžete mít rozhozené hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
20.2.24 10:15

Myslíš klasické stěry, které se dělají každý rok? Nebo stěry přímo na HPV? Ty se standardně nedělají.

Myslím si, že ve tvém případě, je šance na onemocnění čípku velmi malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 10:21

Se zakladatelkou jsem si už psala v jiné diskuzi…řekla bych, že to riziko je zhruba stejné jako u všech žen ve Tvém věku (kromě těch, které nejsou sex. aktivní)…
Jinak holky, měla bych takovou doplňující otázku, jdou změny na čípku vidět už pohledem? Myslím, když Vás lékař prohlíží kolposkopem…

• Citovat
  • Upravit
174
20.2.24 10:44
@Anonymní píše:
Se zakladatelkou jsem si už psala v jiné diskuzi…řekla bych, že to riziko je zhruba stejné jako u všech žen ve Tvém věku (kromě těch, které nejsou sex. aktivní)…
Jinak holky, měla bych takovou doplňující otázku, jdou změny na čípku vidět už pohledem? Myslím, když Vás lékař prohlíží kolposkopem…

Pokud je to zrovna na viditelném místě, tak to určitě vidět může, ale pokud je to v té vnitřní, tak tam bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
20.2.24 10:47

Šance na nákazu HPV je, bohužel tento virus má vysoký výskyt v populaci.
Preventivní stěry se dělají právě pro včasný záchyt případných změn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 10:53

@Freeandwild Šance na to, že má HPV tu je…ale pravděpodobnost, že bude mít změny na čípku nebo dokonce už rakovinové bujení na čípku je malá…zase bych tím tak nestrašila…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.24 11:15

Jinak Tě chápu zakladatelko, mě taky děsí riziko, že budu mít gyn, problém…já se totiž gyn. vyšetření děsím víc než čert kříže…a když jsem se svěřila, tak spousta lidí mě začala strašit tím, co budu dělat, pokud budu mít nějaký problém, třeba tu zmíněnou rakovinu…to mě strachu z gyndy nezbavilo, jen mi to zadělalo na další úzkosti…v podstatě nedokážu na nic jiného myslet nejen už asi dva roky, min. jednou za týden mám noční můru, která souvisí s gyn. problémem…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.24 12:13

@Kóča1992
Teď jsem dokonce narazila na článek, ve kterém se píše, že kolposkopie se na preventivce neprovádí, jenom ta cytologie? Je to pravda? Já sama nikdy cytologii nepodstoupila, tak nevím :oops: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
174
20.2.24 12:34
@Anonymní píše:
@Kóča1992
Teď jsem dokonce narazila na článek, ve kterém se píše, že kolposkopie se na preventivce neprovádí, jenom ta cytologie? Je to pravda? Já sama nikdy cytologii nepodstoupila, tak nevím :oops: :nevim:

Kolposkopie je součástí preventivní prohlídky, mě to teda dělá doktorka vždy a to už chodím k druhé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 17:19

@Kóča1992
Děkuji moc. A omlouvám se zakladatelce, že ji to tady plevelím, ale mohla bych mít ještě jeden dotaz? Je součástí preventivky vždy i bimanuální vyšetření (prsty v pochvě)? Nedávno jsem se dočetla, že prý se od toho upouští…

• Citovat
  • Upravit
174
20.2.24 20:35
@Anonymní píše:
@Kóča1992
Děkuji moc. A omlouvám se zakladatelce, že ji to tady plevelím, ale mohla bych mít ještě jeden dotaz? Je součástí preventivky vždy i bimanuální vyšetření (prsty v pochvě)? Nedávno jsem se dočetla, že prý se od toho upouští…

Mě ho dělá vždy, ale vždycky to můžeš odmítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.2.24 20:46
@Anonymní píše:

Nebo spise menší?

Riziko mas podobne jako vsichni ostatni, v 25 celkem nizke.

Urcite chod kazdy rok na cytologii, to je pro vcasny zachyt uplne zasadni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
20.2.24 20:55

Hele riziko je nejaky vzdycky ale treba te to uklidni… Ja mam zmeny uz nejaky rok. Nikdy zadny problemy, menstruace jak hodinky, netrpim na zadny zanety. Mamka me nechala ve 14 letech i naockovat.

Kdyz jsem v roce 2020 zjistila, ze jsem tehotna tak prisli i prvninzmeny na deloznim cipku, cely tehotenstvi sledovana. Po porodu biopsie a nakoenc dopadla lip nez se cekalo. Ted jsem uz tri roky sledovana v COP. Kazdy půlrok kolposkopicke vysetreni a stery, zatim se to pomalu lepsi. Kdybych mela kazdy den myslet na to co se na cipku zrovna deje tak bych se zblaznila, beru vitaminy, chodim na kontroly a verim doktorum. Verim, ze pokud se nalez zmeni pukdu na konizaci a ta to vyresi, a nebo to zmizi samo.☺️Mam doma male dite a jeste jedno bych chtela tak snad to klapne, netrap se! Zivot je strasne kratkej a tohle co by kdyby ti ho strasne nici☺️ ❤️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.24 11:45

Zakladatelko, jak to dopadlo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení