Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, ráda bych se zeptala, jaký máte hračky pro vaše dětičky. Mám skorem 4měsíčního chlapečka a začíná se zajímat o hračky, tak bych ráda od vás slyšela pár typů na nějaké hračky, který by ho zabavily. ![]()
Plyšáky, kousátka, hrazdička…
Hodně ho bavilo plyšové chrastítko, je to lepší jak umělohmotné, protože děti ještě nemají takovou koordinaci ca občas se s ním vezmou po hlavě, plyšovým to nebolí ![]()
Klasické kroužky na kroužku, takový ten řetěz jakoby z céček, kousátka, na kterých je alespoň kus té gumy měkčí, aby bylo příjemnější je kousat (máme například od kikko, prodávají v dm)
Z plyšáků hodně jela třeba taková ta krysa z ikey, hlavně žádný umělohmotný očička a nosánky, aby to nešlo odkousnout a spolknout
No a jinak taková úplně obyč plína je podle všeho děsná švanda, syn si ji dal přes obličej a pak začal funět, kopat, myslela jsem, že neví, jak ji sundat, ale nakonec jsem zjistila, že se tak baví a nedusí se ![]()
Nejideálnější hračka byl zavírací špendlík. Pochopitelně nemyslím ten pro švadlenky, myslím plasovou hračku špenlíku poodbnou, která se dala dobře uchopit, mohli to cucat, prostě hračka NR. 1. A cokoli tomu podobného, pokud to šlo uchopit a chrastit s tím. Kousátka, která ale měla otvor pro ručičku. Protože v pusince měli furt něco. Naopak hračky, které byly příliš pestrobarevné, moc materiálu, moc chapadel, tak tam toho prostě bylo příliš a je to nezaujalo. (To až mnohem později, kdy s tím mlátili do něčeho - bylo úžasné, za co všecno to mohou chytit.) Hrazdička taky, mladší mohl do zavešenách zvířátek bušit třeba půl hodiny a úžasně se u toho zabavit. Starší zase třeba ne
Ale to už byli starší tak 6 - 8 měsíců ![]()
Jo a plyšáci snad nikdy
Máme jich tuny a prakticky nehrané
Snad jen jeden medvídek jeden čas nesměl chybět v postýlce na spaní, ale na hraní ne. ![]()
Jeee děkuji za rady. Určitě se na něco podívám. Máme pár hraček, ale ráda se nechám inspirovat, co by ho mohlo bavit.
Jinak plínu mi zabavil v kočárku
Měla jsem jí připravenou k utírání pusiny a koukám, že už se tam s ní mazlil prďola a byla to teda hrozná legrace ![]()
@LucciaMaty píše:
Jeee děkuji za rady. Určitě se na něco podívám. Máme pár hraček, ale ráda se nechám inspirovat, co by ho mohlo bavit.Jinak plínu mi zabavil v kočárkuMěla jsem jí připravenou k utírání pusiny a koukám, že už se tam s ní mazlil prďola a byla to teda hrozná legrace
Hele, to zjistíš sama. nabízej mu je, ukaž mu, co se s tou hračkou dá dělat, a uvidíš, zda ho zaujme. A když ne teď, tak třeba později. že moi kluci nechtěli plyšánky, neznamená, že kluci nechtějí plyšáky. Může být, až tvému prďolovi bude rok dva a začne si hrát s velkýma autama, bude toho medvídka vozit jako pasažéra! ![]()
Hrazdička, na ní zavěšené hračky tak, aby se jich mohl dotýkat a sahat na ně, úspěch u nás mělz hračky od Lamaze- jsou šustící, tahací, žmoulací…
U nás v té době měla úspěch hrazdička a napůl plyšová chrastítka, která se dala velmi dobře uchopit a zároveň strakat do pusy a žužlat.
Náš malej miloval hrazdičku s plastovýma chrastítkama
http://www.nejlepsiceny.cz/…azdicka.html
no a pak měl rád chrastítko gumový kroužek a na něm plyšové sluníčko, „céčka“ a obyčejnský chrastítka na kočár http://www.rajmiminek.cz/…ci-307-17903.
jinak nejvíc hračky byl šustící pytlík z vietnamského trička, plína a televizní program, aneb máme doma nenáročné dítko ![]()