Hračky z Číny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
80
15.10.15 18:04

Hračky z Číny

Zdravím Vás,

chci se Vás zeptat na názor na hračky vyrobené v Číně. Dcerka má 8 měsíců. Vždycky jsem si říkala, že hračky a vše jí kupujeme v kamenných obchodech, většinou Pompo, SamBaby, občas Pepco, že tam nemůže být pro miminka přece nic závadné, že je to vše hlídané a tak jsem na původ a nic nehleděla. Teď mi přítel říkal, že viděl ve zprávách že spousta hraček z Číny je závadných a dost mě nahlodal. Prohlédla jsem všechny její hračky a skoro na všech jsem objevila Made in China a tak mě to vrtá v hlavě. Mám nutkání jestli jí je nesebrat… Samozřejmě na tržnici bych jí hračky nekupovala, ale v těchto obchodech bych nic závadného nečekala. Teď nevím :? Kde nakupujete hračky vy? A hlídáte kde jsou vyrobeny? Já jsem to v televizi tedy neviděla takže přesně nevím, myslíte že by to mohly být i hračky např. značky Chicco? Nebo jsou to spíš hračky z Tržnice?

Děkuji za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12185
15.10.15 18:09

Made in china je vetsina vyrobku. Pokud jsou ale prodavany pod nejakou znackou, urcite musi projit kontrolou nezavadnosti. Takze vyrobku Chicco a podobne bych se nebala. Tam bych se spise obavala vhodnosti hracky. Material bude nezavadny, ale treba nejake hopsadlo ci choditko bych diteti v 6 mesicich nedala, at je to pro ten vek urceny nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
15.10.15 18:16
@Verunka9 píše:
Zdravím Vás,

chci se Vás zeptat na názor na hračky vyrobené v Číně. Dcerka má 8 měsíců. Vždycky jsem si říkala, že hračky a vše jí kupujeme v kamenných obchodech, většinou Pompo, SamBaby, občas Pepco, že tam nemůže být pro miminka přece nic závadné, že je to vše hlídané a tak jsem na původ a nic nehleděla. Teď mi přítel říkal, že viděl ve zprávách že spousta hraček z Číny je závadných a dost mě nahlodal. Prohlédla jsem všechny její hračky a skoro na všech jsem objevila Made in China a tak mě to vrtá v hlavě. Mám nutkání jestli jí je nesebrat… Samozřejmě na tržnici bych jí hračky nekupovala, ale v těchto obchodech bych nic závadného nečekala. Teď nevím :? Kde nakupujete hračky vy? A hlídáte kde jsou vyrobeny? Já jsem to v televizi tedy neviděla takže přesně nevím, myslíte že by to mohly být i hračky např. značky Chicco? Nebo jsou to spíš hračky z Tržnice?

Děkuji za odpovědi :-)

vsechno je z ciny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
15.10.15 18:16
@trpaslinka píše:
Made in china je vetsina vyrobku. Pokud jsou ale prodavany pod nejakou znackou, urcite musi projit kontrolou nezavadnosti. Takze vyrobku Chicco a podobne bych se nebala. Tam bych se spise obavala vhodnosti hracky. Material bude nezavadny, ale treba nejake hopsadlo ci choditko bych diteti v 6 mesicich nedala, at je to pro ten vek urceny nebo ne.

Moc děkuji, no nad chodítkem právě také přemýšlím. Nemůžu na něm zrovna najít kde je vyrobeno. Vím že značka je OK Baby, malá v něm lítá po obýváku každý den a skáče v něm a dělá blbosti… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
15.10.15 18:19

Jestli chceš mít jistotu, že nekupujes čínské zboží ( když dnes je 99% výrobků made in china ), tak kupuje dřevěné od českého výrobce. Ještě i snad Lena je evropská ( Čechy/Německo ). A ani nechtějí vědět, kde se vyrábějí pomlazky, které se na velikonoce prodávají v obchodních řetězcích ( Tesco, Lidl ), made in Czech to rozhodne není. Pokud je to pod známou značkou ( chicco, lamaze a pod. ), tak bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
15.10.15 18:20

@Verunka9 tak pokud se dite uz samo posadi, tak si ho v tom mej. Ale pokud se jeste neposadi, tak bych ho tam nedavala, at je choditko vyrobeno v Cine ci Nemecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
15.10.15 18:22

@Verunka9 : za mě choditko nikdy, ale každého rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
15.10.15 18:27
@myskalucka píše:
Jestli chceš mít jistotu, že nekupujes čínské zboží ( když dnes je 99% výrobků made in china ), tak kupuje dřevěné od českého výrobce. Ještě i snad Lena je evropská ( Čechy/Německo ). A ani nechtějí vědět, kde se vyrábějí pomlazky, které se na velikonoce prodávají v obchodních řetězcích ( Tesco, Lidl ), made in Czech to rozhodne není. Pokud je to pod známou značkou ( chicco, lamaze a pod. ), tak bych se toho nebála.

Moc děkuji. Skoro vše je právě Chicco, Lamaze, Simba a tak dál teď máme jednu hračku z Globusu - Fisher Price, tak jste mě uklidnila :-) ale na ty dřevěné české se určitě podívám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
15.10.15 18:31

@trpaslinka Jj sama sedí a dokonce v postýlce i stojí, spíš mě napadlo aby se jí to třeba samo nesklopilo a nepřiskřiplo nožičky… Ale vždycky jsem si říkala, že z takovýchto obchodů musí být určitě vše hlídané a testované, ale v těch zprávách mě to trochu nahlodalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
15.10.15 18:32

Závadnosti hraček z Číny se bojíš, ale že dáváš dítě do chodítka, to ti nevadí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
15.10.15 18:34

@PetraJ z jakého důvodu myslíš že je chodítko špatné? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3486
15.10.15 18:38
@Verunka9 píše:
@PetraJ z jakého důvodu myslíš že je chodítko špatné? 8o

Je špatné. Má špatný vliv na zádíčka a nohy. Mám kvůli němu od dětství velké problémy. Mé děti nikdy chodítko neviděly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.10.15 18:47

No na dětské zboží jsou dost přísné normy, výrobce zboží prodá, dá k němu falešný CE a doklad o testech a už to jede.
Nedávno se stahovaly nějeké dudlíky advent myslím kvůli olovu, Matel toho taky stahuje mraky…
jo mi co jsme vyrostli na měkčeném PVC, nám už je to všechno jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
15.10.15 18:52

Dneska se skoro všechno dělá v číně, hračky, oblečení, boty. Vše co jde na náš trh, by mělo projít přísnými testy a splňovat naše zákony. Vzhledem k tomu, že se každou chvíli při kontrolách najde něco závadného je na rodičích, aby posoudili jakou hračku dítku koupí. Obecně se chodítka nedoporučují, stejně tak jako různé druhy nosítek kdy dítko není ve vhodné pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.10.15 19:39
@Verunka9 píše:
Moc děkuji, no nad chodítkem právě také přemýšlím. Nemůžu na něm zrovna najít kde je vyrobeno. Vím že značka je OK Baby, malá v něm lítá po obýváku každý den a skáče v něm a dělá blbosti… :think:

chodítko bych jí sebrala, i kdyby bylo vyrobené v jezuitském klášteře. Nebo jsi neslyšela o škodlivosti chodítek?
jinak pár hraček z číny máme, ale preferujeme českou výrobu. malá má panenku z česka, kostky taky… atd.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí

Usínáček Dino