Hrůza z cesty letadlem

21.8.17 07:46

Hrůza z cesty letadlem

Ahoj holky, potřebuju fakt rychlou radu. Máme letět ještě na dovolenou a já z toho mám hrůzu. Chci si to užít, ale bojím se, že mi v letadle, nebo i po přistání bude zle :oops: Mám z toho nervy v kýblu a nevim jak se uklidnit.. Klidníte se nějak před letadlem? Pokusím se to prospat, letíme jen necelé 3 hodiny, ale stejně.. Pokud mě vynervovanou uvidí dcera, bude blbnout jak já, co fakt nemám za potřebí … :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4248
21.8.17 08:03

@Anonymni mamca ahoj, muj pritel mel taky hrozny, sel normalne k obvodni dr a rekl ji co a jak a napsala mu zklidnujici leky a cestu zvladl v pohode.Tak jestli je to pro tebe opravdu problem pokus se to vyresit takhle. I dalsi 2 moje kamaradky letaj pod praskama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
21.8.17 08:08

Litam pod praskama, nejlip Lexaurin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.17 08:19

Děkuji za návrhy, ale teď už se k obvodní nedostanu, tak nevím.. Vezmu si asi xyzal na alergii co má i vedlejší účinky únavu. Snad se mi podaří uklidnit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
21.8.17 08:26

Nebo zkusit guajacuran? V příbalové letáku je psané: Lék vhodný při duševním napětí, úzkosti, trémě, nervozitě před menstruací, bolestech hlavy a zvýšeným napětím šíjových svalů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
21.8.17 08:34

@Anonymni mamca panáka před odbavením? Já letím za týden a poprvé :mrgreen: a naopak se těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
21.8.17 08:37

Dají se koupit i přírodní prášky na uklidnění bez předpisu, je to mix nějakých bylin a dost koncentrované podobě. Něco jako je GS Dormian na spaní, ten je taky bez předpisu a jen z bylin. Užívala jsem to když jsem měla rozhozený spánkový rytmus a potřebovala to hodit zpátky do pohody.

Tohle je na uklidnění.
https://www.drmax.cz/…sspro-cps-20

A na spaní buď zkus ten Dormian nebo Hypnox forte, oboje bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
21.8.17 08:37

Ahoj docela tě chápu. Já letadla a veškerý svět kolem toho mám moc ráda, věnovala jsem se tomu i na vejšce, ale i přesto mám k létání velký respekt :) Pokud navíc sedím za křídlem tak zkoumám, či dělá všechno tak, jak jsme se učili, a když ne, tak o tom zbytečně přemýšlím, takže moje první rada je, sednout si někam dopředu :D
Ale to ti asi celkově moc nepomůže. Zkus si vždycky připomínat pár bodů:

• pokud letadlo bezpečně přistálo do Prahy, určitě odletí i z Prahy
  • každé letadlo je před odletem kontrolováno techniky i samotným kapitánem - pokud by se jen trochu něco nelíbilo, letadlo prostě neletí
  • víš, že každé letadlo po nějakém časovém úseku (např. 8 dní) se podrobuje detailnější kontrole v hangárech? Platí to samé, najde-li se sebemenší závada - ihned se opraví, pokud je závažnější, tak zkrátka dokud nebude opravená, letadlo neletí

Osobně bych si prášky nebrala, ale to je jen na tvém uvážení. Pokud si je vezmeš, tak ale určitě nemíchat s alkoholem. Pokud se rozhodneš letět bez prášků, tak kromě sezení vepředu bych doporučila:

• sedět v uličce - pokud se třeba k tomu bojíš výšek, určitě pro tebe bude lepší nevnímat tu výšku 11 km pod tebou
  • sedět klidně, zhluboka dýchat - soustředit se na každý nádech a výdech, mozek to trochu zaměstná a nemyslíš na blbiny
  • klidně si vezmi něco do ruky - plyšáka, něco co můžeš mačkat, zaměstnat ruce
  • slyšela jsem že někdo si navléká gumičku na ruku - zaměstnáš ruce a pokud tě začne přepadat úzkost, natáhneš ji a střelíš se do zápěstí, prý to trochu vrátí zpět ke klidu
  • pokud uslyšíš nějaké zvuky, nemusí to hned znamenat že se něco děje. Může to být třeba zasouvání podvozku, vysouvání klapek atd. Každý „divný“ zvuk si odůvodni
  • a taky určitě vynech v nejbližších dnech seriál „Letecké katastrofy“ :D

Zkus prostě myslet na to, že to potrvá 3 hodinky a pak si jistě užiješ parádní dovolenou :kytka: Pokud to bude hodně neúnosné, klidně se svěř letušce, ona tě pochopí a určitě tě uklidní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
21.8.17 08:41
@Anonymni mamca píše:
Ahoj holky, potřebuju fakt rychlou radu. Máme letět ještě na dovolenou a já z toho mám hrůzu. Chci si to užít, ale bojím se, že mi v letadle, nebo i po přistání bude zle :oops: Mám z toho nervy v kýblu a nevim jak se uklidnit.. Klidníte se nějak před letadlem? Pokusím se to prospat, letíme jen necelé 3 hodiny, ale stejně.. Pokud mě vynervovanou uvidí dcera, bude blbnout jak já, co fakt nemám za potřebí … :zed:

Taky znám..neurol to jistí, nebo mě pomáhá si číst nějaký česák a soustředit se vědomě na něj a když turbulence tak prodejchávám a snažím se soustředit na vlastní dech a nebo jdu na záchod, tak nějak se tam zklidním 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
21.8.17 08:42

Já si vzpomínám na svůj první let ještě jako dítě, ještě 4 týdny po tom jsem neslyšela :mrgreen: Měla jsem zalehlé uši, nekecám ještě 4 týdny po letu. Na další let jsem se tím pádem moc netěšila, ale podruhé už mi to neudělalo. Od té doby lítám v pohodě a poměrně často.
Zakladatelko no stress, kup sobě i dětem nějaký bonbóny na letišti, kup si časopis a místo strachu se na to zkus těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.17 08:43

Děkuju holky, tu jde o to, že to řešim moc pozdě a do lékarny ani tak zajít nestihnu, jde mi spíš o ten strach, že mi bude zle, je mi zle z toho, že se bojím, že mi bude zle, jsem magor no… :zed: A alkohol mi max. ten žaludek ještě podráždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.17 08:44

Říkám si, že bych nejradši zůstala doma :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
21.8.17 08:49
@Anonymni mamca píše:
Děkuju holky, tu jde o to, že to řešim moc pozdě a do lékarny ani tak zajít nestihnu, jde mi spíš o ten strach, že mi bude zle, je mi zle z toho, že se bojím, že mi bude zle, jsem magor no… :zed: A alkohol mi max. ten žaludek ještě podráždí.

No lékárna je i na letišti takže to určitě stihneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.17 08:51
@Big boss píše:
No lékárna je i na letišti takže to určitě stihneš.

I v Brně? Buď se nekoukám, nebo jsem ji tam neviděla.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
21.8.17 08:52

Prosim te, z ceho by ti melo byt zle? Vzdyt to nehoupe, nekyve se. Teda krome turbulenci, ale to je stejne, jako bys jela autem po D1. Je to ten nejplynulejsi zpusob dopravy co znam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí