Hyperhidróza - nadměrné pocení

138
9.2.22 17:18

Hyperhidróza - nadměrné pocení

Pěkný večer, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte s tímto zkušenosti a neporadili mi něco účinného.
Můj přítel už několik let trpí silným nadměrným pocením, v létě z něho tečou vodopády potu, má s tím problém hlavně na čele, tudíž všude, kde jdeme na něho lidi koukaj, vypadá to jako když postavičce v animáku kape pot.
Chtěla bych přes léto jezdit na výlety, od přítel je z toho, jak se potí nervní, pak má špatnou náladu a kazí ji i všem okolo.
Máme nově psa a ráda bych si užívala výlety společně s ním, ne se na něho koukat, jak se chudák trápí.
Děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.2.22 17:37

Tak asi něco na to dočasně je, změna životosprávy trochu pomůže. Botox úplně nedoporučuji, protože co zablokuješ na jednom místě, o to víc se potí jiná místa. Spíš bych se modlila, aby to nepodědily děti (u holek fakt terno). :D Zas na druhou stranu člověk prakticky nepřibírá, a když už, tak fakt hodně dobře reaguje na změnu režimu a hubne bez nějakého většího problému a bez jo-jo efektu.

A já mám teda osobně vypozorováno, že třeba v ČR se potím mnohem víc (se i v práci musím převlékat), třeba v Německu a Francii se nepotím vůbec. Celkově teda preferuji místa, kde je celkem větrno - protože i když se třeba na hlavě zpotím, tak do pár minut se to vyfouká, takže výlety na pobřeží jsou bez problému, taky vinice jsou v pohodě (i túry po horách jsou v těch větrnějších oblastech OK - taky se sice potím, ale stejně jako normální lidi). Tak možná zkuste tahle místa.

• Citovat
  • Upravit
1029
9.2.22 17:52

K hyperhidróze by mě zajímalo, zda máte někdo zkušenost s iontoforézou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
9.2.22 18:10

Ja se strasne potim od porodu. Je to strasny. V lete, v zime, porad obrovsky kolace v podpazdi. Zacala jsem pouzivat Jenvox a je to o dost lepsi. Nemam obri kolace, ale trochu zpoceny. Da se pouzivat vsude :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
9.2.22 19:25

@TeSudička
Můžu se zeptat - Jenvox je něco jako Driclor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
9.2.22 19:58

@Niky2 jjj, maj vice variant - i pro citlivou pokozku. Mrkni na protipoceni.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
9.2.22 20:20

@TeSudička
Holky, fakt funguje? Nestipe, jako Driclor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
9.2.22 20:23

@Indiansummer ja mam verzi fast senzitive a je daleko lepsi. Driclor jsem zkousela, ale strasne me stipal a jak mam precitlivelou pokozku, tak mi delal dost paseku, tak jsem ho musela vyhodit. Ale ten Jenvox je o dost snesitelnejsi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
9.2.22 20:31

@TeSudička
Super, díky za tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
12.2.22 00:38

Já bych ještě přidala Perspirex, ten je taky jemnější, než Driclor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.22 13:32

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co má dělat nadměrně se potím hlavně v podpaží ani nevím jak to mám napsat ale strácím kvůli tomu kamarády i partnera kvůli nadměrnému pocení sním nemůžu byt dlouho nemůžu si oblect co bych chtěla poslední dobou nosím pořad to stejní. Mám s toho deprese na nic jiného nemyslím než na to jak se s toho zbavit trpím tím už od 15 let je to horší a horší. Nevím kam se s tím mám obrátit tak píšu sem prosím o pomoct doufám že i s toho malá co jsem napsala někdo pochopí co mě trápí a pomůže mi 😔 😏 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.9.22 15:31

@Niky2 mám Electro Antiperspirant a funguje skvěle, také Míši by na podpaží určo pomohl. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí