Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamči,
prosím, prosím, vyhrabali jsme na půdě hru Z pohádky do pohádky a nemáme u ní pravidla hry a z dětství už jsem to nějak pozapomněla, nemáte je náhodou někdo doma ??? ![]()
Budu všem moc vděčná a malej se na to celý třese… ale bez pravidel to jaksi nejde ![]()
Dííííky moc Lenka.
Dneska už je nebudu hledat ať nevzbudím rodinu, ale zítra ti je písnu, jo?
Sati, mocinky děkuju
![]()
Martínek bude moc rád a já taky… zase o zábavu vystaráno ![]()
Dobrou noc Lenka.
jéé, troška nostalgie…my jí máme taky u našich a pravidla si pamatuju jen sporadicky, ale vím, že to byla super hra…
Jestli můžu poprosit, tak Sati poprosím, aby ty pravidla hodila sem, ju? Děkuju…
Tady jsou ty pravidla, pokud by to bylo málo čitelné, zašlu na email. S.
http://rodina.cz/…ek_452_1.jpg
omlouvám se je to trošku ušmudlané léty používání. Musím říct, že u nás je tato hra hodně oblíbená.
Obnovuji diskuzi. Hru jsem teď pořídila dětem a abych pravdu řekla, tak z pravidel jsem trochu v rozpacích a nevím jak správně hru hrát.
Nejhorší je modrá cesta, jak funguje? To se musí dojít nakonec k tomu rybníčku (nebo co to je) a pak se jde zpět? A stejně tak z pekla? Na konci se otočím a jdu zpět?
A pak mi ještě nejsou jasná políčka I. a II. - oranžová cesta? To trestné kolo kolem prasat se jde z obou směrů?
Moc děkuji
@Bibi30 a ten odkaz nahore v prispevku ti nefunguje? nebo to mame cist za tebe?
edit: jo tys je cetla a nechapes…no ok, ja uz si to nepamatuju, sry.
Ahoj, ano modra cesta se jde tam i zpet, pokud pri ceste zpet slapnes na ohnivaka, tak jdes na zlaty ostrov. Pokud na obe policka s zabim princem, tak na korunku, ale take jen pri ceste zpet. Prasatka se chodi v obou smerech. Z pekla chodis jen ven, do pekla nejdes nikdy, tam te prenese cerne prasarko nebo cerny kun.
@Bibi30 píše:
Obnovuji diskuzi. Hru jsem teď pořídila dětem a abych pravdu řekla, tak z pravidel jsem trochu v rozpacích a nevím jak správně hru hrát.
Nejhorší je modrá cesta, jak funguje? To se musí dojít nakonec k tomu rybníčku (nebo co to je) a pak se jde zpět? A stejně tak z pekla? Na konci se otočím a jdu zpět?
A pak mi ještě nejsou jasná políčka I. a II. - oranžová cesta? To trestné kolo kolem prasat se jde z obou směrů?
Moc děkuji
Modrá cesta a pekelná cesta se jdou tam a zpět, trestné kolo kolem prasat se obchází kdykoli, když šlápneš na I či II.
Tady jsou základní pravidla. http://www.deskove-hry.eu/…y-do-pohadky
Je to taková nekonečná hra, ale syna děsně baví, tak se těš na hodinové hry.
![]()
@Saffiraa píše:
Je to taková nekonečná hra, ale syna děsně baví, tak se těš na hodinové hry.![]()
no je to fakt na xx hodin, naštěstí naši už to přestalo bavit, a já někdy rezignovaně, řekla už dost, ono jako, když u toho člověk sedí přes hodinu, tak to jenom člověka už pak se.e ![]()
modrou cestu do dneška taky moc nedávám, ale prasata si pamatuju bezpečně ![]()
na prasata jdeš pokud šlapneš na políčko jakékoliv na I. a II, a pak jsou tam ještě výjimky
jdeš jednou po prasátech a pokud nešlapneš na I. a II. tak podruhé okolo nemusíš
čerti tam se nechodí, do pekla se prostě dostaneš
- no a zpekla je návrat někdy krutý
@tumpach Jak, že se do pekla nechodí, já jsem tam snad každou hru.
![]()
@Saffiraa píše:
@tumpach Jak, že se do pekla nechodí, já jsem tam snad každou hru.![]()
v klídku, já jsem vždy byla u prasat
, a když ne u prasat tak taky u čertů,
,
@Saffiraa píše:
@tumpach Jak, že se do pekla nechodí, já jsem tam snad každou hru.![]()
jako že nejdeš po té cestě, prostě do pekla se vždy dostaneš naráz - z určitého políčka, šup a jsi tam, až nazpět dupkáš po cestičce ![]()