Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobre odpoledne,
rada bych se zkusila zeptat na vase pripadne zkusenosti s HA na 28 dni v kuse, bez pauzy a „bez menstruace“?
Pac doktorka mi dnes dala novou (po me stiznosti, ze trpim tezkymi nohami a bolesti a bojim se trombozy) a ta je na 28 dni v kuse, kdy bych vubec nemela mit sve dny.
Jsem z toho trochu vykulena, pac v letacku pisou, ze muzu spinit, nepravidelne
…
Nemate s tim nejaka zkusenosti, jak to vase telo snasi a jak mate pri teto HA sve dny?
@anetan007 : a je to čistě gestagenni HA nebo je 2slozkova? ( gestagen a progesteron )? A jak se jmenuje?
Pisou, jednoslozkova, pregesteron desogestrel, jmenuje se Zelleta (v CR asi neznama, ziju v UK, proto i hledam podobne ceske zkusenosti).
@anetan007 : tak to vypadá na tu 2 slozkovou neboli kombinovanou. Tak s takovou bohužel zkušenost nemám. Spis je jedna o jednofazovou a jsou tam 2 složky pregesteron a desogestrel ( já mám jen čistě gestagenni a tam je jen desogestrel ).
No, jsem z toho div ziva…
Pry progesteron je proti akne, coz by bylo +, pac akne mam.
A take je proti srazlivosti krve, taky +, pac se bojim trombozy.
Ale zas se to dava az zenam po 40tce, coz me desi proc asi.
A nechce se mi spinit/krvacet mesic v kuse, pac za 14 dni letime na dovolenou.
![]()
Tak jsem si trošku zagooglila a našla jsem, ze je v ni jenom desogestrel, píšou ze je to jen minipilulka, takže neco jako azalia co beru já. No a zkušenosti s ni mám dobre, ale je to tak ze 50% zen nema MS a 50% zem MS normálně ma. Najdi si tu diskuze na téma azalia nebo minipilulka a nebo HA při kojení
Ja si zas ted celou dobu cetla primo o teto HA na diskuzi maminek na britskych strankach a 99% pise, ze od nejakeho 2.dne krvaci v kuse uz tydny, maji silne migreny… takze tam zitra zas dojdu, ze to nechci po takovychto referencich.
Jen nevim, co mi daji, aby to bylo trochu proti akne, nebylo vysoke riziko trombozy a klasicky 21 dni a 7 pauza. ![]()
Tak každá žena na to reaguje jinak. Já ji beru kvůli kojení a zatím jsem od porodu neměla MS a ani jsem nespinila. Ale minule, když jsem přestala kojit, tak MS byla dlouhá, tak jsem hned přešla na puvodni kombinovanou HA.
@anetan007 Mela jsem spineni. A stalo se mi, ze jsem nemela chut na sex, ale to bylo i pri tom, kdyz jsem dodrzela pauzi.
Edit: Uz druhej, blbej telefon, poleti oknem ![]()
Příspěvek upraven 03.12.14 v 17:24
No, asi chci zustat na 21+7, tyhle experimenty nejsou pro me. Navic, mne je 20 let a nejsem po porodu, deti jeste neplanuji, ale chci mit tak za 4 roky…
Doufam, ze ne neposlou do prdelky, ze si vymyslim na zaklade cteni referenci na netu. ![]()
@anetan007 ahoj, já jsem měla v UK předepsanou Cerazette a MS jsem stejně měla. Pravidelnost žádná, chodila si, jak se jí zachtělo. Za mě je 21ka lepší ![]()
BlueFairy, moc dekuju za nazor… prasky si nenasadim, zitra tam dojdu a snad vymyslime neco lepsiho.
Dobrý večer, kdysi jsem brala Cerazette. MS jsem neměla, vše bylo OK ![]()