Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@trpaslinka píše:
@Verunka9 tak pokud se dite uz samo posadi, tak si ho v tom mej. Ale pokud se jeste neposadi, tak bych ho tam nedavala, at je choditko vyrobeno v Cine ci Nemecku.
dítě nemá být VUBEC v chodítku
![]()
Neresim, vsechno je z Ciny… Akorat me dost nas.. kdyz nam prisla jidelni zidlicka, kterou jsem vybirala fakt dlouho, aby byla pro syna pohodlna a bezpecna… A ono na stitku Made in China… To uz bylo fakt moc i na me..
@Verunka9 promin ale musím se smát ty jsi si opravdu nikdy nevšimla, že v Číně je vyrobená naprostá většina věcí ![]()
@jakanas píše:
No na dětské zboží jsou dost přísné normy, výrobce zboží prodá, dá k němu falešný CE a doklad o testech a už to jede.
Nedávno se stahovaly nějeké dudlíky advent myslím kvůli olovu, Matel toho taky stahuje mraky…
jo mi co jsme vyrostli na měkčeném PVC, nám už je to všechno jedno.
naprostá pravda ![]()
Asi zalezi na rodicich, mame radu hracek ceskych, evropskych a taky doma vyrabenych. Uz i z principu…i panenky se porad vyrabeji i v cechach;) S oblecenim to mame myslim minimalne pul na pul. A to hodne dedime, hracky i obleceni a u toho zdedeneho mi prijde fajn, ze to uzilo nekolik deti;)
Teda máme český jen jedny plastový kostky a to je ten největší šmejd co jsme kdy koupili. Člověk si zvykl že když smíchá několik sad od různých výrobců tak nemusí úplně tak sedět na sebe, ale tyto nesedí ani samy na sobě. Rozdělávají se, upadávají… no a jsou ze strašně tenkýho plastu.
Já si najdu jaký typ hračky, který bych chtěla, pak hledám v česku výrobce, který ten typ věci vyrábí. Většinou najdu, něco kupuji i na fleru. Tam tedy nemám úplně 100% záruku.
@jakanas My třeba máme duplo, máme i několik Barbie… a jsou hrané velmi, v tomhle nehledám alternativy. I když Duplo máme bazarové a oblečky šité:D. Ale krom toho máme už spíš skládačky, různé motorické a didaktické dřevěné hračky, hud. nástroje, vláčkodráhu, deskové hry, knížky, kuchyňku s výbavičkou, auta…a u toho všeho není problém se vyhnout made in china a na kvalitu si nemůžu stěžovat. Přiznávám se, že moc hračky nekupuju, a když tak vybíráme ty co nejsou na „několik použití“, a to nejenom materiálem, ale i tím, jak dlouho dítě budou bavi. A většinou kupuju poté, co vidím že to děti zaujme a hrají si s hračkou třeba na návštěvě, v mateřském centru. Pak kouknu po možnostech, zeptám se na zkušenosti a pak terpve kupuju. Beru to jako investici na delší dobu.
Osobně mi přijde, že když přijdemedo domácnosti kde jsou hračky „v bednách“ na hromadě ve velkém množství, tak děti ani neví kde co mají, skončí to tím, že je všechno kolem na zemi a pak najdou těch pár co si s nimi nakonec hrají.
například v Kanadě je prodej chodítek zakázaný. to ti jako důkaz. že něco na chodítkách není v pořádku, nestačí? http://rodina.cz/…/article.ASP?…