Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Sati tak jsem vyzkoušela, vařila 3minutky a nic, ty skvrny tam jsou pořád… tak to bude asi šmejd, co? ![]()
Jsem ale jediná co takový hrnec koupila??? ![]()
Mně se občas fleky dělají po mytí v myčce, ale hrnce mám jiné.
A jakou máte doma vodu? připadá mi to jako usazenina soli z moc tvrdé vody. a jiné hrnce ti to nedělají? případně bych to zkusila vyreklamovat. ale ona celkově kvalita hrnců není v Ikea nic moc. asi to fakt bude nekvalitní materiál.
jo, to povaření zkus dýl.
Fleky se mi udelaly taky, mame tvrdou vodu, tak jsem usoudila, ze je to z toho a neresim ![]()
Na těhle hrncích se to dělá, mám z ikey všechny a na všech to je. Nekvalitní určitě není.
@Kate92 takže to nemám vůbec řešit a dál v něm normálně vařit, jo? Já jsem z toho byla docela špatná
ale když píšeš že to je normální ![]()
@nozu nemám jiné nerezové, to je můj první takový hrnec… mám doma jen takové ty obyčejné, co se prodávají v celé sadě kolem 400kč, jsou z takového tenkého plechu a na nich to není.
Já z toho byla poprvý taky vyděšená, tak jsem se ptala mamky a ta říkala, že to je úplně normální u těhle hrnců. Vařím v nich normálně a vše ok ![]()
My tyhle hrnce máme a pro nerezový hrnce obecně platí, že sůl se do nich má dávat až když voda vaří, dřív ne…
Jestli to jsou teda takový bílý tečky (nic jinýho jsem na těch fotkách nepoznala
), ty se mi dělaj na hrncích z ikey stejně jako na hrncích od Kolimaxu (kde celá sada stála nějaký tři nebo čtyři tisíce…
)… Ale mně to jde z obou těch „typů“ hrnců umejt normálně houbičkou… ![]()
My to samé reklamovali v Ikea.
Jsou to skvrny od soli, pokud se přidává do pokrmu před varem vody. Sůl než se rozpustí, klesne na dno a udělá ty skvrny.
Protože to tenkrát ještě neměli uvedeno v návodu k použití výrobku, tak nám vrátili peníze. Nyní už to uvedeno v návodu je!!! /schválně jsem to hledala/
Ahojte holky

Před dvěma dny jsem si koupila v Ikei nerezový hrnec za 299kč/3l. Po dvou vaření se mi na dně udělaly takové skvrnky/viz foto. Myla jsem to v obyčejném jaru ale i přípravku na nerez a nic se neděje. Chtěla jsem se zeptat, jestli některá taky máte takový hrnec s tímto „problémem“? Předem díky