Hra na Ježíška

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Laura22
24.11.10 21:36

hra na Ježíška

Holky, pomozte prosím. Letos si budeme poprvé hrát na Ježíška. Hrozně by mě zajímalo, jak u vás tenhle rituál probíhá, nebo probíhal v dětství. Problém je v tom, že v případě, že máme stromeček v obývacím pokoji, do kterého je vidět od jídelního stolu v kuchyni. Kam mám odlákat dceru, aby si myslela, že dárky přinesl Ježíšek? Mě osobně se hrozně líbí americký způsob nadělování: Ježíšek přijde v noci a ráno 25. jsou pod stromečkem dárky. Hrozně ráda bych to tak udělala, ale do budoucna to krachuje na tom, že při jakýchkoliv diskusích ve školce a škole o vánočních rituálech bude moje dcera mimo. Poraďte mi prosím nějaký trik, jak uspořádat štědrý večer tak, aby nám nepozorovaně přinesl dárek Ježíšek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3960
24.11.10 21:38

Nepoameričťovat! :wink:

Tak co třeba se obléct a jít čekat na Ježíška před dům s tím, že se nedočkáte a doma ejhle! On přišel balkónem! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223

u nás to bylo tak, že jsme nejdřív vyhlíželi ježíška- nějaká hvězdička :mrgreen: pak jsme se s mamkou šli schovat do pokojíčku, abysme Ježíška nevyplašili a táta mu pomáhal v obýváku dávat dárky pod stromeček otevřeným oknem. pak ježíšek zazvonil a my mohli přijít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310

Máme to tak,že manžel jde do pokojíčku s prckem vyhlížet ježíška.Já je tam zatím nandám-dárky,pak zazvoním a on už běží a kříčí."Už tu byl,už tu byl " :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
24.11.10 21:42

když jsem byli malí chodili jsme s dědou střílet na ježíška a mezitím tam naši dali dárky .No a ted děláme „Ameriku “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
24.11.10 21:42

Tak mi to letos řešíme taky. Malýmu budou už dva a jen tak něco nepropásne. :mrgreen: Bydlíme v domě a přízemí máme jednu velikánskou místnost - obývák, kuchyň i jídelnu. Ale vymyšlený už to mám. Stromeček ozdobíme s ním. Máme to už vyzkoušený na synovci, stromeček zdobíme a když se Ježíškovi líbí, tam pod něj dá dárečky. No a po večeři půjdeme na zahrudu dát pejskovi štědrovečerní večeři. No a mezitím buďto já nebo tatínek nandáme pod stromeček dárečky, zapneme svíčky do časového spínače. A až otevřeme dveře, tak manžel nenápadně sepne dálku a zavolá na můj mobil. Tam bude nahraný zvoneček. Snad nám to vyjde :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
24.11.10 21:45

My jsme se vždycky chodili schovat do pokojíčku, aby ježíšek přišel, jinak by nepřišel a dokud nezazvonil zvoneček tak jsme nemohli vyjít, aby jsme ho nevyplašili, mamka chodila s námi a táta chodil do kotelny, nikdy mi to nepřišlo divný :-) poslouchali jsme vždycky jestli tam je a jestli něco bouchá :-) s dětmi to budu praktikovat v budoucnu také tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
24.11.10 21:48

Taky máme spojenou kuchyň s obývákem, proto stromeček strojíme společně už ráno. A večer po večeři jde manža vyhlížet se synem a dcerou ježíška do pokojíčku. Já zatím nanosím dárečky, a pak zazvoním na zvoneček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
24.11.10 21:49

s dcerou jsem to zatim neresila, ale jako mali jsme chodili mame pomahat do kuchyne s nadobim a mezitim prisel Jezisek
casem jsme chodili Jeziska vyhlizet ven a on nam mezitim proklouzl :) u toho jsme vyvencili psa, ktery k nam casem pribyl a taky bylo fajn se po te obr veceri nalokat trosku cerstveho vzduchu

• Citovat
  • Upravit
7584
24.11.10 21:50

My ho chodíme vyhlížet na půdu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
24.11.10 21:53
Nainuva píše:
u nás to bylo tak, že jsme nejdřív vyhlíželi ježíška- nějaká hvězdička :mrgreen: pak jsme se s mamkou šli schovat do pokojíčku, abysme Ježíška nevyplašili a táta mu pomáhal v obýváku dávat dárky pod stromeček otevřeným oknem. pak ježíšek zazvonil a my mohli přijít :mrgreen:

Velmi praktické,kdyby bylo dárků hodně,aby se Ježíšek neudřel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
24.11.10 21:54

no, my chodíme vždycky po veřeči na krátkou procházku. já jsem známá louda, pořád všechno trvá, takže ono to vždycky dopadne tak, že manžel je s dětmi venku o chvíli dřív a nenásilně je odvede z dohledu okna, než já… a já mezitím nandám dárky a pootevřu okno a poodrhnu závěs, rozsvítím malou lampičku… no a když se vracíme z procházky a zpíváme koledy, tak prostě vždycky tím ježíška poplašíme a on rychle frnkne a ani za sebou nestihne zhasnout… jednou dokonce jedno z mých dětí ježíška vidělo, jak právě odletěl :lol:

doufám, že mě za to jednou mé děti nezmlátí… ale zatím to berou s nadšením v očích :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
24.11.10 21:55

My jako děti jsme měli stromeček v kuchyni, a než jsme šli k večeři, tak Ježíšek už dárky nanosil pod něj. Nikdy jsme nezvonili, byt byl malý.

A jak to uděláme letos - asi půjdeme po večeři, nadělit taky ptáčkům do krmítka, aby měli co jíst, a maminka nenápadně Ježiška „přivolá“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
24.11.10 21:58

take to letos budeme resit,ale ja to vyresim tim,ze po veceri se mala pujde s tatkou divat do pokojicka a oknem vyhlizet Jeziska a ja nandam darecky a zazvonim.
Take se od jidelniho stolu videt na stromecek.
Hlavne zadna Amerika!!Nemam ty jejich zvyky rada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
24.11.10 22:05

hihi, my máme zatím za sebou „psaní“ dopisu: Věšeli jsme ho na šnůru na balkoně - dneska byly první jiskřičky v očích,když viděl,že tu Ježíšek pro dopis byl… :lol:

My budeme večeřet v dětském pokojíčku - jinam se nevlezeme… :roll: Dárky nanosíme už předtím, zavřeme dveře,otevřeme okno a pustíme Ježíškovi koledy… :wink: Po večeři se manželovi bude moooooc chtít na záchod - tam v předsíni zazvoní a celý překvapený přiběhne do pokojíčku,jestli jsme to taky slyšeli,že už tu ten Ježíšek byl… :wink:
Tak to probíhalo u nás! :pankac:

Veselé Vánoce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný