Mateřství s nemocí

733
4.12.14 18:40

materstvi s nemoci

Hezký večer všem.
Nechci zakládat další vlákno o tom, že jsem na dně. Těch už tu je. Spíš by mě zajímal váš příběh a pohled na svět, život, rodičovství, vánoce, budoucnost atd.
Je mi skoro 27. Mám roztroušenou sklerozu. pozítří to budou 4 měsíce, co se mi narodil ten nejúžasnější synáček, jakýho jsem si mohla přát. A to je právě ono. Po 11ti letech, co nemoc dřímala se to zhoršilo. Víc než bych byla schopná bez strachu a slz ustát. Bojím se a nemám si o tom s kým popovídat. Mamka se hned začne obviňovat, že to mám snad od ní a kvůli ní, no prostě přístup, co nepomůže a ségra je taky dost vážně nemocná. Přijde mi, že můj manžel nechce chápat, co se děje a říká mi k tomu jen ze setrvačnosti. A tak mi prostě chybí si popovídat o mém světě a o světě jiných. Je tu někdo s nevylitým srdíčkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101611
4.12.14 18:44

@zorkaV Zkušenost s touto nemocí mám jen zprostředkovanou, ale popovídám si ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.12.14 18:49

@zorkaV Kamarádka se z této nemoci dostala. Snad to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
4.12.14 18:53

Ahoj, eresku mám můj braska, zjistili mu ji před sedmi lety, zatím funguje v pohodě, léčí se na karlaku v praze, pícha si obden injekce…já si prostě vůbec nechci připustit, ze se mu to někdy zhorší…vu
vůbec nevím na co se připravit…bojím se…máme k sobě dost blízko, jsme od sebe jen 18měsíců…a jak.jsi na tom ty??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
4.12.14 18:54
@blecha72 píše:
@zorkaV Kamarádka se z této nemoci dostala. Snad to pomůže.

To snad ani nejde ne…vzdyt to způsobuje nevratny změny na mozku…brácha má vždy výsledcích z magnetické rezonance bílá místa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
4.12.14 18:56

@j.a.n.i1 :-) a neznáš nějaké dietní recepty? Něco ověřenýho a dobrýho. Budu muset nasadit dietu, ale jelikož byla pro mě vždycky nejlepší zelenina kus uzenyho, tak jsem v koncích :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
4.12.14 18:57

@lllucie Těžko říct, máme v příbuzenstvu paní, které ji zjistili někdy cca ve 20, dnes má víc jak 30 letého kluka, ano, je v invalidním důchodu, chodí s holí a občas má problém, když nese třeba hrnky s kafem, ale jinak bych řekla, že je na tom v rámci možností dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
4.12.14 18:59

@zorkaV Tak to bohužel ne :-( zrovna stravování jsme s tou příbuznou nikdy neřešily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
4.12.14 19:00
@j.a.n.i1 píše:
@lllucie Těžko říct, máme v příbuzenstvu paní, které ji zjistili někdy cca ve 20, dnes má víc jak 30 letého kluka, ano, je v invalidním důchodu, chodí s holí a občas má problém, když nese třeba hrnky s kafem, ale jinak bych řekla, že je na tom v rámci možností dobře.

Jezis to je veliký štěstí!!!moc přeju!!!kéž by braska byl taky tak dlouho v pohodě!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
4.12.14 19:02

@zorkaV Ahoj, a co se vrhnout po hlavě do něčeho alternativního? Veganství, vitariánství… sama bych to asi neměla :oops:, ale když jde o tak zásadní nemoc. Zkusit homeopatii, nebo něco podobného?
Jinak mám známou, co má rs, dvě děti v tuto chvíli funguje dobře. Ale vím, že se to může změnit z minuty na minutu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
4.12.14 19:05

Ahoj. :mavam: Moje mamka má rsku, zjistili jí ji před třemi lety, ale má ji minimálně o pět let déle, dlouho nepřišli na to co, jí je…Chápu, že se musíš alespoň chvilkami bát, zvlášť když máš malého chlapečka a chceš mu určitě dát maximum své síly. Zkus co nejvíc odpočívat a co nejméně se stresovat, i když vím, že je to těžké, neboj se hlavně si říkat o pomoc, mimochodem to moje mamka doteďka neumí… ;) Chápu, že litování nepomáhá, mamka to má stejně, taťka k tomu litování měl dřív občas sklony, ale já to nedělám. A zhoršilo, jako že si dostala po porodu ataku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.12.14 19:18
@lllucie píše:
To snad ani nejde ne…vzdyt to způsobuje nevratny změny na mozku…brácha má vždy výsledcích z magnetické rezonance bílá místa

Taky jsem si to myslela. Domnívala jsem se, že kámošku na třídním srazu opláčeme, ale vše se v dobré obrátilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.14 19:23

Má jí sousedka, už leta, ještě před dětmi, má dvě.. už je jí přes 50, ještě relativně chodí, sice špatně, ale jo.. podle dr už je pár let mrtvá a nechápou, že ještě funguje, dojde si na wc atd.. že prostě není ležák

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.14 19:28

@zorkaV Já mám RS a mám teď už dvouletou slečnu. Jsem nemocná déle než Ty. Jestli chceš něco probrat, klidně můžeš. Dej sem vědět, já pak můžu odpovědět do zpráv…Neboj, bude líp. Zhoršení po porodu je obvykle přechodné, taky jsem to měla. :) V RS centru Ti o tom neříkali nic?

• Citovat
  • Upravit
72725
4.12.14 19:32

@zorkaV mám dobrou kamarádku, co s tímto bojuje.. po porodu nastalo na pár měsíců celkem velké zhoršení, ale zase se to uklidnilo.. Snad to tak bude i u Tebe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí