Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, ja nevim, jestli je to vec bezna, nebo ne, ale kdyz si hraju s prckem, tak delam, ze s nim hracky mluvi..vzdycky zmenim hlas a on tomu veri a odpovida jim… ![]()
Delate to taky tak? ![]()
když byla dcera mladši ,ted ve 4 letech mi to už nebašti
měla pejska a ja mluvila jako on a povidala jsi s nim,bylo to zabavny.ale zase jsem to nechtěla přehanět.myslim,že s malym taky nějakou hračku aspon nan chvilku oživím
aspon si taky hraju
a dětem se to libi
jojo taky tak,a ona si pak třeba veme sama plyšáka a povídá mu(jak se máš, co děláš, já se mám dobře…)
U nás je to většinou opačně. Malá mluví za hračku a já musím odpovídat ![]()
no myslim, ze me uz brzy taky prokoukne…jestli teda nehraje stejnou hru i semnou..
no ja treba jedu s malym autobusem a mame s sebou nejakou hracku a ja delam, ze na nej mluvim a lidi na me koukaji jak na blazna
![]()
Majda si hraje třeba s pajdulákama z dupla a u každého mění jinak hlásek ![]()
Já toho využívám, když mi nechce něco říct - dělám, že to mluví plyšák a tomu to obvykle řekne…
I když vidí, že to mluvím já…
Tak mě tedy nenapadlo ani na chvíli ,že by si moje dítě myslelo ,že mluví hračka a né já..Jako jasně, je to hra, poskakujeme tam a mluvíme ,ale obě víme, že nemluví zvěř ![]()
Lizbeth píše:
Tak mě tedy nenapadlo ani na chvíli ,že by si moje dítě myslelo ,že mluví hračka a né já..Jako jasně, je to hra, poskakujeme tam a mluvíme ,ale obě víme, že nemluví zvěř
jak rikam, tak asi to vi, ze ale hraje to semnou perfektne ![]()
„Mami vem si Ferdu a pod si pokecat.“ To je oblíbená věta Anežky. Ona si bere bárbíny, já plyšového maňáska koníka a hračky si spolu hrají. Ona mluví za panenky, já za koníka. Už cca rok to tak je. Takže minimálně rok už to ví ![]()
a taky prosim berte ohled na vek, malemu je 26mesicu, třeba mě s tím taky každým dnem pošle nekam ![]()
Dělám. Nově poslala kamarádka plyšového maňáska sněhuláka a ten „mluví.“ HOlka ví, že mluvím já nebo chlap, ale komunikuje se sněhulákem. U nás tedy hovoří všichni plyšáci.
![]()
Jo a je to dobrá věc i z jiného hlediska. Byla jsem s A. u psycholožky a protože s ní moc mluvit nechtěla, tak spolu mluvili přes plyšáka. I když A. věděla kdo za plyšáka mluví, tak si s ním promluvila. Paní doktorka mi pak říkala, že se toho využívá i v jiných oborech lékařství, kdy dítě doktorovi neřekne co ho bolí, ale plyšákovi jo. Takže za mě je to dobrá věc ![]()