Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak pleny na pojistovnu samozřejmě predepisovat jdou, ale úplně stejne samozřejmě na to musis mit diagnozu, na kterou jsou pojistovnou indikovane a hrazené, takze dokud ji nemas stanovenou, tak ti je doktorka nepredepise, protoze by je musela zaplatit ona.
Akorát tedy nevím, jak je to s kombinaci treba vlozek a plen, to budes muset zjistit.
Predepsani si musi obhajit doktorka na pojistovne.
Hodne casto v tomto doktori lzou, ze neco nejde, bohuzel.
Idealne se zeptej primo na sve pojistovne.
@Lucie_Sx A v cem ta doktorka lze?
Příspěvek upraven 06.12.22 v 08:21
@j.a.n.i1 píše:
@Lucie_Sx A v vem ta doktorka lze?
Ja nepisu, ze lze ona, ale ze se to casto stava (tvrdi, ze neco napsat nejde, a ono jde).
Musíš na to mít indikované diagnózy. Máme v práci děti(spec. školství), které pleny mají(nebo částečně, protože na ně není spoleh), ale pojišťovna jim je nehradí, protože nesplňují indikaci.
@j.a.n.i1 leze i kombinace vložky a pleny. Je dán počet na měsíc, ale není problém kombinovat.
Lze předepisovat vložky i pleny, případně kombinovat. Je třeba mít diagnosu a její stupeň. Inkontinence má 3 stupně a podle stupně je nárok na určitý počet pomůcek a je dána výše doplatku.
@Lucie_Sx píše:
Predepsani si musi obhajit doktorka na pojistovne.
Hodne casto v tomto doktori lzou, ze neco nejde, bohuzel.
Idealne se zeptej primo na sve pojistovne.
no ono bohužel často lžou i pacienti. A na pojišťovně také často lidem říkají blbosti, nebo mi to pak pacienti blbě interpretují. Ale všichni mi tvrdí jak mají třeba nárok na sanitku kamkoliv. Přitom to je jen do nejbližšího zařízení.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak je to s hrazením inkontinenčních pomůcek pojistovnou.
Kvůli svému urologickému problému jsem v poslední době nucená přejít z vložek na plenkové kalhotky (v noci, delší cesty, jízdy po městě apod.).
Nepotřebuju je vždy, ale většinou jen na místa, kde není snadné rychle dojít na wc.
Včera jsem byla u uroložky (s mým problémem), bylo dost trapné jít už na kontrolu v plenkách, sama (jinak milá a ochotná) mi řekla jak jsou strašně drahé a blabla, ale odmítla mi je předepsat na pojištovnu, prý dokud mě úplně nevyšetří (mám jít ještě na další vyšetření).
Má některá z vás zkušenost s předepisováním inko pomůcek? Případně řešila podobný problém?
Přeji hezký den a děkuji za rady!