Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím Vás chtěla bych se zeptat od koho jste brali hypotéku? Sestra uvažuje o koupi domu a zjišťuje co je nejlepší než se setká s nějakým fin. poradcem.
Moc děkuji
S hypotékou jsme začínali u české spořitelny, pak jsme přešli k GE money bank (nyní Moneta), momentálně jsme u Komerční banky. Každá z bank byla ve své době s nabídkou pro nás nejvýhodnější. Tím, že si tady uděláš průzkum, tak podle mě nic zásadního nezjistíš. Každé podmínky jsou individuální, každému vyhovuje něco jiného. Četla jsem i tvou druhou diskusi o sestře a jak tam už bylo napsáno, má velmi specifické požadavky a podmínky, proto by se měla primárně sejít s finančním poradcem a probrat jejich situaci s ním a nechat si zpracovat předběžné nabídky. Finanční poradce velmi často umí zajistit podmínky hypotéky lepší než když tam jde člověk osobně.
@nozu chce se s jedním sejít, ale zatím neměla čas aby se to uskutečnilo. Tak mě požádala ať zjistím co se dá. Moc děkuji za rady.
Měli jsme na jede byt od KB-děs a hrůza, celkově jsme nebyli spokojeni s bankou. Teď máme mBank na další byt a spokojenost velká. ozdl je znát.
Za mě určitě s finančním poradcem, brali jsme si teď další hypo a je to fakt super
teď máme HB a předtím jsme měli unicredit.
Ono záleží, co kdo chce, na jakou nemovitost, jaká je rodina, příjmy, registry. Banka X bude pro někoho super a někomu úvěr ani neposkytne. Takže optimálně hypo poradce, dát dohromady základní údaje, budou možné třeba 2-3 banky a z těch pak vybrat podle okamžité situace.
@Ivan PPZ Část odpovědí je v této diskuzi , možná by byl užitečný pohled odborníka i v ní.
Hypotéku máme u České spořitelny. Vyšla podle našich požadavků nejlépe (úrok i možnost předčasně jednorázově splatit větší částky, dobře vyšel i odhadce nemovitosti). Stejně podmínky nabídla i Reifeisen, ale vybrali jsme tu. Měli jsme finančního poradce z velké společnosti, který vždy podle požadavku klienta osloví několik bank.
Mame na dum hypo u KB. Vysla nejlip…
Byt jsme meli u CS a uz nikdy vice po tom co predvadi tedkom…
![]()
@jagoda8 KB, jediní nám vyšli vstříct, máme 120 % hypo a maximální spokojenost.