Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zkoušet vypálit slivovicím mohlo by to zaschnout a zatáhnout se. Jinak zkusit překrýt nějakou tyčinkou nebo makeupem. Půjde asi o podkožňák, který je hrozně bolestivý a nejde vymáčknout. Opar to není ne?
To bude ten vodnatý beďar-to bolí s prominutím vždycky jak sviňa
ale vždycky mi pomůže přežít tu bolest a vší silou to vymáčknout (ten vodnatý naštěstí nedělá jizvy) a on pak uschne za pár hodin sám
jinak, nic na to nepatlat-zbytečně to zacpeš-to mi říkala i na kožním ![]()
@mischelinka Ano,vymáčnout nejde a opar to není. Prostě rudá boulička a začíná přesně na okraji horního rtu, byly tam ty bílé tečky, jediné ty vymáčnout šly
Potřela jsem to desinfekcí a zakryla zatím tělovou náplastí ![]()
@AdelaHores Bolí to hodně, to je fakt.
Mě to vymáčknout bohužel nejde
Jako kdyby tam uvnitř žádná tekutina nebyla… ![]()
Mě to taky nikdy nejde vymáčknout, Tam jakoby není klasická špička a bývá to hluboký beďar, ta to nejde. Co mi pomáhá je to jednině sušit potíráním alkoholem ![]()
@mischelinka taky mam podkozaky, hlavne na zadech a krku a je to hnus
@xsaleen píše:
@mischelinka taky mam podkozaky, hlavne na zadech a krku a je to hnus
bolest neskutečná, esteticky hrůza. Bože, co nám to dělají
Já byla teď v sobotu pozvaná na večírek a se mnou šel i jeden krasavec, který se mi usídlil uprostřed tváře. Nádhera. A já se tak těšila, jak se vyšňořím ![]()
@Anonymní píše:
@mischelinka Mám tu vodku, bude stačit?
zkus, tím nic nepokazíš. Anebo Alpu?
@mischelinka píše:
zkus, tím nic nepokazíš. Anebo Alpu?
Bohužel nemám
Jen vodku, jablíčko…
A Detol desinfekci ![]()
@mischelinka nejhorsi je, ze to svedi, loupe se kuze a desne dlouho hoji.. I mi po tom zustavaji fialovy flekyy a jizvy… Mam na to super mast ood kozni ale smi se pouzivat jen pul roku. Navic kojim tak zaase mam peska
@xsaleen píše:
@mischelinka nejhorsi je, ze to svedi, loupe se kuze a desne dlouho hoji.. I mi po tom zustavaji fialovy flekyy a jizvy… Mam na to super mast ood kozni ale smi se pouzivat jen pul roku. Navic kojim tak zaase mam peska
já tam taky mívám flek ještě hodně dlouho. A jak se to loupe, tak to nevypadá nic moc, tak to vždycky sloupnu a s tím i tu novou kůži a hojení jede zas nanovo
Tyjo, vůbec nezávidím takovéhle problémy, mě se to teď udělalo poprvé a šílený…Kdyby to aspoň nebylo tak rudý ![]()
Občas mi to taky nejde, to se mi pak udělá taková „kula“ (hodně často bohužel na tvářích) a to teda bolí jak
. Nejhorší je, když se do toho třeba nechtíc drbnu
no to pak skučím jak pes
a je pravda, že ty, co nejdou vymáčknout šupinkatí a dělají jizvy. Na kožním my na to dala ty atb Zynerit a to teda pomohlo! Ale občas se mi tam mrcha udělá znova..
Holky S. O.S.
Včera večer se mi nad rtem udělala úplně rudá červená a bolavá boulička. Dneska ráno na té bouličce tři bílé tečky.
Neví někdo jak to ošetřit aby to co nejdřív zmizelo? Vypadám jak klaun a hrozně se stydím někam jít, zrovna mám dneska pochůzky. Prosím anonymně.
Ta boulička je celkem velká, vypadalo to jako by v ní byl hnis, ale není. Boulička je tvrdá. Prosím prosím, snad někdo bude vědět