Hypoglykemie ano nebo ne?

Anonymní
4.12.14 20:15

Hypoglykemie ano nebo ne?

Dobrý večer všem,

dnes se mi stala zajímavá věc. Takřka z minuty na minutu se mi udělalo špatně (i jsem trochu zvracela), silné křeče do celého břicha, začala jsem se klepat, na jednu stranu hlad, na druhou pocit, že poslední co chci vidět je jídlo. Sedla jsem si, snědla asi 3 kostky cukru a asi za půl hodiny už mi bylo fajn, ale pořád mi vrtá hlavou co to mohlo způsobit? Nějaké nápady? Mě napadla hypoglykémie, ale nevím? Pokud se to bude ještě opakovat zajdu si k doktorovi, ale dneska mě to tak překvapilo…že nad tím pořád myslím. děkuji všem za rady :kytka:

A omlouvám se za anonym…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
4.12.14 20:20

Nevím, jak s tím zvracením u hypoglykemie, já když na mě přijde, tak mě polije studený pot a hrozně se rozklepu, většinou mi pak pomůže jablko nebo jiné ovoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9738
4.12.14 20:23

Pokud neužíváte beta-blokátory, tak by se hypoglykémie měla manifestovat i varovnými příznaky, např. pocením, bledostí, slabostí, třesem, pocity na omdlení. Určitě nenastává jako blesk z čistého nebe. Po dodání sacharidů (nejlépe monosacharidů s vysokým glykemickým indexem, tedy co nejvíce podobné glukóze) se pacient zlepšuje každým okamžikem, nejlépe je to vidět u hypoglykemického komatu, kdy po infuzi glukózu můžeme pozorovat vstávání Lazara, z téměř mrtvého člověka se během 10 minut stane čilá bytost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.14 20:28
@Doctus píše:
Pokud neužíváte beta-blokátory, tak by se hypoglykémie měla manifestovat i varovnými příznaky, např. pocením, bledostí, slabostí, třesem, pocity na omdlení. Určitě nenastává jako blesk z čistého nebe. Po dodání sacharidů (nejlépe monosacharidů s vysokým glykemickým indexem, tedy co nejvíce podobné glukóze) se pacient zlepšuje každým okamžikem, nejlépe je to vidět u hypoglykemického komatu, kdy po infuzi glukózu můžeme pozorovat vstávání Lazara, z téměř mrtvého člověka se během 10 minut stane čilá bytost.

Neužívám pravidelně žádné léky…je pravda že už nějakou dobu se mi stává, že se mi zamotá hlava, tma před očima - myslela jsem že je to od krční páteře. Jinak pocení, bledost to ne. Je pravda že když jsem snědla ten cukr tak po nějaké době už v poho, ale předtím jsem vůbec nevěděla co dělat. :oops:

• Citovat
  • Upravit
9738
4.12.14 20:34

Doporučoval bych dlouhodobější monitorování EKG, mohlo by se jednat o záchvatovité tachykardie / extrasystoly / fibrilaci síní atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.14 20:36
@Doctus píše:
Doporučoval bych dlouhodobější monitorování EKG, mohlo by se jednat o záchvatovité tachykardie / extrasystoly / fibrilaci síní atd.

Proboha 8o Ale moc děkuji za radu, asi tedy raději zajdu k doktorovi.

• Citovat
  • Upravit
8020
4.12.14 21:03

@Doctus Ježiš nestrašila bych s fibrilací siní hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
4.12.14 21:06
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem,

dnes se mi stala zajímavá věc. Takřka z minuty na minutu se mi udělalo špatně (i jsem trochu zvracela), silné křeče do celého břicha, začala jsem se klepat, na jednu stranu hlad, na druhou pocit, že poslední co chci vidět je jídlo. Sedla jsem si, snědla asi 3 kostky cukru a asi za půl hodiny už mi bylo fajn, ale pořád mi vrtá hlavou co to mohlo způsobit? Nějaké nápady? Mě napadla hypoglykémie, ale nevím? Pokud se to bude ještě opakovat zajdu si k doktorovi, ale dneska mě to tak překvapilo…že nad tím pořád myslím. děkuji všem za rady :kytka:

A omlouvám se za anonym…

pokud by se to znovu opakovalo došla bych k lékaři a popsala mu co se děje natočí ekg, odebere krev i na glykemii.
Nestresujte se nějakou fibrilací síní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.14 21:07
@luciekal píše:
pokud by se to znovu opakovalo došla bych k lékaři a popsala mu co se děje natočí ekg, odebere krev i na glykemii.
Nestresujte se nějakou fibrilací síní…

přesně takto to mám v plánu, jestli se to ještě bude opakovat zajdu k lékaři. Děkuji za uklidnění.

• Citovat
  • Upravit
8020
4.12.14 21:13
@Anonymní píše:
přesně takto to mám v plánu, jestli se to ještě bude opakovat zajdu k lékaři. Děkuji za uklidnění.

bylo to normálně doma nebo třeba v mhd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.12.14 21:48

Já tohle zažila jednou jedinkrát v životě. Na noční, nevzala jsem si šťávu a tělo mělo očividně problém. Pila jsem jen vodu. NAjednou zle, studený pot, pak otevřeli obchod, dala jsem si sladký pití a paráda. Normálně sladký nepiju, s cukrem jsem problémy nikdy něměla, ale asi jsem byla vyčerpaná… Bylo mi nějakých 20…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.12.14 21:50

Tím vším jsem chtěla napsat, že se to opakovat nemusí. Známá má podobný zážitek a taky se jí to stalo jen jednou.
Kdyby se to opakovalo, tak určitě k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9738
4.12.14 21:57

@luciekal
Fibrilace síní je ještě to nejmenší zlo, ve vyšším věku to má skoro každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
4.12.14 22:00

Já to někdy také mívám. Vlastně celkem často - slabost, pocit na omdleni, bledost asi taky a takový tres jakoby vnitrni, ale i se mi klepou ruce a mam pocit "akutního hladu ".. Mate to taky někdo pravidelně? Hledala jsem si info na netu, ale našla jsem hypo jen v souvislosti s cukrovkou… Ale nemusí to mit spojitost ne? nevite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
4.12.14 22:02

Jinak chodila jsem na kardio, holtery atd. Jsem měla a brala jsem prášky na vyšší tep a mírně vyšší tlak. V tehu mi je vysadili, Od te doby neberu. (Celkem asi 2roky).. A k dotazu základně. - ta bolest břicha mi tam nějak nesedí do hypo, ale nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí